Αγγλία

Προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία ο Κλοπ

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία αναδείχθηκε, όπως αναμενόταν, ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος οδήγησε τη Λίβερπουλ στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια.

Σάρωσε η Λίβερπουλ, το σήκωσε και ο Κλοπ!

Ο Γερμανός τεχνικός αναδείχθηκε LMA Manager of the Year (βραβείο της ένωσης Προπονητών στην Αγγλία). Δηλαδή, κορυφαίος προπονητής στην Αγγλία στη χρονιά που διανύουμε, εκθρονίζοντας τον Κρις Γουάιλντερ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που είχε κατακτήσει πέρυσι το συγκεκριμένο τρόπαιο, το οποίο φέρει το όνομα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ουσιαστικά, επρόκειτο για μια «μάχη» ανάμεσα σε δύο, παρότι στην κούρσα συμμετείχαν τέσσερις. Ανάμεσα στον 53χρονο κόουτς που οδήγησε τη Λίβερπουλ στο πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 30 χρόνια, αλλά και στον Μαρσέλο Μπιέλσα, που ανέβασε τη Λιντς στην Premier League, όπου επιστρέφει μετά από 16 χρόνια. Στο κάδρο ήταν και ο Γκάρεθ Έινσγουορθ των Γουίκομ Γουόντερερς, αλλά και ο Κρις Γουάιλντερ (και πάλι) της Σέφιλντ Γουνάιτεντ.

Πάντως, ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν έμεινε με άδεια χέρια, αφού βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Championship, ενώ η Έμα Χέιζ ως η κορυφαία προπονήτρια στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του νταμπλ. Στις αρχές Αυγούστου θα ακολουθήσει το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της Premier League, για το οποίο φυσικά είναι φαβορί και πάλι ο Κλοπ.

Πρώτος σε κατακτήσεις στο «LMA Manager of the Year» είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 5 τρόπαια, ακολουθεί ο Ντέιβιντ Μόγιες με 3, αλλά και ο Αρσέν Βενγκέρ με τον Στιβ Κόπελ που έχουν από 2.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x