Stoiximan Super League

Πώς αναλύεται η ποινή των 5 μηνών στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Για ποια ακριβώς παραπτώματα επιβλήθηκε η ποινή των 5 μηνών στον Β. Μαρινάκη και τι ποινές μπορούσε να επιβάλει ο δικαστής; Το sport-fm.gr αναλύει.

Στον Ολυμπιακό διαμαρτύρονται έντονα για την ποινή των 5 μηνών απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα που επέβαλλε ο αθλητικός δικαστής της Super League στον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς θεωρούν πως το ύψος της, είναι πρωτοφανές για μια… απλή εξύβριση διαιτητή.

Ας δούμε, όμως, πώς αναλύεται ακριβώς αυτή η ποινή για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αν είναι πράγματι πρωτοφανής.

Καταρχάς το σύνολο της συγκεκριμένης ποινής δεν αφορά μόνο την εξύβριση του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Η ποινή αφορά δύο (2) παραπτώματα και όχι ένα. Αν αφορούσε μόνο ένα, θα μιλάγαμε πράγματι για ασυνήθιστα μεγάλη ποινή.

Το ένα, λοιπόν, είναι η εξύβριση. Το άλλο είναι η είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών, που είναι «άβατο» και θεωρείται από τους κανονισμούς βαρύτερο παράπτωμα!

Για το πρώτο παράπτωμα (εξύβριση), η ποινή του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για δύο (2) μήνες, με τον Πειθαρχικό Κώδικα να δίνει το περιθώριο στον δικαστή να επιβάλει από 15 ημέρες έως 6 μήνες.

Για το δεύτερο παράπτωμα (είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών), η ποινή του προέδρου του Ολυμπιακού είναι απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τέσσερις (4) μήνες, με τον ΚΑΠ να δίνει περιθώριο στον δικαστή να επιβάλει από 1 μήνα έως… 1 έτος!

Άρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη επιβλήθηκαν 2+4 μήνες, που είναι μια μέση ποινή.

Η συγχώνευση των ποινών ώστε να επιβληθούν εν τέλει 5 μήνες, γίνεται ως εξής:

Όταν τα παραπτώματα είναι πάνω από ένα και υπάρχουν επί μέρους ποινές, το δικαστήριο κρατάει (και επιβάλει) την μεγαλύτερη ποινή και τις υπόλοιπες τις μειώνει κατά το ήμισυ. Έτσι εν προκειμένω, οι 4 μήνες έμειναν 4 μήνες, ενώ οι 2 μήνες έγιναν ένας (1). Σύνολο 5.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εξάλλου, θα ασκήσει σίγουρα έφεση, όπου εκεί είναι πολύ πιθανό να μειωθεί η ποινή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x