Γαλλία

Πώς θα ήταν η Λυών αν κρατούσε τους παίκτες που έχει πουλήσει τα τελευταία χρόνια

Μια... φανταστική ενδεκάδα θα έφτιαχνε η Λιόν αν με κάποιον τρόπο είχε κρατήσει όλους αυτούς τους παιχταράδες που έχει πουλήσει.

Η ομάδα από την Γαλλία ξέρει να τροφοδοτεί ποδοσφαιριστές στα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη καλύτερα από κάθε άλλο σύλλογο.

Πώς θα ήταν όμως μια πιθανή εντεκάδα με όσους παίκτες έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια από τους "Les Gones";

Μετά την σπουδαία πορεία που διέγραψε στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η οποία σταμάτησε στον ημιτελικό, η Λυών κέρδισε επάξια το... παρατσούκλι «φονέας των γιγάντων».

Και αυτό γιατί εκτός τουρνουά άφησε τόσο τη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Η γαλλική ομάδα έχοντας ένα κράμα από έμπειρος και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές κατάφερε να κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλά για χάρη της.

Άλλωστε η τελευταία φορά που βρέθηκε σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λίγκ ήταν πριν από δέκα έτη. Σε αυτά τα χρόνια η ομάδα από την ομώνυμη πόλη κατάφερε να τροφοδοτήσει με ποδοσφαιριστές ορισμένους από τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη. Πώς όμως θα ήταν σήμερα εάν με ένα... μαγικό τρόπο η Λυών μπορούσε να κρατήσει τους "αστέρες" από το 2010 και έπειτα;

Τερματοφύλακας: Ούγκο Λιορίς

Ο 33χρονος πορτιέρε αγωνίζεται σήμερα στην Τότεναμ, ενώ μέχρι πρότινος ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας. Ο Λιορίς ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Λυών το 2010 όταν η ομάδα έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ (κατά διαβολική σύμπτωση όπως και φέτος, έτσι και τότε αντίπαλος ήταν η Μπάγερν Μονάχου) παίρνοντας μεταγραφή έναντι 13 εκατ. ευρώ το 2012. Από τότε μέχρι και σήμερα είναι ο βασικός γκολκίπερ της Τότεναμ, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο με την ομάδα του Λονδίνου.

Άμυνα: Nτιακαμπί-Λόβρεν-Ουμτιτί-Μεντί

Ο πρώτος πουλήθηκε το 2018 στην Βαλένθια για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Από την συγκεκριμένη κατηγορία μάλιστα είναι και ο πιο... άσημος. Οι υπόλοιποι σαφώς και πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό. Ο Ντεγιάν Λόβρεν το καλοκαίρι του 2013 αποκτήθηκε από την Σαουθάμπτον με το ποσό των 7 εκατ. ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα η Λίβερπουλ έδωσε 12 εκατ. για να τον αποκτήσει από τους "άγιους".

Μάλιστα στο Άνφιλντ παρότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν βασικός ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας και το Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν λίγους μήνες μάλιστα αποχώρησε από την Λίβερπουλ με την Ζενίτ να είναι η επόμενη ομάδα του. Ο Ουμτιτί από την πλευρά του το καλοκαίρι του 2016 έχοντας γεμάτες χρονιές με την γαλλική ομάδα πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα έναντι 25 εκάτ. ευρώ.

Ο ανερχόμενος -τότε- κεντρικός αμυντικός σιγά σιγά να έγινε βασικός στην "Μπάρτσα" καθώς και την Εθνική ομάδα της χώρας του, με την οποία κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο του 2018. Παρόλα αυτά τα δυο τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμού που τον έχουν αφήσει αρκετά πίσω.

Ο τελευταίος της λίστας αποτελεί και την πιο ακριβή πώληση αμυντικού της Λυών. Και αυτό διότι τα 48 εκατ. ευρώ που πρόσφερε η Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2019 προκειμένου να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να βρουν αρνητική απάντηση. Ο 24χρονος αριστερός μπακ μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας με την Ρεάλ, ενώ σε προσωπικό επίπεδο κατάφερε να αντικαταστήσει τον Μαρσέλο όποτε ήταν εφικτό με επιτυχία.

Κέντρο: Πιάνιτς-Ντομπελέ-Τολισό-Τουσάρ

Μια μαγική μεσαία γραμμή. Ο λόγος άλλωστε είναι προφανής. Ο Πιάνιτς εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους μέσους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όντας βασικό γρανάζι στις ομάδες του. Το 2011 η Ρόμα τον απέκτησε με 11 εκατ. ευρώ, ενώ πέντε χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους.

Ο Ντομπελέ από την πλευρά του αποτελεί την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του κλαμπ. Το περασμένο καλοκαίρι η Τότεναμ έδωσε 60 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει τον 22χρονο Γάλλο, με τον ποδοσφαιριστή στην πρώτη του χρονιά στο Λονδίνο να ψάχνει ακόμα τα πατήματα του, μην έχοντας επιβεβαιώσει τις προσδοκίες γύρω από το όνομά του.

Από την πλευρά του ο Τολισό το καλοκαίρι του 2018 μετά από τις πολύ καλές του εμφανίσεις με την φανέλα της Λυών πήρε μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου για περίπου 41 εκατ. ευρώ. Ο Γάλλος αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στην μηχανή του Χάνς Φλικ, με το μέλλον να βρίσκεται στα πόδια του.

Ο τελευταίος της λίστας μπορεί να μην έχει την λάμψη των άλλων, αλλά αποτελεί ένα ακόμη "διαμαντάκι" της ομάδας. Ο Τουσάρ αποκτήθηκε από την Βαλενσιέν έναντι 400.000 ευρώ και πουλήθηκε λίγα χρόνια αργότερα στην Χέρτα Βερολίνου για 20 εκατ. ευρώ!Αποτελεί σίγουρα ένα από τους μέσους που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια

Επίθεση: Φεκίρ-Λακαζέτ

Ο Ναμπίλ Φεκίρ παρά το γεγονός πως έφτασε μια ανάσα από την Λίβερπουλ, εν τέλει το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στην Ισπανική Ρεάλ Μπέτις για το ποσό των 19 εκατ. ευρώ. Ο Γάλλος πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής(μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα της επίθεσης, όσο και πίσω από τον επιθετικό), πραγματοποιώντας μια εξαιρετική χρονιά στην Ανδαλουσία.

Μάλιστα προτού αποχωρήσει από τον γαλλικό σύλλογο φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.Τέλος ο Λακαζέτ που αποτελεί την δεύτερη πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του κλαμπ (55 εκατ. ευρώ) είναι από το 2017 ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ. Ο Γάλλος στραικερ έχει σημειώσει 48 τέρματα κατά την θητεία του στο Λονδίνο, έχοντας προσθέσει στην συλλογή του δυο τίτλους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στην διοίκηση του συλλόγου από το υπάρχον ρόστερ θεωρούν πως τρεις ποδοσφαιριστές μπορούν να φέρουν αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του συλλόγου τα ερχόμενα χρόνια. Ο λόγος για τους Χουσέμ Αουάρ (22 χρονών), Μαξένς Κακρέ (20 χρονών) καθώς και Ραγιάν Τσέρκι (16 χρονών).Όλοι τους αγωνίζονται στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τους δυο πρώτους μάλιστα να είναι βασικοί και αναντικατάστατοι την τελευταία χρονιά.

Επιμέλεια Μάνος Φουστανάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x