Γενικά

Το ελκυστικό πρότζεκτ της Βοϊβοντίνα: Νέος ιδιοκτήτης, οι Ράσταβατς-Κράσιτς και οι υψηλοί στόχοι!

Ο Μίλαν Ράσταβατς θα συνεχίσει την καριέρα του (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στη Βοϊβοντίνα, με την ευκαιρία που του παρουσιάζεται να είναι μεγάλη και το sportfm.gr αναλύει τα δεδομένα.

Τίτλοι τέλους μπήκαν στη συνεργασία του Μίλαν Ράσταβατς με τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Σέρβο τεχνικό να αποχωρεί μετά από 2,5 χρόνια από την ομάδα αλλά και μετά από πέντε έτη που εργαζόταν στην Ελλάδα.

Το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Ράσταβατς ανοίγει, με τον 48χρονο τεχνικό να επιστρέφει στην πατρίδα του και στον τόπο καταγωγής του το Νόβι Σαντ, όπου και διαμένει η οικογένειά του. Παράλληλα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο προπονητής της Βοϊβοντίνα από τη νέα σεζόν, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στις ερχόμενες ημέρες. Η ευκαιρία που του παρουσιάζεται μπροστά του είναι μεγάλη και το sportfm.gr αναλύει τα δεδομένα.



Αρχικά, τα Μέσα της Σερβίας δείχνουν εντυπωσιασμένα από την επικείμενη επιστροφή του Ράσταβατς στην πατρίδα του. Μεγάλες ιστοσελίδες της χώρας χαρακτηρίζουν την απόφαση ως «βόμβα», με τον Σέρβο να έχει περάσει από τον πάγκο της εθνικής ομάδας, ενώ μιλάνε με κολακευτικά λόγια γι’ αυτόν λέγοντας πως έχει μια σύντομη αλλά επιτυχημένη καριέρα ως προπονητής.



Στη συνέχεια αναλύονται όλα τα δεδομένα. Η Βοϊβοντίνα αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα, Κύπελλο και έχει συμμετοχές στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια δεν έχει μεγάλες επιτυχίες, με την ομάδα να βρίσκεται σε σημείο καμπής. Αποτελεί την… τρίτη δύναμη του σερβικού ποδοσφαίρου, πίσω από Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν, όπως και σε οπαδική βάση και στόχος είναι η επιστροφή στις παλιές ένδοξες ημέρες.

Ο Ντράγκολιουμπ Ζμπίλιτς, ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας «Energotehnika Juzna Backa» είναι μια ανάσα από το να αναλάβει την ομάδα. Αλλάζει ο ιδιοκτήτης, λοιπόν, με τον Ζμπίλιτς να θεωρείται από τους ισχυρότερους, οικονομικά, ανθρώπους στη Σερβία. Μπαίνει στην ομάδα με σκοπό να ρίξει αρκετά λεφτά και να την αναγεννήσει, θέλοντας να προσθέσει στο dna της ανθρώπους από το Νόβι Σαντ, που έχουν περάσει από τη Βοϊβοντίνα και ξέρουν τι σημαίνει ο σύλλογος.

Η δεύτερη κίνηση είναι η πρόσληψη του Μίλαν Ράσταβατς, αφού τον θεωρούν έναν εξαιρετικό τεχνικό που έμαθε στο πλάι του αείμνηστου Τόζα Βεσελίνοβιτς και που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας για την αναγέννηση του συλλόγου.



Την ίδια ώρα, σημαντικοί ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τη Βοϊβοντίνα αναμένεται να επιστρέψουν επίσης. Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, πρώην εξτρέμ των Αντερλεχτ, Λίβερπουλ, Σταντάρ Λιέγης, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Βοϊβοντίνα αλλά και 44 φορές διεθνής με τη Σερβία, θα πάρει σημαντικό πόστο στον σύλλογο πιθανότατα του αθλητικού διευθυντή. Σημαντικό ρόλο θα έχει στο χτίσιμο της νέας ομάδας ο γνωστός σε όλους Μίλος Κράσιτς. Ξεκίνησε από τη Βοϊβοντίνα, μένει στο Νόβι Σαντ όπως και ο Γιοβάνοβιτς και πέρασε από ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιουβέντους, Φενέρμπαχτσε, Μπαστιά και Λέχια Γκντανσκ, ενώ έπαιξε σε 46 ματς με τη Σερβία.

Ο στόχος της νέας… Βοϊβοντίνα που θα χτίσουν οι Ζμπίλιτς, Ράσταβατς, Γιοβάνοβιτς και Κράσιτς είναι να μπουν σφήνα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν, να διεκδικήσουν τρόπαια και να επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από τις 19 Μαΐου και έπειτα αναμένονται νεότερα όταν και θα συνεδριάσει η ομάδα και θα υπάρξει, πιθανότατα, η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x