Γενικά

Ρατσιστικά σχόλια από την σύζυγο του Κάταϊ-Μπελάδες για τον Σέρβο

Ο Σέρβος επιθετικός της LA Galaxy, που έχει περάσει και από την Ελλάδα, απολογήθηκε για λογαριασμό της.

Εξαιρετικά επισφαλής είναι η θέση του Αλεξάνταρ Κάταϊ στην LA Galaxy. Η σύζυγός του έκανε μια σειρά από ρατσιστικά σχόλια στο Instagram μετά τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ με την ομάδα του MLS να σπεύδει να τις καταδικάσει, να απαιτεί την απόσυρσή τους και να καλεί τον Σέρβο άλλοτε άσο του Ολυμπιακού, του ΟΦΗ και του Πλατανιά να απολογηθεί.

Η Τέα Κάταϊ είχε ποστάρει φωτογραφίες από κάποιες λεηλασίες περιουσιών που έγιναν στο περιθώριο των διαδηλώσεων γράφοντας «Σκοτώστε τα σκ@@@» και σε μια άλλη φωτογραφία από ληστεία αθλητικού καταστήματος σχολίασε «Black Nikes Matter».



Τα σχόλιά της εξόργισαν τους φιλάθλους που απαιτούσαν την αποδέσμευση του Κάταϊ, ο οποίος απολογήθηκε. «Δεν συμμερίζομαι και δεν ανέχομαι τις απόψεις αυτές στην οικογένειά μου. Καταδικάζω απερίφραστα τον ρατσισμό και τη βία απέναντι στους μαύρους. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία. Ήταν ένα λάθος της οικογένειάς μου και αναλαμβάνω την ευθύνη. Αντιλαμβάνομαι ότι θα χρειαστεί καιρός για να ανακτήσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο Λος Άντζελες. Ζητώ συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν στην οικογένεια των Galaxy αυτά τα σχόλια και όλοι μας είμαστε συμμέτοχοι στη μάχη κατά του ρατσισμού», τόνισε.

Ο Κάταϊ υπέγραψε στα τέλη του 2019 στην LA Galaxy μετά από μια διετία στην Chicago Fire με την οποία είχε 18 γκολ σε 62 εμφανίσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x