Ισπανία

Έχασε τη δικαστική διαμάχη με την CFF Μαδρίτης η Ρεάλ Μαδρίτης

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης απέρριψε το αίτημα της Ρεάλ, η οποία είχε κινηθεί ενάντια στην CFF που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ήττα σε… δικαστικό επίπεδο γνώρισε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε κινηθεί νομικά εναντίον της CFF Μαδρίτης για την ομοιότητα των ονομάτων και των σημάτων τους.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας απέρριψε την έφεση που είχαν ασκήσει οι «μερένχες», υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα σύγχυσης μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων.

Η CFF Μαδρίτης είναι μία ομάδα που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διαπρέπει στο γυναικείο ποδόσφαιρο, έχοντας θέσει σε εφαρμογή το μεγαλύτερο πρότζεκτ Νεανίδων στην Ισπανία και την Ευρώπη, με περισσότερες από 400 αθλήτρια στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Πριν από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2020, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποκτήσει την CD Τακόν από τη Liga Iberdrola - το κορυφαίο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ισπανία -, αποκτώντας έτσι το δικό της τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου.

Οι δικαστές έκριναν στην απόφαση ότι «η συνύπαρξη και των δύο εμπορικών σημάτων στην αγορά δεν προκαλεί σφάλμα ή σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό».

Η Ρεάλ Μαδρίτης, άλλωστε, έχει κατοχυρώσει εμπορικά σήματα όπως MCF, RMCF ή MCF Ρεάλ Μαδρίτης, μήνυσε μηνύσει την CFF Μαδρίτης για την ομοιότητα των αρχικών τους.

Το δικαστήριο διαπίστωσε επίσης ότι και τα εμβλήματα των δύο συλλόγων δεν μοιάζουν καθόλου. Τέλος, η απόφαση προσέθεσε ότι η μάρκα CFF Madrid καταχωρήθηκε πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε ακόμη το δικό της γυναικείο τμήμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x