Ισπανία

Έβγαλε την υποχρέωση με Μπέτις η Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα... Λίβερπουλ

Οι Ρεάλ και Μπέτις ήρθαν ισόπαλες 0-0 για την τελευταία αγωνιστική της La Liga, σ' ένα ματς που ξεχώρισε το διπλό pasillo και το «αντίο» σε Μαρσέλο και Ίσκο. Στροφή σε Λίβερπουλ για «Βασίλισσα».

Ισόπαλες και χωρίς σκορ ολοκλήρωσαν τη φετινή σεζόν στη La Liga οι δύο τροπαιούχες στην Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης (πρωταθλήτρια) και Ρεάλ Μπέτις (Κυπελλούχος). Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στο πλαίσιο της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σ' ένα παιχνίδι που ξεχώρισε αφενός το back to back pasillo πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αφετέρου το «αντίο» από πλευράς Μαδριλένων σε Μαρσέλο και Ίσκο, οι οποίοι θα αποτελέσουν παρελθόν το προσεχές καλοκαίρι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Ανδαλουσιανοί -που εξασφάλισαν την 5η θέση (είχαν ήδη καπαρώσει την έξοδο στο Europa League)- έβαλαν δύσκολα στη Ρεάλ, η οποία πλέον στρέφεται στον τελικό του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ (28/5). Πολύ καλός ρυθμός αλλά και αρκετές τελικές στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, ακόμα κι όταν η ομάδα του Κάρλο Ανσελότι ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Στον άλλο -αδιάφορο βαθμολογικά- αγώνα της ημέρας, η Λεβάντε αποχαιρέτησε με «τεσσάρα» τη μεγάλη κατηγορία, καθώς επικράτησε 4-2 στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 18' με την ωραία προσπάθεια του Γκαρσία. Ωστόσο, στη συνέχεια οι Βαλενθιάνοι φόρτσαραν και πέτυχαν τρία τέρματα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 26' ο Μελέρο έφερε με κεφαλιά το ματς στα ίσα, ενώ στο 44' ο Μαρτί ολοκλήρωσε την ανατροπή με προβολή προ κενής εστίας. Το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε εκ νέου ο Μελέρο, στις καθυστερήσεις με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 59' ακυρώθηκε γκολ του Μοράλες για το 1-4, καθώς η φάση γύρισε πίσω και δόθηκε πέναλτι στη Ράγιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος μείωσε σε 2-3. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά είδαν στο 76' τον Κόκε να σημειώνει και τέταρτο γκολ για τους φιλοξενούμενους, γράφοντας το τελικό 2-4.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα 38ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/5

Ράγιο Βαγεκάνο-Λεβάντε 2-4
(18' Γκαρσία, 61' πεν. Γκουαρδιόλα - 26', 45'+1' Μελέρο, 44' Μαρτί, 76' Κόκε)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπέτις 0-0

Σάββατο 21/5

Βαλένθια-Θέλτα (18:30)

Κυριακή 22/5

Έλτσε-Χετάφε (18:30)
Αλαβές-Κάντιθ (21:00)
Γρανάδα-Εσπανιόλ (21:00)
Οσασούνα-Μαγιόρκα (21:00)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ (23:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)
Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x