Ελλάδα

Ρεχάγκελ: «Όταν μας πήραν στα σοβαρά, είχαμε ήδη κερδίσει το Euro - Κάλεσα παίκτες που δεν ήξεραν καν πόσο καλοί ήταν»!

Ο Ότο Ρεχάγκελ θυμήθηκε σε συνέντευξή του το έπος της Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι άπαντες στην αρχή υποτιμούσαν την Εθνική και όταν άρχισαν να την παίρνουν στα σοβαρά, είχε ήδη κατακτήσει το Euro.

Στον θρίαμβο της Εθνικής στο Euro 2004 αναφέρθηκε ο «δικός μας» Ότο Ρεχάγκελ, παραχωρώντας συνέντευξη στο ουγγρικό Nemzeti Sport. Ο 85χρονος Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι άπαντες στην αρχή υποτιμούσαν την Ελλάδα και όταν άρχισαν να την παίρνουν στα σοβαρά, είχε ήδη κατακτήσει το Euro.

Ο Ρεχάγκελ μίλησε αρχικά για την επιλογή των παικτών για τη διοργάνωση της Πορτογαλίας, σημειώνοντας: «Κάλεσα ποδοσφαιριστές, που τότε μάλλον δεν ήξεραν καν πόσο καλοί ήταν. Ωστόσο, ήταν πολύ καλοί παίκτες, διαφορετικά δεν θα είχαν καταφέρει να πετύχουν τα αποτελέσματα, που πέτυχαν αργότερα. Κερδίσαμε την ευρωπαϊκή διοργάνωση πρωτίστως γιατί η ομάδα απαρτιζόταν από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, για παράδειγμα, επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης όλου του τουρνουά για κάποιο λόγο».

Και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μας έπαιρναν στα σοβαρά, μας περιφρονούσαν. Όταν κερδίζαμε τα συνεχόμενα ματς, οι αντίπαλοί μας πίστευαν ότι ήταν μια χαρά, τους πέτυχε, αλλά έτσι και αλλιώς δεν κερδίζουν πολλές φορές. δεν αξίζει να βασίζεσαι σε αυτούς, να μελετάς το παιχνίδι τους, να προετοιμάζεσαι διεξοδικά για αυτούς. Και είπα στους παίκτες μου: ''Μέχρι να αναγνωρίσουν το στυλ παιχνιδιού μας, το τουρνουά θα έχει τελειώσει''. Και έτσι έγινε. Όταν έμαθαν να μας παίρνουν στα σοβαρά, είχαμε ήδη κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι Πορτογάλοι έβλεπαν ακριβώς τι παίζαμε, καθώς αντιμετωπίσαμε ο ένας τον άλλον όχι μόνο στον τελικό, αλλά και στον εναρκτήριο αγώνα, επέκριναν την αμυντική μας τακτική, αλλά γιατί δεν βρήκαν τρόπο να το αντιμετωπίσουν για το δεύτερο παιχνίδι; Είχαν περίπου είκοσι μέρες για να το κάνουν».

Τέλος, για την εθνική Γερμανίας ενόψει του Euro το καλοκαίρι, ο Ρεχάγκελ σημείωσε: «Πιστεύω ότι θα νικήσουμε τους Ούγγρους, αλλά δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε ούτε στιγμή. Βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση όπως ήμασταν το 2004: Τώρα οι Ούγγροι μπορούν να είναι οι Έλληνες, δεν έχουν τίποτα να χάσουν, ώστε να μπορέσουν να κάνουν την έκπληξη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x