Κύπρος

Τέσσερις μήνες αποκλεισμός στον Σα Πίντο για τα χτυπήματα στον Οκκά!

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων μηνών καθώς χτύπησε τον βοηθό προπονητή της Ανόρθωσης και πλέον μένει να φανεί αν θα παραμείνει ή όχι στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Βαρύτατη ποινή επέβαλε ο αθλητικός δικαστής της Κύπρου στον Ρικάρντο Σα Πίντο! Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε χτυπήσει τον Γιάννη Οκκά, ο οποίος εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή, στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση, ενώ είχε βρίσει και τη μητέρα ενός εκ των διαιτητών.

Μάλιστα, ο Σα Πίντο έκανε στη συνέχεια και λεκτική επίθεση σε φίλαθλο, μετά τη συνέντευξη Τύπου!

Ο αθλητικός δικαστής επέβαλε αποκλεισμό τεσσάρων μηνών στον έμπειρο προπονητή από κάθε διοργάνωση του κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά και πρόστιμο 6 χιλιάδων ευρώ. Και πλέον μένει να φανεί αν η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ θα αποφασίσει την παραμονή ή όχι του Πορτογάλου τεχνικού στην τεχνική ηγεσία.



Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο ΑΠΟΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση, θεωρώντας πως ο αθλητικός δικαστής εξάντλησε την αυστηρότητά του, ενώ για τον Σα Πίντο δεν αναφέρει κάτι σχετικό.

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, επιλέγει να εφαρμόσει κατά γράμμα τις πρόνοιες των Πειθαρχικών Κανονισμών εναντίον όσων εκπροσωπούν τον ΑΠΟΕΛ ενώ ταυτόχρονα για άλλες ομάδες ή πρόσωπα, οι ποινές δεν είναι ισοβαρείς.

Σήμερα ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε μία από τις πιο αυστηρές ποινές που υπάρχουν στον πειθαρχικό κανονισμό της ΚΟΠ, εις βάρος του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Ricardo Sa Pinto ενώ δύο μέρες προηγουμένως, για τις παραπομπές εις βάρος του προπονητή της Ανόρθωσης (9β και 9ια) που επιφέρουν ποινές, για τουλάχιστον επιπλέον 5 αγωνιστικές πέραν του αυτόματου αποκλεισμού, επέβαλλε απλά χρηματικό πρόστιμο.

Πέρσι τον Μάρτιο με ακριβώς τις ίδιες παραπομπές (9β και 9ια) ο κ. Βρυωνίδης επέβαλλε ποινές αποκλεισμού 2 αγωνιστικών, από τα γήπεδα σε 3 παράγοντες του ΑΠΟΕΛ.

Θυμόμαστε πολύ καλά και τα περιστατικά, τον Απρίλιο του 2022 όπου και πάλι ο Αθλητικός Δικαστής, τιμώρησε με ποινές αποκλεισμού πέραν των 4 αγωνιστικών, 5 παράγοντες του ΑΠΟΕΛ με ακριβώς το ίδιο κατηγορητήριο όπως δημοσιοποιήθηκε για τον προπονητή της Ανόρθωσης.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως ΑΠΟΕΛ να αποδεχόμαστε την εφαρμογή των ποινών που απονέμεται ισόποσα, σε όλους τους παράγοντες και σε όλους τους προπονητές, που ξεφεύγουν των ορίων, της ορθής συμπεριφοράς.

Ως ΑΠΟΕΛ επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειες μας. Αυτή τη στιγμή το μόνο που προέχει είναι ο αγώνας του Σαββάτου, γι' αυτό και δε θα προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x