Γενικά

Στη Βραζιλία ο Σάμαρης, ανακοινώθηκε από την Κοριτίμπα!

O Ανδρέας Σάμαρης γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής, που θα αγωνιστεί στη Βραζιλία, καθώς ανακοινώθηκε από την Κοριτίμπα!

Τη φανέλα της Κοριτίμπα θα φοράει τη νέα σεζόν ο Ανδρέας Σάμαρης! Ο Έλληνας χαφ, που έμεινε ελεύθερος από τη Ρίο Άβε και έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στη Βραζιλία και στην ομάδα από την ομώνυμη βραζιλιάνικη πόλη της Πολιτείας Παρανά στα νότια της χώρας.

Φυσικά, ο Σάμαρης γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής, που θα αγωνιστεί στη Βραζιλία!

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Κοριτίμπα αναφέρει:

«Προσύμφωνο με την Κορίτιμπα υπέγραψε ο μέσος Ανδρέας Σάμαρης.

Ο αθλητής έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 και σημείωσε ένα καθοριστικό γκολ απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Καλώς ήρθες Σάμαρη»




Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο στην Πορτογαλία έγραφαν πως ο 34χρονος Σάμαρης ήταν έτοιμος να δώσει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα και να γίνει προπονητής. Η ''O Jogo'' έγραφε χαρακτηριστικά: «Η Ρίο Άβε προσπάθησε να πείσει τον Έλληνα να συνεχίσει, αλλά αυτός έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή στο σπίτι. Προέχει η οικογένεια και οι… πάγκοι. Ο Σάμαρης, πλέον, μπορεί να έγραψε, στη Vila do Conde, το τελευταίο κεφάλαιό του ως παίκτης, παρόλο που είναι μόλις 34 ετών. Θα παίξει μόνο εάν έρθει μια πρόταση, που δεν μπορεί να αρνηθεί, κυρίως επειδή βλέπει το μέλλον του ως προπονητής.

Σε ηλικία 34 ετών, μετά από ένα εγκάρδιο αντίο στη Ρίο Άβε και μια σεζόν όπου έκανε 27 εμφανίσεις, ο Ανδρέας Σάμαρης βρίσκεται στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα του.

Ο Έλληνας μέσος, σύμβολο της Μπενφίκα προσεγγίστηκε ακόμη και να παραμείνει στη Ρίο Άβε, αλλά από νωρίς έδωσε ενδείξεις ότι σκόπευε να επιστρέψει στη χώρα του, μετά από επτά σεζόν στην Μπενφίκα, μία στη Φορτούνα Σιτάρντ και άλλη μία στη Ρίο Άβε.

Ζυγίστηκαν οικογενειακά θέματα, καθώς και ένας προβληματισμός για το μέλλον, καθώς ο Σάμαρης αισθάνεται μεγαλύτερη πρόκληση να προετοιμαστεί για το μέλλον του ως προπονητής παρά να συνεχίσει να παίζει χωρίς να νιώθει το ίδιο κίνητρο. Μόνο μια εξωπραγματική πρόταση θα μπορούσε να κάνει τον Έλληνα να παρατείνει την καριέρα του για άλλη μια σεζόν. Αυτό, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη και οπαδοί της Μπενφίκα που ζητούν την επιστροφή του στον σύλλογο
».

Θυμίζουμε ότι ο Σάμαρης μετά από δύο τρομερές σεζόν στον Ολυμπιακό μπήκε στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων.

Η ομάδα, που κατάφερε, τελικά, να τον αποκτήσει ήταν η Μπενφίκα, έπειτα από πρόταση δέκα εκατομμυρίων ευρώ, που κατέθεσε στον Ολυμπιακό, τον Αύγουστο του 2014, η οποία έγινε αποδεκτή και αποτέλεσε, τότε, τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x