Ιταλία

Σαν σήμερα: Το «αντίο» του Πάολο Μαλντίνι

Πριν από έντεκα χρόνια ακριβώς, ο εμβληματικός αρχηγός της Μίλαν αγωνίστηκε για τελευταία φορά, βάζοντας τέλος στην πλούσια καριέρα του.

Σαν σήμερα πριν από έντεκα χρόνια, ο Πάολο Μαλντίνι αγωνίστηκε για τελευταία φορά. Ήταν 31 Μαΐου του 2009, όταν διεξήχθη η 38η αγωνιστική της Serie A εκείνης της περιόδου.

Η Μίλαν ταξίδεψε στην Φλωρεντία για να αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και επικράτησε με 2-0. Μπορεί να ήταν η τελευταία στροφή ενός πρωταθλήματος, το οποίο κατέκτησε η μισητή συμπολίτισσα Ίντερ, ωστόσο, οι «ροσονέρι» θα θυμούνται για πάντα αυτήν τη μέρα. Διότι ένας από τους καλύτερους Ιταλούς αμυντικούς όλων των εποχών, ο οποίος κατέγραψε 902 συμμετοχές με τον σύλλογο, «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Αυτό ήταν το τέλος μία εποχής, καθώς ο Μαλντίνι για 25 συναπτά έτη ήταν μέλος της Μίλαν, κατακτώντας ισάριθμους τίτλους, μεταξύ των οποίων, επτά φορές το πρωτάθλημα Ιταλίας και πέντε το Champions League.

Δείτε εδώ τα γκολ εκείνης της αναμέτρησης, αλλά και την αποθέωση την οποία γνώρισε ο Μαλντίνι από συμπαίκτες και αντιπάλους:



Επιμέλεια: Νίκος Μπιντέλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x