Copa America

Σάρωσε τη νεανική Ιαπωνία η Χιλή

Μία κατά διαστήματα «εκρηκτική» Χιλή σάρωσε τη νεανική Ιαπωνία 4-0 στην πρεμιέρα της στον τρίτο όμιλο του Copa America της Βραζιλίας και έδειξε ικανή να υπερασπιστεί τους δύο σερί τίτλους της.

Η δύο φορές σερί πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Χιλή, σάρωσε 4-0 τη νεανική Ιαπωνία στην πρεμιέρα της στον τρίτο όμιλο του Copa America της Βραζιλίας και έδειξε ικανή να επαναλάβει τους θριάμβους των δύο τελευταίων διοργανώσεων κόντρα σε μία ομάδα που κατέβηκε με την αποστολή που αναμένεται να παρατάξει ως «οικοδέσποινα» στα στάδια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020.

Οι Χιλιανοί μπήκαν πιο επιθετικά και πίεσαν την αντίπαλη εστία με τον Βιδάλ και τους πλάγιους μπακ, που έβγαιναν συνεχώς μπροστά και έβγαζαν επικίνδυνες σέντρες στην ιαπωνική εστία. Από την πλευρά τους, οι Ιάπωνες έφευγαν σε ξαφνικές αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους παίκτες που διέθεταν και ειδικότερα τον Ουέντα, απειλώντας συστηματικά την εστία του Αρίας. Μετά τα σουτ του Βάργκας που κατέληξαν άουτ, στο 41΄ο Πουλγκάρ με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Αράνγκις έκανε το 1-0 και πέτυχε το «παρθενικό» του γκολ με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Στην επανάληψη, οι Χιλιανοί πίεσαν την εστία των Γιαπωνέζων που οπισθοχώρησαν. Έτσι, στο 53’ σε δυνατό σουτ του Βάργκας έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των Ασιατών και τον βοήθησε να σημειώνει το 36ο του τέρμα με τη φανέλα των πρωταθλητών της Νότιας Αμερικής. Οι Χιλιανοί συνέχισαν να ελέγχουν την κατάσταση και χωρίς να πιέζονται, σημείωσαν άλλα δύο τέρματα. Στο 82’ από σέντρα του Αράνγκις, ο Σάντσες με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 42ο του τέρμα με την εθνική. Στο 84’ ο Βάργκας έκλεψε την μπάλα από λάθος των αντιπάλων και με ωραίο πλασέ «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x