Γενικά

Το πρόγραμμα με τους φιλικούς αγώνες που θα δώσει η Σαχτάρ Ντόνετσκ

Το πρόγραμμα των φιλικών αναμετρήσεων που θα δώσει η Σαχτάρ Ντόνετσκ, έκανε γνωστό η ομάδα μέσα από την επίσημη σελίδα της.

Εκτός από το φιλικό του Σαββάτου (9/4) με τον Ολυμπιακό, η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα πραγματοποιήσει ακόμα τρεις αγώνες, στα πλαίσια φιλανθρωπικού σκοπού, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία «SkyUp».

Σκοπός αυτών των φιλικών αγώνων που θα δώσει η ουκρανική ομάδα, είναι για να δοθούν τα χρήματα που θα μαζευτούν, σε εθελοντικές οργανώσεις, γιατρούς, καθώς και για την βοήθεια παιδιών από την Ουκρανία που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

Ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας, Σεργκέι Πάλκιν, δήλωσε πως με αυτόν τον τρόπο θέλουν να μιλήσουν για ειρήνη μέσα από αυτούς τους αγώνες, την ανάγκη να επιστρέψουν οι πολίτες της Ουκρανίας στις κανονικές ζωές τους.

Από την πλευρά του ο συνιδρυτής της «SkyUp Airlines», μίλησε για τις ανθρωπιστικές προμήθειες που παρέχει η εταιρία από την αρχή του πολέμου, και για τις πτήσεις εκκένωσης που πραγματοποιούνται.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε:
«Η διπλωματία του ποδοσφαίρου θα βοηθήσει στην προσέλκυση εκατομμυρίων οπαδών σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν την Ουκρανία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Με αυτή τη φιλανθρωπική περιοδεία, θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την προσοχή της ειρήνης στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και να συγκεντρώνουμε επιπλέον κεφάλαια για τον ουκρανικό στρατό.

Μια σειρά φιλανθρωπικών ποδοσφαιρικών αγώνων κατέστη δυνατή χάρη στις κοινές προσπάθειες της FC Shakhtar, skyup airlines, καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας με την υποστήριξη εκπροσώπων της Ελλάδας και άλλων χωρών που ανταποκρίθηκαν και υποστήριξαν αυτή την ιδέα.

Υποστηρίζουμε τη Σαχτάρ και πιστεύουμε στη νίκη της Ουκρανίας!»


Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

9 Απριλίου. Ολυμπιακός – Σαχτάρ

στις 14 Απριλίου. Λέγκια Γκντανσκ – Σαχτάρ

στις 19 Απριλίου. Φενέρμπαχτσε – Σαχτάρ

την 1η Μαΐου. Χάιντουκ Σπλιτ - Σαχτάρ



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x