Γενικά

Τσέφεριν: «Πρέπει να μπει φόρος πολυτελείας στις μεγάλες ομάδες»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αποκάλυψε πως οραματίζεται αλλαγές στο μεταγραφικό σύστημα προκειμένου να μειωθεί η «συσσώρευση ταλέντου στις μεγάλες ομάδες».

Τα τελευταία χρόνια, το Champions League έχει γίνει υπόθεση… των λίγων, καθώς Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου δείχνουν να αποτελούν ένα επίπεδο μόνες τους. Τα τεράστια οικονομικά μεγέθη των τριών συλλόγων έχει δημιουργήσει χάσμα μεταξύ αυτών και των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομάδων, το οποίο όσο περνά ο καιρός μοιάζει αγεφύρωτο.

Αυτό το χάσμα φαίνεται πως θέλει να μειώσει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μετά τα όσα αποκάλυψε σε συνέδριο στην Λισσαβόνα.

«Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε όλο το ποδόσφαιρο όχι μόνο την… αφρόκρεμα» είπε ο Σλοβένος, ο οποίος εξήγησε πως «πρέπει να εκτιμήσουμε το αν το μεταγραφικό σύστημα είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε. Δεν πρέπει να φοβηθούμε να το πειράξουμε. Πρέπει να εξετάσουμε νέες πρακτικές, όπως η επιβολή “φόρου πολυτελείας” στα μεγάλα κλαμπ, αλλά και περιορισμούς στα ρόστερ και τις μεταγραφές, προκειμένου να μην συσσωρεύονται ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές στις ίδιες ομάδες».

Ο πρόεδρος της UEFA δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα αυτά «μέτρα», ωστόσο ανέφερε πως θα υπάρξει συνεργασία και με την FIFA έτσι ώστε να γίνει εφικτή η εφαρμογή τους.

Πέραν των αλλαγών στο μεταγραφικό σύστημα, ο κ. Τσέφεριν αποκάλυψε πως θα υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για την πάταξη του ντόπινγκ, του στησίματος αγώνων, της βίας αλλά και της διαφθοράς στο άθλημα με όνομα «Protection of the game» («προστασία του παιχνιδιού»).

Επιμέλεια: Γιάννης Πολιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x