Σκωτία

Σέλτικ-Ρέιντζερς: Old Firm τελικός μετά από 22 χρόνια!

Σέλτικ και Ρέιντζερς συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Σκωτίας για πρώτη φορά μετά το 2002.

Θα περίμενε κανείς ότι αποτελεί κάτι σύνηθες, ωστόσο ο σημερινός (17:00) τελικός του Κυπέλλου Σκωτίας ανάμεσα σε Σέλτικ και Ρέιντζερς είναι ο πρώτος μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων μετά από 22 χρόνια!

Το τρόπαιο θα κριθεί σε Old Firm τελικό για πρώτη φορά μετά το 2002, όταν οι «τζερς» είχαν επικρατήσει 3-2 στο Χάμπντεν Παρκ.

Φέτος, ο τελικός βρίσκει τις δύο ομάδες σε διαφορετικό mood. Οι μεν Κέλτες θέλουν να συνδυάσουν τον τίτλο με την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος και να κάνουν το νταμπλ, η δε ομάδα του Φιλίπ Κλεμάν να γλυκάνει λίγο το φινάλε της χρονιάς μετά την απώλεια του τίτλου στην Premiership - κι ενώ νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε πάρει και το League Cup.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σέλτικ τρέχει ένα αρκετά καλό σερί στα ντέρμπι με τη Ρέιντζερς, καθώς στα έντεκα τελευταία Old Firm, μετρά επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία μόλις ήττα.

Εάν καταφέρει η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να κατακτήσει τον τίτλο, θα βάλει στη συλλογή της το 42ο Κύπελλο, με τη Ρέιντζερς να κυνηγά το 35ο της τρόπαιο στον θεσμό.

Οι αριθμοί πάντως είναι σίγουρα υπέρ του κόουτς της Σέλτικ, καθώς δεν έχει χάσει ποτέ ματς στο Χάμπντεν Παρκ, ενώ σε 17 ντέρμπι με τους «τζερς», μετρά μονάχα μία ήττα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x