Γενικά

Σφαντός στον ΣΠΟΡ FM: «Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και εξέλιξη στο ποδόσφαιρο γυναικών»

Το πρώτο διεθνές συνέδριο ποδοσφαίρου γυναικών παγκοσμίως είναι γεγονός και θα λάβει χώρα στην Ελλάδα. Ένας εκ των διοργανωτών, ο Μάριος - Χρήστος Σφαντός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Το πρώτο διεθνές συνέδριο ποδοσφαίρου γυναικών παγκοσμίως είναι γεγονός και θα λάβει χώρα στην Ελλάδα. Ένας εκ των διοργανωτών, ο Μάριος - Χρήστος Σφαντός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στόχος των διοργανωτών του συνεδρίου «Athens women’s football summit» είναι να προωθήσουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών, αλλά και να φέρουν επενδύσεις.

«Αν το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό φαινόμενο, το γυναικείο είναι το μεγαλύτερο κίνημα μέσα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη και έχει απίστευτη δυναμική. Με αυτό το συνέδριο θέλουμε να κάνουμε την Αθήνα το παγκόσμιο σπίτι του ποδοσφαίρου γυναικών», δήλωσε ο Μάριος - Χρήστος Σφαντός στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Σε αυτή τη διήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη στο Athens Riviera, θα παραστεί και ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο γυναικών μιλάμε για ισότητα. Σε όλο τον πλανήτη παίζουν μπάλα επίσημα 16.000.000 εκατομμύρια γυναίκες και η FIFA έχει βάλει στόχο να διπλασιάσει αυτό το νούμερο μέχρι το 2026. Βλέπουμε πως τα επόμενα χρόνια οι ομάδες για να μπορούν να συμμετέχουν στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, θα πρέπει να έχουν και γυναικεία ομάδα και αυτό το γνωρίζουν οι σύλλογοι. Μάλιστα έχουν δείξει και μεγάλο ενδιαφέρον για το αυτό το συνέδριο. Σε λίγο καιρό θα δούμε και την ίδρυση γυναικείων ομάδων και από άλλες παραδοσιακές ομάδες της Ελλάδας», πρόσθεσε ο εκ των διοργανωτών του «Athens women’s football summit».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x