Γενικά

Σφυρίζει στο Σούπερ Καπ και γράφει ιστορία η Φραπάρ

Ιστορία γράφει η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ ως η πρώτη γυναίκα διαιτητής που επιλέγεται σε τελικό ευρωπαϊκή διοργάνωσης και θα σφυρίξει στον τελικό του Σούπερ Καπ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Γυναικεία υπόθεση η διαιτησία του φετινού Σούπερ Καπ!

Η UEFA επέλεξε τη Γαλλίδα διαιτητή, Στεφανί Φραπάρ, για να σφυρίξει στον τελικό της Κωνσταντινούπολης της 14ης Αυγούστου ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τσέλσι, σε μια ιστορική απόφαση για το διεθνές ποδόσφαιρο.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που γυναίκα διαιτητής θα διευθύνει τον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την συμπατριώτισσα της Φραπάρ, Μανουέλα Νικοσινί και την Ιρλανδή Μισέλ Ο’ Νιλ να συναπαρτίζουν το διαιτητικό τρίο.

Η 36χρονη ρέφερι αποτελεί την πλέον αναγνωρισμένη στο γυναικείο ποδόσφαιρο, έχοντας σφυρίξει πρόσφατα τον τελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών μεταξύ ΗΠΑ και Ολλανδίας, ενώ τον περασμένο Απρίλιο κατέκτησε ακόμη μια ιστορική πρωτιά, ούσα η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αναμέτρηση της Ligue 1.

Μάλιστα, η Φραπάρ έχει ήδη οριστεί ως μόνιμη στον πίνακα διαιτητών του γαλλικού πρωταθλήματος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτοφανές της περίστασης είναι ο τελικός και όχι απλά η παρουσία γυναίκας ρέφερι σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, καθώς αυτό έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν και μάλιστα πριν από μια 15ετια, όταν η επίσης Γαλλίδα Νικόλ Πετινιά είχε διαιτητεύσει σε τρεις αγώνες της προκριματικής φάσης του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, την περίοδο 2004-2009.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x