Ιταλία

Σήκωσε το Κύπελλο και εξασφάλισε ευρωπαϊκή έξοδο η Λάτσιο!

Με δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο, η Λάτσιο επικράτησε 2-0 της Αταλάντα στον τελικό Κυπέλλου και κατέκτησε το τρόπαιο για 7η φορά στην ιστορία της! Παράλληλα εξασφάλισε την ευρωπαϊκή έξοδό της.

Κυπελλούχος Ιταλίας για 7η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Λάτσιο, που νίκησε 2-0 την Αταλάντα στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο «Ολίμπικο» και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2019-20!

Από την άλλη, η ομάδα του Γκασπερίνι έκλεψε τις… εντυπώσεις, ωστόσο στάθηκε άτυχη αφού είχε δύο δοκάρια! Τα δύο τέρματα των «λατσιάλι» σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (82’) και τον Κορέα (90’).

Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά επιφυλακτικά το παιχνίδι, ωστόσο η Αταλάντα ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα. Συγκεκριμένα στο 25’, ο Ντε Ρουν επιχείρησε σουτ εντός περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σαπάτα πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Από ‘κει και πέρα, η Λάτσιο προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους μπροστά από την εστία της και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Η ομάδα του Ιντζάγκι απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ τους Λουίς Αλμπέρτο (38’), ενώ οι «νερατζούρι» είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στο 41’, με τον Σαπάτα να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ωστόσο αστόχησε. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Γκασπερίνι απείλησε πάλι πρώτη, με τον Καστάν να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Στρακόσια να μπλοκάρει με τη δεύτερη (49’). Οι «λατσιάλι» δεν βρήκαν πολλές ευκαιρίες και έπρεπε να περιμένουν το 70’ για να γίνουν επικίνδυνοι, με τον Παλομίνο να κόβει προ του Κορέα, ο οποίος ετοιμαζόταν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων.

Έξι λεπτά αργότερα η Αταλάντα στάθηκε πάλι άτυχη αφού τη σταμάτησε το δοκάρι για δεύτερη φορά, σε μια προσπάθεια του Γκόμες από πολύ πλάγια θέση. Κι ενώ όλα έδειχναν πως βαδίζαμε σε μια σβηστή ισοπαλία και οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση, ήρθε ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γκολίνι στο 82’ και να χαρίσει σημαντικό προβάδισμα στη Λάτσιο για τον τίτλο.

Στο 86’, ο Κορέα έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας του είπε «όχι». Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός έφυγε στην κόντρα και αφού «χόρεψε» Φρόιλερ και Γκολίνι, πλάσαρε εύστοχα για να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του. Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στους «νερατζούρι», με τον Γκόμες να πλασάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Στρακόσια (94’).

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή επιβεβαίωσε πως η Λάτσιο είναι Κυπελλούχος Ιταλίας για 7η φορά στην ιστορία της. Αξιοπρεπέστατη η προσπάθεια της Αταλάντα, που έκλεψε τις εντυπώσεις στην πρώτη παρουσία της σε τελικό μετά από 23 χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x