Stoiximan Super League

Σκάνδαλο: Κράτησαν την Κέρκυρα στην κατηγορία

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σουπερ Λίγκας με ψήφους 2-1 αποφάσισε να κρατήσει στην κατηγορία την Κέρκυρα επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΣΠΟΡ FM 94,6 και του sport-fm.gr.

Το σκάνδαλο... ολοκληρώθηκε όπως σας είχε προϊδεάσει με σχετικά ρεπορτάζ ο ΣΠΟΡ FM 94,6. και το www.sport-fm.gr.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με απόφαση – σκάνδαλο αθώωσε την Κέρκυρα, η οποία θα είναι η 15η ομάδα της πρώτης κατηγορίας στο επόμενο πρωτάθλημα, εφόσον δεν ανατραπούν τα δεδομένα στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Απόφαση την οποία είχαμε προαναγγείλει από την περασμένη Κυριακή, παρ’ ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε κρίνει ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών στην ΠΑΕ Κέρκυρα ήταν εικονική και είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό ή την αποβολή της από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Βάσει των κανονισμών η ΠΕ απλά έπρεπε να επικυρώσει την εισήγηση της ΕΕΑ, κάτι που δεν έγινε. Τα μέλη του πρωτοβάθμιου οργάνου αναζητούσαν <παραθυράκι> για να απαλλάξουν την Κέρκυρα από την <βαρεία> παράβαση και για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις διασκέψεις. Και τελικά η απόφαση <ψήθηκε> και ο ΑΟΚ με ψήφους 2-1 παραμένει στην Λίγκα.

Στις 2 Ιουλίου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοινώθηκε σχετικά με την προσφυγή – καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της:

«Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές».

Πιο ξεκάθαρη διατύπωση δεν μπορούσε να γίνει και η ποινή για την Κέρκυρα ήταν μονόδρομος. Όμως, η ΠΕ μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και αποφάσισε να μην υποβιβάσει τον ΑΟΚ. Και έτσι απλά δύο μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής καθόρισαν ποια θα είναι η 15η ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Την 16η θέση διεκδικεί ο Λεβαδειακός από την Βέροια...

Σάββας Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x