Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τόνισε πως δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το τρανζίσιον των αντιπάλων και θεωρεί άτυχη στιγμή την αντικατάσταση του Παπασταθόπουλου, στάθηκε στο πέναλτι που δεν δόθηκε στα τελευταία λεπτά, ενώ περιμένει και τις επιστροφές των τραυματιών. Δεν συμφώνησε με την παρατήρηση πως η Εθνική δεν κάνει φάσεις, αφού κάτι τέτοιο συνέβη κόντρα στην Εσθονία στην πρεμιέρα, ενώ εξακολουθεί να ελπίζει ακόμα στην πρώτη θέση του ομίλου.

Αναλυτικά: «Πρώτα απ' όλα, συγχαρητήρια στη Φινλανδία για τη νίκη. Θα ήθελα να πω ότι δεν ήμασταν σε θέση να σταματήσουμε το τρανζίσιον του αντιπάλου, ιδίως στο δεύτερο μέρος. Δεν σταθήκαμε τυχεροί με την αντικατάσταση του Σωκράτη στην αρχή του δευτέρου μέρους και κατευθείαν δεχτήκαμε το πρώτο γκολ.

Η ομάδα της Φινλανδίας τα πήγε καλύτερα, έκανε ευκαιρίες, αλλά λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα είχαμε μια καλή στιγμή και δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι. Είμαστε λυπημένοι αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω ότι στη συνέχεια θα έχω στη διάθεσή μου κάποιους παίκτες "κλειδιά" και θα είμαστε σε καλύτεροι κατάσταση».

Τι δεν πήγε καλά, τι σχεδιάσατε και δεν σας βγήκε. Για δεύτερο ματς δεν τα πήγε καλά η Εθνική Ελλάδας. Θέλω να μας εξηγήσετε ποδοσφαιρικά γιατί η Φινλανδία θύμιζε... τη Βραζιλία στο γήπεδο;

«Πρώτα απ' όλα, όπως είπα πριν, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση της Φινλανδίας. Αυτό μας δημιούργησε κάποια προβλήματα στο πρώτο μέρος χωρίς πολλές ευκαιρίες για τον αντίπαλο βέβαια.

Στο δεύτερο μέρος, είχαν περισσότερες ευκαιρίες. Μας έλειπαν αρκετοί αμυντικοί ποδοσφαιριστές μας και αυτό έπαιξε ρόλο στο να σταματήσουμε το γρήγορο τρανζίσιον της Φινλανδίας».

Τέσσερα παιχνίδια παίζουμε κακό ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξει αυτή η εικόνα ή εμείς πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή είναι η Εθνική ομάδα και αυτό θα βλέπουμε;

«Όπως το είπατε, δεν συμφωνώ με όσα είπατε. Στο πρώτο ματς με την Εσθονία κάναμε αρκετές φάσεις και κερδίσαμε το παιχνίδι και στην Ουγγαρία είχαμε περισσότερες φάσεις από τον αντίπαλο και χάσαμε. Σήμερα θεωρώ ότι ο αντίπαλος ήταν πιο επιθετικός, πιο γρήγορος στο τρανζίσιον, πιο δυνατός. Θεωρώ ότι σε μερικές εβδομάδες θα είμαστε σε καλύτερη φόρμα, θα έχουν γυρίσει κάποιοι παίκτες "κλειδιά", οπότε θα είμαστε καλύτεροι».

Η έλλειψη πάθους είναι θέμα διάθεσης των παικτών ή συμβαίνει κάτι άλλο, σε ένα παιχνίδι που ήταν "τελικός" επί της ουσίας;

«Θα ήθελα να επαναλάβω όσα είπα πριν ότι μας έλειπαν τέσσερις, πέντε γρήγοροι ποδοσφαιριστές. Μας έλειπε ο Δώνης, ο Ρέτσος, που είναι αρκετά γρήγορος αμυντικός. Δεν ήταν μαζί μας ο Μάνταλος. Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις όλους αυτούς τους παίκτες με άλλους που θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Ας ελπίσουμε να τους έχουμε στο άλλο παιχνίδι μαζί μας και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».

Με το χέρι στην καρδιά, πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα, να έρθουν οι νίκες και ίσως η πρόκριση;

«Ναι σίγουρα, θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία σε τέσσερις εβδομάδες κόντρα στη Φινλανδία και θα πρέπει να δείξουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι. Να είμαστε δυνατοί, να έχουμε περισσότερη ποιότητα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».