Γενικά

Έριξε τριάρα στη Γλασκώβη κι έδειξε τα «δόντια» της η Αγγλία!

Με καταπληκτική εμφάνιση του Τζουντ Μπέλιγχαμ, η Αγγλία νίκησε στο «Χάμπντεν Παρκ» 3-1 τη Σκωτία σε δυνατό φιλικό ματς κι έδειξε τη δυναμική της, ενόψει της συνέχειας των προκριματικών του Euro 2024.

Με καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, η Αγγλία νίκησε τη Σκωτία 3-1 στην έδρα της Σέλτικ σε φιλικό ματς προετοιμασίας για τις δύο ομάδες, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό τους στους αντίστοιχους προκριματικούς ομίλους του Euro 2024 στους οποίους συμμετέχουν, με τα «τρία λιοντάρια» να δείχνουν τη σταθερή δυναμική τους και τους «bravehearts» να «προσγειώνονται» απότομα μετά το "5 στα 5" στο πρώτο γκρουπ.

Με κορυφαίο τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκειτ σκόραραν με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Φόντεν και τον Κέιν, ενώ το αυτογκόλ του Μαγκουάιρ έδωσε προσωρινά ελπίδες στους γηπεδούχους.

Οι Άγγλοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και πίεσαν την εστία του Γκαν χωρίς να απειλούν ουσιαστικά τα καρέ των «bravehearts», οι οποίοι ουσιαστικά προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις και παίζοντας ουσιαστικά μαζική άμυνα κόντρα στα «τρία λιοντάρια». Τελικά, στο 32’ η κάθετη στον Γουόκερ έφερε τον σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Σίτι να σουτάρει από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε στον Φόντεν και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Στο 34’, μετά από ωραία προσπάθεια, ο Μπέλιγχαμ γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και, μετά το λάθος του Χέντερσον, αυτή κατέληξε πάλι στον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Σκωτσέζοι μπήκαν πιο δυνατά την ώρα που οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκειτ οπισθοχώρησαν κι έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεζαν ανορθόδοξα τις περισσότερες φορές και με ψηλές μπαλιές που έκοβαν εύκολα τα σέντερ μπακ των φιναλίστ του Euro 2021. Όμως, στο 68΄ο ΜακΓκιν έδωσε ωραία στον Ρόμπερτσον, ο οποίος γύρισε ωραία στην περιοχή κι ο Μαγκουάιρ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Ράμσντειλ για το 1-2.

Η Σκωτία πλησίασε στην ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα, όπως και ο Μπέλιγχαμ με εντυπωσιακή ενέργεια ανάγκασε τον Γκαν σε εκπληκτική απόκρουση. Τελικά, ο παίκτης των «μερένχες» με καταπληκτική κάθετη βρήκε τον Κέιν κι αυτός με ωραίο πλασέ στο 81’ έκανε το 1-3. Ο ρυθμός, στη συνέχεια, έπεσε και μέχρι τη λήξη δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο μπροστά στις δύο εστίες.


ΣΚΩΤΙΑ: Γκαν, Πόρτεους, Χέντρι, Τίρνι (82’ Αρμστρονγκ), Ρόμπερτσον, Χίκι (89’ Πάτερσον), Γκίλμουρ (60’ Ντάικς), ΜακΓκρέγκορ (89’ Τζακ), ΜακΤομινέι, ΜακΓκιν (82’ Φέργκιουσον), Ανταμς (59’ Κρίστι)

ΑΓΓΛΙΑ: Ραμσντέιλ, Γουόκερ, Ντανκ, Γκουέχι (46’ Μαγκουάιρ), Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις, Φόντεν (71’ Σακά), Μπέλιγχαμ (84’ Γκάλαχερ), Ράσφορντ (71’ Εζε), Κέιν (84’ Ουίλσον)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x