Γενικά

Έκανε το «μπαμ» κόντρα στη Σπάρτα Πράγας και κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Τσεχίας η Σλοβάτσκο!

Το πρώτο Κύπελλο Τσεχίας στην ιστορία της κατέκτησε η Σλοβάτσκο, καθώς επικράτησε 3-1 της Σπάρτα Πράγας στον τελικό.

«Βόμβα» στο Κύπελλο Τσεχίας, καθώς η Σλοβάτσκο επικράτησε 3-1 στον τελικό της Σπάρτα Πράγας, πανηγυρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πρώτο τρόπαιο του θεσμού στην ιστορία της. Η τυπικά γηπεδούχος, ήταν καλύτερη στο παιχνίδι και κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Δυναμικά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Σλοβάτσκο, που κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 10ο λεπτό, όταν ο Μάρτιν Σουχόμελ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή παίκτη των τυπικά γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βάτσλαβ Γιουρέτσκα, ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, η Σπάρτα Πράγας έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Λάντισλαβ Κρέιτσι, ωστόσο η προσπάθεια του σταμάτησε από τον τερματοφύλακα της Σλοβάτσκο.

Στο 33’ οι Σλοβάτσκο διπλασίασε τα τέρμα τα της, με τον Γιουρέτσκα πάσαρε στον Ρέινμπεργκ, ο οποίος με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 2-0. Στο 42ο λεπτό η Σπάρτα κατάφερε να μειώσει σε 2-1, με τον Νταβίντ Χάνκο με ένα σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην κορυφή των διχτυών.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ρέινμπεργκ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή της φιλοξενούμενης ομάδας και με ένα υπέροχο σουτ, έκανε το 3-1 χωρίς να αφήσει περιθώρια στον γκολκίπερ της Σπάρτα να αντιδράσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, η Σπάρτα Πράγας δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, καθώς η μοναδική ευκαιρία που είχε ήταν στο 48’ με τον Κρέιτσι να μην σημαδεύει καλά με τον κεφάλι του και η μπάλα να πάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Σλοβάτσκο είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, με μεγάλες ευκαιρίες να κάνει και το 4-1, στο 69΄με τον Καλαμπίσκα να κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή και τον τερματοφύλακα της Σπάρτα να μπλοκάρει. Στο 71 ο Γιουρέτσκα είχε και αυτός την ευκαιρία του, ωστόσο η προσπάθεια του σταμάτησε από τους αμυντικούς της Σπάρτα Πράγας, ενώ ο Χόλζερ στο 73’ έκανε εξαιρετική προσπάθεια, την οποία ο Μίλαν Χέκα απέκρουσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x