Άγνοια για το μέλλον του δήλωσε ο Λουίς Σουάρεζ, ο οποίος φάνηκε ενοχλημένος από τις συζητήσεις που γίνονται για πιθανή αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα, μιλώντας στην εφημερίδα «El Pais».

Ο Ουρουγουανός σταρ των Καταλανών τόνισε πως δεν του έχει συζητήσει με κανέναν τι θα συμβεί στη συνέχεια, ούτε με τον Ρόναλντ Κούμαν και υπογράμμισε τη θέλησή του να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

«Ναι, αν με υπολογίζουν θέλω να συνεχίσω να προσφέρω ό,τι μπορώ. Έχω νιώσει την στήριξη του κόσμου από όταν ήρθε και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω», απάντησε χαρακτηριστικά σε ερώτηση για το αν θέλει να συνεχίσει στον σύλλογο, ενώ για την πιθανότητα να μην είναι βασικός είπε:

«Φυσικά, θα δεχόμουν να μένω στον πάγκο, όπως έκανα πάντα στην καριέρα μου. Ο ανταγωνισμός είναι ευεργετικός. Αν ο προπονητής θεωρεί ότι πρέπει να μείνω στον πάγκο, δεν έχω πρόβλημα να βοηθήσω μέσω αυτού του ρόλου που μου δίνει. Έχω πολλά να προσφέρω στην ομάδα».

Για το αν έχει μιλήσει με κάποιον για το μέλλον του, ανέφερε: «Συζητούν για κάποια ονόματα που ανέφερε ο πρόεδρος, για τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν, αλλά κανείς δεν μου είπε ότι πρέπει να φύγω. Αν αυτό θέλει η ομάδα, θα ήταν καλό να μου μιλούσε απευθείας αυτός που έχει την ευθύνη. Είμαι στην Μπαρτσελόνα έξι χρόνια, αρκετό διάστημα για να μου πουν τι σκέφτονται. Είναι καλύτερα να αποφασίσουν αν θέλουν να αποχωρήσω. Μένει να φανεί. Θέλω το καλύτερο για την ομάδα και η σκέψη μου σήμερα είναι να συνεχίσω, αλλά αν θεωρούν πως δεν είμαι απαραίτητος, δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω με αυτούς που αποφασίζουν».

Όσο για το τι έφταιξε στη βαριά ήττα από την Μπάγερν Μονάχου, είπε: «Όταν έρχεται μια ήττα, όπως αυτή στη Λισαβόνα, όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Είναι ξεκάθαρο, δεν θα ήταν δίκαιο να ξεχωρίσουμε οποιονδήποτε είναι στην ομάδα. Κάποιες φορές φαίνεται πως γίνεται προσωπικό, αλλά ειλικρινά δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει την αφοσίωσή μου στην Μπαρτσελόνα.

Ήταν μια από εκείνες τις μέρες που όλα πήγαν στραβά. Ήμασταν διαλυμένοι και δεν ξέραμε πώς να συνέλθουμε. Δεν υπάρχει δικαιολογία, αλλά ήταν περίεργος χρόνος για όλα. Η Μπάγερν είχε προσαρμοστεί και είχε την ψυχολογία. Ίσως εμείς είχαμε αμφιβολίες την ώρα που οι αντίπαλοι ήταν αποφασισμένοι
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube