Ισπανία

Σούπερ… Κουρτουά, «βασίλισσα» στην Τζέντα η Ρεάλ!

Με ήρωα τον Κουρτουά, η Ρεάλ Μαδρίτης «καθάρισε» στα πέναλτι την Ατλέτικο (0-0 η κανονική διάρκεια) και έφτασε στην κατάκτηση του 11ου ισπανικού Super Cup στην ιστορία της.

Βασίλισσα στη Τζέντα στέφθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, που κατέκτησε το ισπανικό Super Cup, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πέρσι ούτε πρωταθλήτρια, ούτε Κυπελλούχος.

Η ομάδα του Ζιντάν, επικράτησε 4-1 στα πέναλτι της Ατλέτικο στον τελικό του Final Four και έφτασε στην κατάκτηση του 11ου σούπερ κυπέλλου και του πρώτου με τη συγκεκριμένη μορφή.

Ήρωας για τη «βασίλισσα» ο Κουρτουά, που έμεινε όρθιος στην πίεση στο τέλος από την ομάδα του Σιμεόνε, ενώ ήταν αυτός που απέκρουσε το πέναλτι του Τόμας στην ψυχοθφόρο διαδικασία.



Το ματς

Οι «μερένχες» μπήκαν καλύτερα στον τελικό και προσπάθησαν από το ξεκίνημα κιόλας να επιβάλουν το ρυθμό τους και να βρουν τους τρόπους για να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Όμπλακ.

Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ανήκε στους «ροχιμπλάνκος», όταν στο 14ο λεπτό ο Ράμος πούλησε την μπάλα στον Φέλιξ που από πλεονεκτική θέση δεν τελείωσε σωστά τη φάση.

Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι πατούσε καλύτερα και ήταν πιο δημιουργική, η ομάδα του Ζιντάν έβγαλε το πρώτο 45λεπτο χωρίς να έχει καταγράψει κάποια μεγάλη φάση για να πάρει προβάδισμα, με μοναδική εξαίρεση μια κεφαλιά του Κασεμίρο στο 43’ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Η πρώτη μεγάλη φάση της Ρεάλ βγήκε στο 51’ όταν ο Μόντριτς έβγαλε κάθετη στον Γιόβιτς, εκείνος έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Όμπλακ. Σπουδαία ευκαιρία σπατάλησε στο 68’ και ο Βαλβέρδε για τη Ρεάλ, όταν μετά από μπαλιά του Γιόβιτς δεν μπόρεσε εξ επαφής να βάλει σωστά το κεφάλι του και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση από τους «ροχιμπλάνκος» ήρθε στο 81΄με τον Μοράτα να πατάει στη μικρή περιοχή αλλά ο Κουρτουά έπεσε σωστά στη γωνιά του και κράτησε όρθια τη «λευκή βασίλισσα».

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με την ομάδα του Σιμεόνε να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 93ο λεπτό στην κόντρα, με τον Βιτόλο από πλεονεκτική θέση να μην μπορεί να νικήσει τον Κουρτουά, ενώ στο 106’ και πάλι ο Γάλλος πορτιέρε με υπερένταση έδιωξε με τα πόδια το γυριστό του Μοράτα.

Πάντως, όσα δεν είδαμε σε όλο τα ματς τα είδαμε στην παράταση, με τη Ρεάλ να χάνει διπλή ευκαιρία στο 113’ με τον Όμπλακ να σταματάει σε ισάριθμες περιπτώσεις τις προσπάθειες των Μόντριτς και Ντίας. Η «λευκή βασίλισσα» έμεινε με δέκα παίκτες στο 115’ λόγω αποβολής του Βαλβέρδε, με τον Ουρουγουανό να ανατρέπει με δολοφονικό τάκλιν τον Μοράτα που είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας και έβγαινε φάτσα με τον Κουρτουά.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τις δύο ομάδες της Μαδρίτης να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Εκεί, ο Σαούλ στο πρώτο μόλις πέναλτι της Ατλέτικο, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Τόμας στο δεύτερο πέναλτι των «ροχιμπλάνκος» νικήθηκε από τον Κουρτουά, ενώ νωρίτερα είχαν ευστοχήσει οι Καρβαχάλ και Ροντρίγκο για τη Ρεάλ. Ο Μόντρις ευστόχησε για το 3-0 στη διαδικασία, ενώ ο Τρίπιερ ήταν εύστοχος και μείωσε σε 3-1. Από τα πόδια του Σέρχιο Ράμος (4-1) που ήταν εύστοχος, η ομάδα του Ζιντάν έφτασε στην πρώτη κούπα της χρονιάς στην Ισπανία και το 11ο σούπερ καπ στην ιστορία της.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μεντί, Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς, Ισκο (60' Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Γιόβιτς (83' Μαριάνο)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Φελίπε, Χιμένες, Λόντι (87' Γιορέντε), Τρίπιερ, Παρτέι, Σαούλ, Ερέρα (56' Βιτόλο), Κορέα, Μοράτα, Ζοάο Φέλιξ (101' Αρίας).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x