Oλλανδία

Σουρμπίρ στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Κρόιφ ήταν ένας πραγματικός ηγέτης»

Ως ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή αλλά και μία σπουδαιότερη προσωπικότητα που κάθε ομάδα έχει ανάγκη χαρακτήρισε τον Γιόχαν Κρόιφ με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM ο καλός του φίλος, Βιμ Σουρμπίρ.

Ως ένα ποδοσφαιριστή που είχε την προσωπικότητα να ηγηθεί και να επιβληθεί των συμπαικτών του σκιαγράφησε τον Γιόχαν Κρόιφ, ο καλός του φίλος και επί χρόνια συμπαίκτης του, Βιμ Σουρμπίρ.

Ο παλαίμαχος Ολλανδός ποδοσφαιριστής φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, όπου μίλησε για την κακή πορεία της εθνικής Ολλανδίας τα τελευταία χρόνια λέγοντας πως αυτή οφείλεται στην απουσία παικτών και διοικητικών παραγόντων και όχι στο έλλειμμα ποδοσφαιρικής ποιότητας.

Παράλληλα, παρομοίασε το ποδόσφαιρο που έπαιζαν οι «οράνιε» τη δεκαετία του ’70 με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται τη φετινή σεζόν η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντριόλα.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο:

-το τι πήγε λάθος και η Ολλανδία αποκλείστηκε από το Μουντιάλ:
«το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία των παικτών αλλά και το ότι δεν παίζουν ως ομάδα. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν οι συχνές αλλαγές στην διοίκηση της Ομοσπονδίας αλλά και στην τεχνική ηγεσία»

-τον Γιόχαν Κρόιφ:
«Δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος παίκτης. Ήταν μία προσωπικότητα, ένας πραγματικός ηγέτης. Είχε τη δύναμη να σου επιβάλλεται και όλες οι ομάδες χρειάζονται έναν τέτοιο παίκτη που να καθοδηγεί του υπόλοιπους. Αντίστοιχο παράδειγμα ήταν και ο Πίρλο, ο οποίος έλειψε ως προσωπικότητα από την τωρινή εθνική Ιταλίας».

-το αν έχει υπάρξει παρόμοια κρίση και στο παρελθόν:
«και την δεκαετία του 70 υπήρχαν προβλήματα. Όμως τότε στρώθηκε το πράγμα και η ποιότητα της τότε ομάδας κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική σύνταξη. Μάλιστα, και οι διοικούντες του ποδοσφαίρου δεν είχαν τη δύναμη που έχουν σήμερα».

-την φιλία του με τον Κρόιφ:
«Ο Κρόιφ ήταν ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη. Τόσο το ‘74 όσο και το ‘78 παίξαμε κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πλανήτη. Αν τον είχαμε μαζί μας στο τουρνουά του ’78 θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά παραπάνω».

-το αν είχε καλύτερη σχέση με τον Μίχελς ή τον Χάπελ:
«Με τον Μίχελς είχαμε καλύτερη σχέση. Ο Χάπελ είχε εξαιρετική σχέση με τους παίκτες που ήθελε ο ίδιος».

-την ομάδα του Άγιαξ και της εθνικής Ολλανδίας που άλλαξαν το ποδόσφαιρο:
«η τωρινή Μάντσεστερ Σίτι τώρα παίζει κάτι αντίστοιχο. Ο Ντε Μπρόινε είναι παντού στο γήπεδο και πλέον στο μοντέρνο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει η αυστηρή έννοια των θέσεων».

-το αν υπάρχει έλλειμμα ποιότητας στην τωρινή εθνική Ολλανδίας:
«δεν είναι το πρόβλημα οι παίκτες αλλά οι προπονητές. Πρέπει να ξαναγίνει και πάλι ομάδα. Ποιότητα υπάρχει. Η Σουηδία για παράδειγμα προκρίθηκε στο Μουντιάλ χωρίς να έχει καλύτερους παίκτες από την Ολλανδία, λόγω του ότι ήταν ομάδα με όλη την έννοια της λέξης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x