Πορτογαλία

Σήκωσε το πρώτο η Σπόρτινγκ και... συνεχίζει!

Το πρώτο της τίτλο στη σεζόν κατέκτησε το Σάββατο (23/1) κόντρα στην Μπράγκα (1-0) η Σπόρτινγκ, η οποία μετά το Λιγκ Καπ στοχεύει στο πρωτάθλημα.

Την κατάκτηση του Λιγκ Καπ της Πορτογαλίας πανηγύρισε το Σάββατο (23/1) η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία επικράτησε 1-0 της τροπαιούχου Μπράγκα στον τελικό του «Estadio Dr. Magalhaes Pessoa».

Με την ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ να εξαργυρώνει με ακόμα έναν τρόπο την πολύ καλή της σεζόν, η οποία τη βρίσκει -μέχρι στιγμής- στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Liga NOS. «Χρυσός» σκόρερ για τους, τυπικά, γηπεδούχους ήταν ο Πέδρο Πόρο με διαγώνιο σουτ στο 41’.

Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη στο πρώτο μέρος από την άποψη της κατοχής της μπάλας, ωστόσο η Σπόρτινγκ κατάφερε να φανεί αρκετά πιο απειλητική και ουσιαστική στην τελική προσπάθεια.

Η Μπράγκα προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος. Δημιούργησε φάσεις -κλασικότερη όλων το σουτ του Παουλίνιο στο 72’, το οποίο «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι-, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με τη Σπόρτινγκ να κρατάει μέχρι τέλους το μηδέν παθητικό, παρά την αποβολή (με απευθείας κόκκινη κάρτα) του Πέδρο Γκονσάλβες στο 90'+7' και να κατακτά το τρόπαιο.

Να σημειωθεί ότι οι προπονητές αμφότερων των κλαμπ πήραν την άγουσα προς τα αποδυτήρια λόγω αποβολής τους στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης.



Διαβάστε ακόμα:

Στη Φαμαλικάο ο Φιγκέιρας

«Σόκαρε» την Μπενφίκα η Μπράγκα και πήγε τελικό

Μπενφίκα: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x