Γαλλία

Στα «χαρακώματα» Παρί και Μαρσέιγ!

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται στη Γαλλία, με το ντέρμπι Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ να είναι αυτό που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Το Championnat φτάνει αισίως στην δέκατη στροφή του και οι λάτρεις του γαλλικού ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να ζήσουν μια σπουδαία και ταυτόχρονα κλασσική μάχη στο «Παρκ Ντε Πρενς», το βράδυ της Κυριακής.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής

Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ συγκρούονται στο «Παρκ Ντε Πρενς», σε μια αναμέτρηση που η ομάδα της Μασσαλίας θα έχει στον πάγκο της νέο προπονητή, αφού ο ερχομός του Ρούντι Γκαρσία προσδοκά να φέρει «άνεμο αλλαγής».

Οι Παριζιάνοι βρίσκονται στην 2η θέση με 19 βαθμούς, έχοντας 19 γκολ υπέρ και 7 κατά, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν αρχίσει καλά τη φετινή σεζόν, καθώς τους συναντάμε στην 12η θέση με 12 βαθμούς. Οι Μασσαλοί έχουν σκοράρει 11 τέρματα φέτος, ενώ έχουν δεχθεί 10.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι μέσα στην έδρα τους, αφού μετράνε 3 νίκες και μια ισοπαλία. Από την άλλη, η Μαρσείγ δεν έχει πανηγυρίσει νίκη μακριά από το «Βελοντρόμ», καθώς μέχρι τώρα μάζεψε μόλις ένα βαθμό (1 ισοπαλία-3 ήττες)
Η ομάδα του Ουνάι Έμερι θα στερηθεί τω ν υπηρεσιών του Παστόρε, ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ εκείνη του νεοφερμένου Ρούντι Γκαρσία δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σανέ (αριστερό μπακ), Ντιαρά-Ντιαμπί (αμυντικά χαφ) και Αλεσαντρινί (αριστερό εξτρέμ).

Το «τρένο» Νις και η φιλόδοξη Μονακό

Όσον αφορά τους υπόλοιπους που έχουν αρχίζει φουριόζοι τη σεζόν, η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Νις, δοκιμάζεται στην έδρα της 11ης Μετς και η Μονακό του Ζαρντίμ υποδέχεται τη Μονπελιέ.

Η αρμάδα του Μπαλοτέλι είναι αήττητη στις εκτός έδρας εξορμήσεις της, μετρώντας 2 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ η Μετς έχει πάρει σε 2 περιπτώσεις το τρίποντο σε σύνολο 4 αναμετρήσεων. Στα υπόλοιπα 2 ματς έχει ηττηθεί. Η ομάδα του Φαβρ δεν θα έχει στη διάθεση της τους Μπενίτεθ (τερματοφύλακας), Λε Μαρσάν-Γιορις (αμυντικοί), Μπαλοτέλι-Λε Μπιχάν (επιθετικοί). Στον αντίποδα η Μετς θα στερηθεί τους Ουντό (αμυντικός) και Ζουφρέ (δεξί εξτρέμ).

Από την πλευρά τους, οι Μονεγάσκοι έχουν μετατρέψει σε «απόρθητο κάστρο» το «Stade Louis II», καθώς οι 10 βαθμοί που έχουν μαζέψει μέχρι στιγμής στην έδρα τους, δείχνουν πως δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν. Πηγαίνοντας τώρα στη Μονπελιέ θα παρατηρήσουμε πως αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στα ταξίδια της μακριά από το «Stade de la Mosson», αφού έχει 2 ήττες και 2 ισοπαλίες. Για τη Μονακό θα λείψουν οι Ντιράρ (δεξί εξτρέμ) και Φαλκάο (επιθετικός). Οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν στους Κονγκρέ και Νινγκά, οι οποίοι έχουν προβλήματα τραυματισμού.

Από τις άλλες αναμετρήσεις ξεχωρίζουν το ταξίδι της 4ης Τουλούζ στην έδρα της 10ης Ανζέρ και η «μονομαχία» της Λιόν με την Γκινγκάμπ, η οποία δείχνει αρκετά αξιόπιστη τη φετινή χρονιά και φιγουράρει στην 5η θέση της Ligue 1 με 14 βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

Μονακό-Μονπελιέ 21:45

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Λιόν-Γκινγκάμπ 18:00
Ανζέρ-Τουλούζ 21:00
Μπορντό-Νανσί 21:00
Ντιζόν-Λοριάν 21:00
Λιλ-Μπαστιά 21:00
Ναντ-Ρεν 21:00

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Καέν-Σεντ Ετιέν 16:00
Μετς-Νις 18:00
Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ 21:45

Επόμενη αγωνιστική

Λιλ-Παρί Σεν Ζερμεν
Τουλούζ-Λιόν
Μπαστιά-Ντιζόν
Γκινγκάμπ-Ανζέρ
Λοριάν-Μονπελιέ
Νανσί-Καέν
Σεντ Ετιέν
Νις-Ναντ
Ρεν-Μετς
Μαρσέιγ-Μπορντό

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x