Κύπρος

Σταθερά στην κορυφή ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε από το «Μακάρειο», επικρατώντας 2-1 της Δόξας Κατωκοπιάς και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του κυπριακού πρωταθλήματος.

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ, που επικράτησε 2-1 της Δόξας Κατωκοπιάς στο «Μακάρειο» στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά παρά τις ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η εικόνα ήταν ίδια, αλλά αυτή τη φορά οι πρωτοπόροι βρήκαν… δίχτυα. Στο 60ο λεπτό, ο Καζού έπαιξε το ένα-δύο με τον Ζαχίντ και ο τελευταίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Στο 78’ ο Βούρος με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Νατέλ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με τον Παβλόφ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ωστόσο, μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτε και το ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη.

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το 2019 και η ΑΕ Λεμεσού. Η δεύτερη της βαθμολογίας ξεπέρασε, έστω και δύσκολα, το εμπόδιο της Πάφου με 1-0 και παρέμεινε στο κυνήγι του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ, όντας στο -1 από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την πρώτη ήττα τους μετά από ένα σερί τεσσάρων αγωνιστικών.

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, Ανόρθωση και Αλκή ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Για τους φιλοξενούμενους ήταν ένας σημαντικός βαθμός στην προσπάθεια για παραμονή, ενώ για τους γηπεδούχους, το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί πισωγύρισμα, μολονότι διεύρυναν το αήττητο σερί τους σε οχτώ παιχνίδια.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική

Σάββατο 5/1
ΑΕ Λεμεσού-Πάφος
(56’ Μακρής)

Ανόρθωση-Αλκή 0-0

Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΠΟΕΛ 1-2
(82’ Παβλόφ - 60’ Ζαχίντ, 78’ Νατέλ)

Κυριακή 6/1
Ομόνοια-ΑΕΚ Λάρνακας (16:00)
Νέα Σαλαμίνα-Απόλλων Λεμεσού (18:00)

Δευτέρα 7/1
Ερμής-ΕΝ Παραλιμνίου (19:00)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Σάββατο 12/1
Πάφος-Νέα Σαλαμίνα (17:00)
ΕΝ Παραλιμνίου-Δόξα Κατωκοπιάς (18:00)
ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση (19:00)

Κυριακή 13/1
Απόλλων Λεμεσού-Ομόνοια (16:00)
ΑΕΚ Λάρνακας-Ερμής (18:00)

Δευτέρα 14/1
Αλκή-ΑΕ Λεμεσού (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x