Europa League

Στο «Άνφιλντ» βουλιάζει και… υποβρύχια! (video)

Είχε την κάψα από μόνη της, την έσπρωξαν και οι οπαδοί της. Η Λίβερπουλ «έπνιξε», 3-0, την Βιγιαρεάλ στο «Άνφιλντ» και μετά από το 2007 επιστρέφει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Άλλη μία ανατροπή (1-0 το πρώτο ματς) για την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ». Θύμα των «Ρεντς» ήταν η Βιγιαρεάλ, που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην πίεση, ηττήθηκε 3-0 κι άφησε στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League.

Φοβερό ξεκίνημα στο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν και με όπλο την ώθηση του κόσμου τους άνοιξαν το σκορ στο 7’ χάρη στο αυτογκόλ του Μπρούνο Σοριάνο. Οι Ισπανοί δεν ανησύχησαν καθόλου τον Μινιολέ και βρίσκονταν σταθερά στο μισό γήπεδο. Ο ρυθμός χάλασε στο φινάλε του ημιχρόνου με τους παίκτες να έχουν πολλά νεύρα και να χάνουν την συγκέντρωσή τους.

Τις ορέξεις της Βιγιαρεάλ φρόντισε να κόψει άμεσα η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Μαρθελίνο μπήκε καλύτερα, όμως λίγο αργότερα είδε τους «Ρεντς» να διπλασιάζουν τα τέρματά τους με τον Στάριτζ στο 63’. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους φιλοξενούμενους που έχασαν τον Ρουίθ με δεύτερη κίτρινη (71’). Στο 77’ δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των Ισπανών σε σπρώξιμο του Μορένο στον Σουάρεθ και στο 81’ ο Λαλάνα κλείδωσε την πρόκριση για την ομάδα του Κλοπ.

Το ματς:


Τρομερό ξεκίνημα στο ματς. Η Λίβερπουλ μπήκε με φόρα χάρη στους οπαδούς της, όμως η Βιγιαρεάλ φρόντισε να τρομάξει τους γηπεδούχους. Σε αντίθεση με τους Ισπανούς, οι παίκτες του Κλοπ δεν χαρίστηκαν κι εκμεταλλεύτηκαν την πρώτη αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα, ανοίγοντας το σκορ χάρη σε αυτογκόλ του Μπρούνο Σοριάνο μόλις στο 7ο λεπτό. Ο ενθουσιασμός των Ρεντς έβγαζε μάτι την στιγμή που στο «κίτρινο υποβρύχιο» δεν υπήρχε ηρεμία και όλοι οι παίκτες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο δικό τους μισό.

inner

Η Λίβερπουλ ήταν σταθερά στην επίθεση, με τον Μίλνερ να δημιουργεί τεράστια ρήγματα με τις μπαλιές του στην αντίπαλη άμυνα. Οι παίκτες του Μαρθελίνο συνήλθαν μετά το μισάωρο, όταν ανέβασαν ελαφρώς τις γραμμές τους και βγήκαν από την περιοχή. Πάντως, δημιουργικά δεν ανησύχησαν καθόλου του Μινιολέ, καθώς δεν μπορούσαν να τον πλησιάσουν. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο ρυθμός χάλασε. Κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και τα νεύρα, τα οποία μεταφέρθηκαν και στους δύο πάγκους με τους προπονητές να έχουν έντονους διαλόγους.

Πιο ζωηρή εμφανίστηκε η Βιγιαρεάλ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου. Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν περισσότερο κι άνοιξαν τις γραμμές τους. Η Λίβερπουλ, από την μεριά της, δεν προβληματίστηκε καθόλου. Αν και οπισθοχώρησε ήταν εξίσου επικίνδυνη επιθετικά κι έβγαζε συνεχώς τελικές προς την εστία του Αρεολά. Μια, δυο, τρεις και η ζημιά έγινε. Ο Στάριτζ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε σκορ πρόκρισης (2-0) στην ομάδα του στο 63ο λεπτό. Το ματς είχε στραβώσει για τα καλά για τους Ισπανούς, όμως ήρθαν και χειρότερα, αφού ο Βίκτορ Ρουίθ αποβλήθηκε (σωστά) με δεύτερη κίτρινη στο 71’ κι άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

inner

Από εκεί και πέρα τα πάντα έγιναν πολύ εύκολα για τους Ρεντς. Το «κίτρινο υποβρύχιο» ανοίχτηκε υπερβολικά κι έχασε τη συνοχή που υπήρχε στο παιχνίδι του. Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική τροπή αν ο Κασάι έδειχνε την «άσπρη βούλα» στο σπρώξιμο του Μορένο στον Σουάρεθ. Η Λίβερπουλ σφράγισε την πρόκριση με το γκολ του Λαλάνα στο 81’, την στιγμή που η Βιγιαρεάλ είχε παραδώσει τα όπλα.



Οι συνθέσεις:



Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Τουρέ, Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Φιρμίνο, Κουτίνιο, Λαλάνα (89’ Μπεντέκε)

Στον πάγκο: Γουόρντ, Λούκας, Άλεν, Άιμπ, Σκρτελ, Σμιθ

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Αρεολά, Γκασπάρ, Μουσάκιο, Ρουίθ, Κόστα, Ντος Σάντος (73’ Μπονέρα), Μπρούνο Σοριάνο, Πίνα (60’ Τριχουέρος), Σουάρεθ, Σολδάδο, Μπακαμπού

Στον πάγκο: Ασένχο, Σαμού, Καστιγέχο, Ρουκάβινα

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Γήπεδο: Άνφιλντ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x