Ελλάδα

Στο Υπουργικό Συμβούλιο νέο σχέδιο νόμου του Αυγενάκη για το ποδόσφαιρο

Χρόνος εκλογών στην ΕΠΟ, γηπεδική βία και αλλαγές στο καθεστώς της ΕΕΑ, περιλαμβάνει το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού που θα φέρει τον τίτλο: «Διατάξεις εναρμόνισης με Ολιστική Μελέτη FIFA-UEFA, Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Αναδιάρθρωση Επαγγελματικών Κατηγοριών Ποδοσφαίρου και άλλες Διατάξεις Αθλητικής Μεταρρύθμισης», εισήχθη για συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, την προσεχή Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

-Διατάξεις εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη των FIFA-UEFA (εκλογές ΕΠΟ, Λέσχες Φιλάθλων, οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων κλπ). Για τις εκλογές της ΕΠΟ, οι διατάξεις αφορούν στο ότι οι αρχαιρεσίες θα γίνονται μήνα Ιούνιο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες (από την επόμενη φορά εννοείται), όπως ζητεί η Ολιστική Μελέτη και όχι κάτι που αφορά την διαδικασία των εκλογών. Επίσης θα υπάρχουν διατάξεις για την γηπεδική βία, την οποία FIFA-UEFA θεωρούν πρόβλημα που ταλαιπωρεί διαχρονικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Ρυθμίσεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (νομική μορφή, αρμοδιότητες, λειτουργία κλπ). Θα αλλάξουν διάφορα που αφορούν την ΕΕΑ, ενώ ενδιαφέρον θα έχει το αν θα υπάρξει ρητή διάταξη περί της δεσμευτικότητας ή μη των πορισμάτων της.

-Αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου. Για το θέμα αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα πάμε σε κατάργηση της Football League και θα επανέλθουμε στο καθεστώς των δύο επαγγελματικών κατηγοριών με αυστηρά κριτήρια.

-Τροποποιήσεις αναφορικά με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Λόγω της παραπάνω εξέλιξης, η ΕΠΟ και οι FIFA/UEFA, ενημερώθηκαν πως η τετραμερής τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο, που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 25/1 στις 15:00, αναβάλλεται για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης να τους πληροφορήσει λεπτομερώς και για το εν λόγω σχέδιο νόμου, αφότου συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x