Strictly Football

Ο εγκλωβισμένος ΠΑΟΚ σώθηκε από την αδυναμία του Άρη να κάνει κατοχή στο φινάλε

Η στήλη προσπαθεί ν’ αναλύσει το πώς ο Άρης έχασε μια βέβαιη νίκη που θα μπορούσε να τον εκτοξεύσει στη μάχη της 2ης θέσης και για το πώς ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε κάμψη έσωσε έναν πόντο.

Στο τέλος της ημέρας σίγουρα και οι δύο μπορούν να αισθάνονται χαμένοι. Ο Άρης περισσότερο γιατί όταν προηγείσαι μέχρι το 87ο λεπτό με δύο τέρματα διαφορά, τότε είναι προφανές το ποιος είναι περισσότερο χαμένος. Ο Άρης εξαιτίας ενός και μόνο λάθους, μαζί με την κόπωση που ήταν δεδομένη και φαινόταν πολύ στο τελευταίο 20λεπτο του ματς, έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα διπλό που θα του έδινε τεράστια ώθηση για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία, έδειξε σαφέστατα εγκλωβισμένος απέναντι στον αντίπαλο του, ώστε να βγάλει φάση απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Ο Καγκάβα δεν μπόρεσε να προσφέρει το παραμικρό, αλλά ο Ίνγκασον έσωσε μια χαμένη παρτίδα.

Ο Άρης ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στο πρώτο μισάωρο. Ο Άρης σημάδεψε από το πρώτο λεπτό του αγώνα, τον Ροντρίγκο, στέλνοντας συνεχώς την μπάλα στον Μπρούνο Γκάμα. Ειδικά στο πρώτο τέταρτο η μπάλα πηγαίνει συνεχώς αριστερά, το κέντρο του ΠΑΟΚ έχει πολύ κακές αποστάσεις και επί της ουσίας οι ασπρόμαυροι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επιτεθούν. Έρχεται η φάση καμπανάκι από τη σέντρα του Μπερτόλιο για τον Γκάμα και σε μια φάση που ο Πορτογάλος σουτάρει, ο Μαντσίνι παίρνει το ριμπάουντ και σερβίρει το 0-1 στον Μπερτόλιο.

Η αναγκαστική απουσία του Τζόλη λόγω τροφικής δηλητηρίασης υποχρέωσε τον Πάμπλο Γκαρσία πριν την έναρξη του αγώνα να πάει σε μια αναγκαστική τροποποίηση με τον Ιάπωνα να πηγαίνει αναγκαστικά πίσω από τον επιθετικό και τον Ουάρντα αριστερά. Με τον Ιάπωνα χαμένο πραγματικά και τον Αιγύπτιο μακριά από πεδίο βολής που θα του έδινε την δυνατότητα να απειλήσει, το πρώτο μέρος κύλησε απελπιστικά για τον ΠΑΟΚ,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κριμεντσίκ να παίξει και εκτός περιοχής, πηγαίνοντας και πάλι στα πλάγια. Όμως αυτό ουσιαστικά δεν έχει αντίκρισμα, γιατί στην ουσία ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν διαθέτει πλέον παίκτες από τις πίσω γραμμές, που να πατάνε περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ με την αλλαγή της διάταξης σε 4-4-2 προσπαθεί ν’ ασκήσει περισσότερη πίεση, αλλά με την αργή μεταφορά της μπάλας προς την επίθεση, δεν μπορεί να βρει ανοργάνωτο τον φιλοξενούμενο. Ο Μάντζιος πολύ σωστά αποσύρει τον Μπρούνο, βάζει τον Μάνο μπροστά και τον Μαντσίνι δεξιά. Από ένα κλέψιμο του τελευταίου γίνεται το 0-2 σε μια φάση που πάλι οι ποδοσφαιριστές του Άρη παίρνουν απόκρουση του Ζίβκοβιτς. Στο 83’ ο Βιεϊρίνια κρατάει στο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ και ο Μάντζιος κάνει το σοβαρό σφάλμα να αφαιρέσει χαφ για να βάλει τρίτο στόπερ, ενώ απέμεναν ακόμα τέσσερα λεπτά για την συμπλήρωση των 90’ . Αυτό δεν ήταν το μοναδικό λάθος του τεχνικού του των "κίτρινων", αφού νωρίτερα και χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος κίνδυνος έχει ήδη αφαιρέσει από το ματς Γκάμα και Μπερτόλιο. Στην ουσία ο Άρης, στο φινάλε έχει μείνει χωρίς χειριστή της μπάλας. Όσο και αν στη φάση του πέναλτι έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ίνγκασον, ο τεχνικός του Άρη, έκανε μια κίνηση συνηθισμένη, αλλά καταδικαστική έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, με τον τρίτο στόπερ.

Μια ενέργεια που ουσιαστικά έστειλε όλον τον κόσμο στην περιοχή του Μπουσέ, αφού ο Ίνγκασον πλέον βρίσκεται φορ και κάνει το 1-2, ενώ κερδίζει και το πέναλτι για την ισοφάριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x