Strictly Football

Τι πρέπει να φοβάται και πού μπορεί να χτυπήσει ο Ολυμπιακός την Άρσεναλ

Η στήλη Strictly Football προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα δυνατά σημεία και να αναγνώσει ποιες μπορεί να είναι οι αδυναμίες που θα πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός την Άρσεναλ.

Επανάληψη ενός θριάμβου για τον Ολυμπιακό ή ρεβάνς για την Άρσεναλ; Την απάντηση θα την γνωρίζουμε μετά από τα δύο παιχνίδια που θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στους «κανονιέρηδες». Ο νταμπλούχος Ελλάδος σίγουρα θα πρέπει να κάνει άλλη μια υπέρβαση, θα κληθεί για μια ακόμα φορά να φέρει τα δεδομένα στα μέτρα του, στο πρώτο παιχνίδι ή να πάρει ένα σκορ που θα του δίνει ελπίδες. Δεν ήταν τέτοιο ακριβώς το αποτέλεσμα στον περσινό αντίστοιχο πρώτο αγώνα, αλλά και πάλι υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που μπορούν να φέρουν τον Ολυμπιακό σε θέση να απειλήσει την ομάδα του Αρτέτα. Υπάρχει φυσικά και η παρουσία του Σωκράτη, ενός παίκτη που έχει ζήσει την φετινή Άρσεναλ και σε κάθε περίπτωση, αυτό ίσως αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο.

Οι πληροφορίες λένε πως η Άρσεναλ θα παραταχθεί με έναν σχηματισμό που θα έχει σύστημα 4-2-1-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λένο, στα δεξιά ο Σουάρες και αριστερά ο Τίρνεϊ, ενώ ο Νταβίντ Λουίς με τον Γκάμπριελ θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους στα χαφ θα είναι ο Πάρτεϊ με τον Τζάκα και λίγο πιο μπροστά τους, ο Όντεγκααρντ, ένας ποδοσφαιριστής που έχει αλλάξει πάρα πολύ τη δυναμική στην παραγωγή του παιχνιδιού και στη δημιουργία την Άρσεναλ. Ο Σάκα και ο Πέπε θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα παίξουν στα άκρα, με τον Ομπαμεγιάνγκ να κινείται στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός καλείται πρώτα απ’ όλα να σταματήσει τη δραστηριότητα από την δεξιά του πλευρά. Ο Τίρνεϊ με τον Πέπε αποτελούν δύο ποδοσφαιριστές που μπορεί να προξενήσουν μεγάλη ζημιά από την αριστερή πλευρά της Άρσεναλ και να δημιουργήσουν πολλά ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Από την άλλη μεριά ο Σάκα αποτελεί και αυτός ένα πολύ σημαντικό όπλο για τους «κανονιέρηδες» με τον Όντεγκααρντ που βρίσκεται στους Λονδρέζους ως δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης να μεταμορφώνει προς το καλύτερο την ομάδα του Αρτέτα.

Τα στημένα αποτελούν ένα σημείο που επίσης μπορεί να κρίνουν πολλά, γενικά στο ζευγάρι. Με τους δύο ικανότατους σέντερ μπακ στις εναέριες μονομαχίες και ειδικά στις στημένες μπάλες, η Άρσεναλ φαίνεται πολύ απειλητική φέτος και από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε αυτό το σημείο, σε μια χρονιά που δεν εμφανίζεται τόσο δυνατός, όσο άλλες χρονιές σε αυτόν τον τομέα και έρχονται από εκεί γκολ που τον πληγώνουν.

Σε σύγκριση με τα ματς που δίνει εντός έδρας η Άρσεναλ, ο Ομπαμεγιάνγκ που συνήθως παίζει αριστερά, θα είναι εκείνος που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, κάτι που σημαίνει πως ο Λακαζέτ δεν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Με δεδομένο πως τα ρεπορτάζ των Άγγλων δημοσιογράφων δίνουν σαν πιθανότερο να ξεκινάει δίπλα στον Τζάκα, τον Παρτέι, είναι δεδομένο πως οι Λονδρέζοι θα προσπαθήσουν να εμφανιστούν πολύ πιο σφιχτοί στην μεσαία τους γραμμή και να περιορίσουν τα συχνά λάθη που κάνουν σε εκείνον τον χώρο και τους κοστίζουν πολύ. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ρίξει μεγάλο βάρος στη μάχη του άξονα και να υποχρεώσει σε λάθη σε εκείνο το σημείο την Άρσεναλ, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητές του, να πληγώσει την ομάδα του Αρτέτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x