Strictly Football

Τα λαβράκια σε πλέι-οφ και πλέι-άουτ

Το βάθος της φετινής σεζόν, υποχρέωσε πολλές ομάδες να ρίξουν στη φωτιά νέα παιδιά που ανταποκρίθηκαν. Στο μικροσκόπιο του Strictly Football, παίκτες που έδειξαν πως προοπτικές για τη συνέχεια.

Θέλετε η ανάγκη, σε άλλες περιπτώσεις η πραγματικά καλή εικόνα, αυτή η έξτρα διαδικασία των επιπλέον υποχρεώσεων σε πλέι-οφ και πλέι-άουτ, υποχρέωσε τις περισσότερες ομάδες να πάνε και πολύ πιο βαθιά από την άκρη του πάγκου τους.

Αυτό ήταν πολύ επίπονο για τις ομάδες, αλλά και πολύ ευχάριστο για ορισμένα παιδιά που πήραν ευκαιρίες, τις οποίες ίσως να μην έβρισκαν υπό κανονικές συνθήκες.

Το Strictly Football ρίχνει φως στα παιδιά που περισσότερο ή λιγότερο έκαναν αισθητή την παρουσία τους, στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, σε ένα αφιέρωμα που θα έχει δύο μέρη.

Γιάννης Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ)

Πέραν πάσης αμφιβολίας ίσως η μεγαλύτερη αποκάλυψη των φετινών πλέι-οφ, ο 20χρονος διεθνής με την Εθνική Ελπίδων. Μπήκε σαν αλλαγή στο ματς της 4ης αγωνιστικής των πλέι-οφ, έπαιξε με την ΑΕΚ όπου υπέπεσε στο πέναλτι στον Βέρντε, αλλά από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και μετά για 4.5 παιχνίδια, εξελίχθηκε σε έναν από τους πρωταγωνιστές του Δικεφάλου του Βορρά, για την εξασφάλιση της 2ης θέσης, πετυχαίνοντας και ένα υπέροχο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο ματς με τον ΟΦΗ.

Ειδικά στα δύο παιχνίδια στο Λεκανοπέδιο, ο Μιχαηλίδης ήταν πολύ καλός, όχι μόνον στα ανασταλτικά καθήκοντα, αλλά με ηγετικά προσόντα, με καλό χειρισμό και κατέβασμα της μπάλας. Οι μεγάλες και βαθιές μπαλιές, αλλά και οι διαγώνιες αλλαγές παιχνιδιού, αποτελούν στοιχεία που έχει ήδη στο παιχνίδι του, παίζοντας σαν αριστερό στόπερ στην τριάδα. Βγάζει προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, έχει εξαιρετικά φυσικά προσόντα και θεωρούμε πως είχε ίσως την μεγαλύτερη συμμετοχή στην επιτυχημένη πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ, στο τελείωμα τους.

Γιώργος Αντζουλάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

Από τα στόπερ που διακρίθηκαν στα πλέ-άουτ, παίζοντας σε τέσσερα σερί 90λεπτα στο φινάλε των πλέι-άουτ, ο διεθνής με την Ελπίδων στόπερ, που είναι γεννημένος τον Φλεβάρη του 2000, ο Γιώργος Αντζουλάς. Ένα παιδί που την περασμένη περίοδο, είχε αγωνιστεί ως δανεικός στην ομάδα Νέων της Φιορεντίνα. Ξεκίνησε σαν βασικός στα πρώτα τρία παιχνίδια της κανονικής περιόδου, τα οποία ήταν πραγματικά εξαιρετικά δύσκολα, με τον Μπόρχα Χιμένεθ να τον βάζει και δεξί μπακ, ωστόσο στη συνέχεια, χρειάστηκε να κάνει πάρα πολλή υπομονή, μέχρι να του δοθεί πάλι η ευκαιρία για τη βασική ενδεκάδα. Δυνατός αμυντικός, ήδη διεθνής με την Ελπίδων, αγωνίστηκε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Αστέρα και μάλιστα στο εκτός έδρας 1-1 με τον Παναιτωλικό, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης για την ομάδα του, έχει πολύ μέλλον, όπως αποδείχτηκε στα πλέι-άουτ, αν πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Γιώργος Λιάβας (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

Στα 19 του πλέον ο νεαρός αμυντικός του Παναιτωλικού μοιάζει μπαρουτοκαπνισμένος, αλλά στα πλέι-άουτ καθιερώθηκε ως βασική και αναντικατάστατη επιλογή. Από το πρώτο ματς όπου πέρασε σαν αλλαγή με την Λαμία στην ήττα με 2-0, έπαιξε βασικός σε όλα τα παιχνίδια και διακρίθηκε ιδιαίτερα, αφού βοήθησε στον μέγιστο βαθμό, ώστε ο Παναιτωλικός να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Αγωνίζεται κατά βάση σαν στόπερ, αλλά μπορεί με άνεση να καλύψει τις θέσεις τόσο του δεξιού μπακ, όσο και του ανασταλτικού μέσου. Προσπαθεί να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα, έχει περιθώρια βελτίωσης στον χειρισμό, παίρνει αρκετά καλές θέσεις στην άμυνα για την ηλικία του, σίγουρα είναι μια μονάδα που με βελτίωση, μπορεί ν’ απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και σημαντικότερους συλλόγους.

Οδυσσέας Λυμπεράκης (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

Από τους ποδοσφαιριστές που παρουσίασαν ενδιαφέρον από τον Πανιώνιο φέτος, ο αριστεροπόδαρος full back που κάτω από τις οδηγίες του Λεωνίδα Βόκολου, βγήκε και πιο μπροστά για να παίξει σαν πλάγιος επιθετικός στο 4-3-3, αλλά και σαν αριστερός εξτρέμ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Καβάλας, ανταποκρίθηκε καλά σε όποια αποστολή και αν του ανατέθηκε σε αυτά τα πλέι-άουτ.

Από το ξεκίνημα των αγώνων αυτών, η ιδέα του προπονητή του Πανιωνίου, ήταν να τον βγάλει πιο μπροστά από εκεί που συνήθως παίζει. Διαθέτει ένα πολύ φαρμακερό αριστερό πόδι και είναι γρήγορος και ικανός στο επιθετικό κομμάτι στο ένας εναντίον ενός. Ήταν ίσως μαζί με τον Τσιλούλη, οι δύο πιο αξιόπιστες λύσεις για τον Πανιώνιο από τη μέση και μπροστά. Παρότι οι «κυανέρυθροι» δεν τα κατάφεραν, ήταν από τους παίκτες που διακρίθηκαν πολύ.

Βασίλης Ξενόπουλος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

Το γεγονός πως ο 22χρονος πορτιέρε εξουδετέρωσε σε συνεχόμενα παιχνίδια, δύο πέναλτι, τον καθιστά πρωταγωνιστή έτσι κι αλλιώς. Ωστόσο για τον Βασίλη Ξενόπουλο όλα τα χαρακτηριστικά που έβγαλε στα δύο παιχνίδια με τον Άρη εκτός έδρας και με τον ΟΦΗ εντός, αποτελούν τα καλύτερα μαντάτα για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα του. Μπορεί για τον περισσότερο κόσμο, τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν να είναι τα ρεφλέξ, αλλά το κυριότερο είναι πως σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις που αγωνίστηκε ο νεαρός τερματοφύλακας έβγαλε προσωπικότητα.

Με εντυπωσιακές επεμβάσεις και πλην των πέναλτι, έδινε συνεχώς κατευθύνσεις στους συμπαίκτες του και είχε πάντοτε στο μυαλό του την επόμενη φάση. Έδειξε μεγάλη συγκέντρωση σε αυτά τα δύο 90λεπτά που πήρε και το «τριφύλλι» σίγουρα και πρέπει να επενδύσει και πάνω του για την επόμενη μέρα.


Facebook:Κωστας Μιαου
instagram:@kostasmiaoules

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x