Strictly Football

H Αλάνιασπορ έκανε το προφανές και κέρδισε πολλά από τον Μπακασέτα

To Strictly Football προσπαθεί να εξηγήσει την εκτόξευση του Τάσου Μπακασέτα φέτος με την Αλάνιασπορ , τον τρόπο χρησιμοποίησης του στην τουρκική ομάδα και την απόδειξη της πραγματικής του θέσης.

Ο Τάσος Μπακασέτας στην πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του, παίζοντας στο τουρκικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Αλάνιασπορ, δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα, για την πρόκληση που περιμένει παρακάτω. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος, βοήθησε την ομάδα του Ερόλ Μπουλούτ να κάνει πραγματικότητα το ευρωπαϊκό όνειρο, σε μια σεζόν όπου στο πρωτάθλημα πέτυχε δέκα γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ. Συνολικά το νούμερο τον 14 τερμάτων και των 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπέρασε και την εξαιρετική του σεζόν στον Πανιώνιο, όταν είχε βάλει 12 τέρματα και είχε πάλι οκτώ ασίστ.

Τι ήταν αυτό που έκανε τον Μπακασέτα, τόσο παραγωγικό και τους φίλους της Ένωσης, να παραμιλάνε που αυτός ο ποδοσφαιριστής, έφυγε με λίγα λεφτά, για την προσφορά που είχε φέτος στους Τούρκους, σε ένα σίγουρα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό; Μα φυσικά ο τρόπος που τον χρησιμοποίησε η Αλάνιασπορ και ο τρόπος που τον είχε τόσο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, οδηγώντας τον σε εκτελέσεις από θέσεις βολής, αξιοποιώντας το μεγάλο του όπλο, που είναι το σουτ από την περίμετρο. Λίγο μέσα, λίγο έξω από την γραμμή της περιοχής και πολύ συχνά φέτος από το σημείο του πέναλτι, ερχόμενος πάντοτε σαν δεύτερος επιθετικός. Με χώρο και περιθώριο για να εκτελέσει και ακριβώς αυτό έκανε την μεγάλη διαφορά στην απόδοση του φέτος, που εκτινάχτηκε.

Ο Μπακασέτας είχε πραγματοποιήσει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη προπονητή στον Πανιώνιο, την περίοδο 2015-2016. Εκεί που ωστόσο, δούλεψε πάρα πολύ με τον Χριστόφορο Κόλα, στο μεγάλο όπλο που διαθέτει σήμερα και δεν είναι άλλο από το σουτ του. Δούλεψε σκληρά και μάλιστα προσπαθώντας να βελτιώσει τις επιδόσεις του και με το κακό του πόδι που είναι το δεξί. Η παρουσία του στον Πανιώνιο εκείνης της σεζόν, αποτέλεσε το εισιτήριο του για τη μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Τι δεν πήγε καλά εκεί; Μα φυσικά η πληθώρα των επιλογών που είχε η Ένωση , πίσω από τον επιθετικό, ο Μπακασέτας υποχρεωτικά, σε μεγάλο ποσοστό αγώνων, πήγαινε να παίξει στα πλάγια, με αποτέλεσμα να χάνεται το μεγάλο πλεονέκτημα του 27χρονου πλέον διεθνή. Ακόμα και όταν τραυματίστηκε ο Μάνταλος, ειδικά στη χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο, ο Μπακασέτας έπαιζε περισσότερο στα άκρα και λιγότερο στον άξονα, σαν δεύτερος επιθετικός. Το γεγονός πως στην τριετή θητεία του στην ΑΕΚ, ο 27χρονος μεσοεπιθετικός σημείωσε συνολικά μόλις 20 γκολ, αποδεικνύει τον λόγο που πρακτικά, ο Έλληνας διεθνής δεν μπόρεσε ποτέ να είναι τόσο παραγωγικός, όσο θα περίμεναν στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά ήταν προφανές, πως η απουσία του Πέτρου Μάνταλου, τον οδήγησε στο να αποκτήσει περισσότερες πρωτοβουλίες. Το διάστημα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος του 2018 με τα οκτώ γκολ και τις εννέα ασίστ, που ήταν η επίδοση του εκείνη την χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν η πλέον παραγωγική του με τη φανέλα της Ένωσης.

Στο διάστημα που έμεινε στην Ένωση ο Μπακασέτας, είχε 20 γκολ και 13 ασίστ σε κάτι παραπάνω από 100 παιχνίδια (103 για την ακρίβεια). Το πόσο εύκολο ν’ αντιληφθεί κανείς πως ήταν λάθος ο τρόπος χρησιμοποίησης του Μπακασέτα στην ΑΕΚ, αποδεικνύεται από τα γκολ και τις φάσεις που έχει κάνει φέτος ο27χρονος Έλληνας διεθνής. Όπως θα διαπιστώσετε από το παρακάτω βίντεο, που είναι σύντομο, λιτό και παρόλα αυτά περιεκτικό ο Μπακασέτας, βρισκόταν πάντοτε σε επίκαιρη θέση, ακολουθώντας τον φορ και πάντα περιμένοντας στο σημείο του πέναλτι, λίγο πιο πίσω ή λίγο πιο μπροστά.

Ακόμα και μπαίνοντας από κάπως πιο πλάγιους διαδρόμους που τον έβγαζαν σε θέση βολής. Ακόμα και στις στημένες μπάλες, ο Μπακασέτας, ήταν πάντα σε θέση σταθερή, περίπου στη γραμμή της περιοχής, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να εκτελέσει με άνεση, ενώ οι συμπαίκτες του είχαν κινηθεί προς τα μέσα, για να του δώσουν χώρο να σουτάρει ελεύθερα. Ουσιαστικά λοιπόν δεύτερος επιθετικός. Το βίντεο των 72 δευτερολέπτων, αντικατοπτρίζει απόλυτα γιατί ο Μπακασέτας, έκανε διαφορά στην Αλάνιασπορ, σε μια σεζόν που πιθανότατα θα του δώσει μεταγραφή σε ακόμα καλύτερη ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x