Strictly Football

Η τριάδα που δεν αλλάζει ποτέ, ο Καφού και ο Φορτούνης που δεν άρπαξε την ευκαιρία

Το Strictly Football δεν μπορεί παρά να ασχοληθεί με την χθεσινή εμφάνιση του Ολυμπιακού, τα σημεία που ξεχώρισαν στο ντέρμπι αιωνίων και φυσικά για την παρουσία του Κώστα Φορτούνη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε χθες την έκπληξη και έριξε στο πλευρό του Ελ Αραμπί τον Λοβέρα και τον Φορτούνη. Είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτή η επιλογή από τον Πορτογάλο προπονητή, να ρίξει στο ντέρμπι, όσο και αν ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή μια πολύ κακή εικόνα, δύο ποδοσφαιριστές που πασχίζουν να βρουν χρόνο συμμετοχής. Κι αν για τον Λοβέρα αυτό ακούγεται λογικό, ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που περίμεναν, μεταξύ αυτών και εμείς, μια δυνατή εμφάνιση από τον Τρικαλινό άσο του Ολυμπιακού. Κι όμως σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός επικράτησε με τόσο εμφατικό τρόπο, ο Φορτούνης αποτέλεσε παραφωνία, παρά το γεγονός πως ο Μαρτίνς τον άφησε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού μέσα.

Για να μην γινόμαστε κακοί, δεν είναι εύκολο ποτέ και δεν ξέρεις ποτέ, αν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να επανέλθει από έναν τραυματισμό, όπως αυτός που είχε ο Έλληνας διεθνής. Από την άλλη υπάρχει το παράδειγμα του Μάνταλου που έχει κατορθώσει να επιστρέψει δύο φορές και μάλιστα αυτή τη σεζόν, ανεξάρτητα από την προχθεσινή του απερισκεψία στο ματς με τον Άρη, πραγματοποιεί μια πολύ παραγωγική χρονιά. Ωστόσο υπάρχουν φάσεις που απέδειξαν και χθες, σε αρκετές περιπτώσεις πως ο Φορτούνης είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των «ερυθρολεύκων» με τον τρόπο που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή.

Η γρήγορη μετάβαση και το συνδυαστικό παιχνίδι, θέλουν λιγότερο κράτημα της μπάλας. Κι αν πει κανείς ορθά, πως ο Φορτούνης βρίσκεται μέσα στην φάση του 2ου γκολ, μπορεί να βρει άλλες πόσες φάσεις που ο άσος των «ερυθρολεύκων» καθυστέρησε το γρήγορο transition και μάλιστα σε μία περίπτωση με την επιθυμία του να κάνει κοντρόλ και να σκοράρει, χάλασε ένα σχεδόν σίγουρο 3-0 από το πρώτο μέρος. Μάλιστα δεν είναι λίγοι, αυτοί που σκέφτηκαν πως τον άφησε ολόκληρο 90λεπτο, για να του δώσει μια πλήρη ευκαιρία ο Μαρτίνς, σε ένα έτσι κι αλλιώς τελειωμένο ματς από το πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να φανεί, ακόμα και όταν το ματς πλέον είχε κριθεί οριστικά.

Αντίθετα ο Λοβέρα ήταν πολύ πιο μέσα στο παιχνίδι και πιο κοντά σε αυτό που θέλει ο Μαρτίνς. Δεν μπορούσε να βγάλει όλο το 90λεπτο και γι’ αυτό αποχώρησε, αλλά όσο έπαιξε ήταν ουσιαστικός. Συμμετέχει στο πρώτο γκολ με την πάσα στον Γκιλέρμε, ενώ έχει ένα θαυμάσιο ένας εναντίον τριών που χόρεψε τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, και έκοψε την μπάλα στο δεξί για να του το βγάλει ο Διούδης στο «παραθυράκι».

Τώρα ο τρόπος που ο Ολυμπιακός πετυχαίνει το 2ο γκολ, αποτελεί ίσως τη σφραγίδα, το highlight, για το αποτέλεσμα της δουλειάς του Πέδρο Μαρτίνς σε αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Με τις 22 πάσες σε 1:12 οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν ένα τέρμα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της δουλειάς που γίνεται. Όσο και αν πολλοί «ερυθρόλευκοι» οπαδοί γκρινιάζουν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έχει μετατραπεί όχι μόνο σε πολύτιμο, αλλά και πολύ δημιουργικό γρανάζι.

Ο Καμαρά πλέον μετατρέπεται και σε δεξί εξτρέμ, στις στιγμές που ο Ολυμπιακός δίνει πλάτος στο παιχνίδι του, επιτρέποντας έτσι στον πλάγιο επιθετικό να μπει μέσα και να γεμίσει την περιοχή. Ο Γκιλέρμε ένας χαφ που μπορεί να απειλήσει επίσης με το κεφάλι και με σουτ από την περίμετρο. Αυτή τη στιγμή οποιοσδήποτε από τους τρεις χαφ του Ολυμπιακού βρεθεί σε θέση βολής, μπορεί να σκοράρει. Αυτή τη στιγμή ετούτη είναι η τεράστια διαφορά των «ερυθρολεύκων» με τους άλλους, μαζί βέβαια με τα ακραία μπακ.

Αρκετά καλή εντύπωση στο ματς με τον Άρη, γκολ στο χθεσινό ματς, ο Καφού αρχίζει να κερδίζει πόντους. Φαίνεται να αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή, που κολλάει άριστα στα χαρακτηριστικά που θέλει να έχουν οι μέσοι του ο Μαρτίνς. Άνθρωποι που τον είχαν παρακολουθήσει αγωνιζόμενο στο ματς του Ατρόμητου με την Λέγκια στο Περιστέρι, είχαν επισημάνει πως πρόκειται για ένα χαφ με πολύ καλό διασκελισμό και πολύ δυνατό κορμί στις σωματικές μονομαχίες. Έχει την δυνατότητα να παίζει εξίσου καλά και στο 6 και στο 8, αλλά σίγουρα θα πρέπει να τον δούμε λίγο περισσότερο. Οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο, πως ο Μαρτίνς τον πιστεύει πολύ και με το χθεσινό του γκολ, σίγουρα ανεβάζει τις μετοχές του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x