Strictly Football

Η ζωή χωρίς Βράνιες στα υπόλοιπα πλέι-οφ

Πώς θα μπορέσει να ανταπεξέλθει η ΑΕΚ στο υπόλοιπο των πλέι-οφ χωρίς τον Βόσνιο σέντερ μπακ και πόσο μπορεί να αλλάξουν τα πλάνα του Καρέρα; Μερικές σκέψεις από το Strictly Football.

Όλες αυτές τις μέρες που υπήρχε η πίεση της Άντερλεχτ για την επιστροφή του παίκτη στους «μοβ», ήταν ένα θέμα συζήτησης και ανησυχίας στις τάξεις των Ενωσιτών. Πλέον η ΑΕΚ είναι αντιμέτωπη με αυτή την πραγματικότητα. Στη στήλη αυτή δεν θα εξετάσουμε τα πώς και τα γιατί, αλλά να πιθανολογήσουμε πάνω στους τρόπους που ο Καρέρα θα κληθεί να καλύψει αυτό το κενό στα εννέα ή δέκα (αν η Ένωση φτάσει στον τελικό) που απομένουν για το φινάλε της σεζόν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η αποχώρηση του Βρανιες θα υποχρεώσει τον Ιταλό κόουτς να πάει σε μια συνολική αλλαγή προσέγγισης των αγώνων. Για την ΑΕΚ κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει συνέπειες, σε μια στιγμή που η Ένωση φάνηκε να παίρνει μπρος μετά την εμφάνιση και τη νίκη στο Ηράκλειο. Αποτελεί μεγάλο ερώτημα: Ο Καρέρα θα επιμείνει σε τετράδα στην άμυνα ή θα το γυρίσει σε 3-5-2;

Οι λόγοι που με την απώλεια του Βράνιες το 4-2-3-1 γίνεται μια επικίνδυνη επιλογή έχουν να κάνουν με τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ομάδα κατά τη διάρκεια του ματς. Ο Βόσνιος ήταν εκείνος που ρυθμίζει πάντα πότε θα βγει πιο μπροστά η ΑΕΚ για να πιέσει ανεβάζοντας αρκετά ψηλά σε καταστάσεις πίεσης δικής της την τελευταία γραμμή, κοντά στο κέντρο. Τώρα αυτό φαντάζει δύσκολο να συμβεί με Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου ή Σβάρνα. Από την άλλη το κέντρο σαφώς κι έχει ανεβάσει στροφές κι αποτελεί ίσως ένα καλό λόγο η επιχείρημα να μην αλλάξει η ΑΕΚ τη διάταξη της.

Σε κατάσταση 3-5-2 η ΑΕΚ ίσως καταφέρει να γεμίσει καλύτερα τον άξονα της. Θα μοιάζει πιο συμπαγής στο κέντρο και ίσως δοθεί η δυνατότητα για περισσότερο έλεγχο της κατοχής και έλεγχο των αντιπάλων αντεπιθέσεων.

Εδω πρέπει να σημειώσουμε πως στα πέντε παιχνίδια που έλειψε ο Βράνιες επί Καρέρα στην κανονική περίοδο η ΑΕΚ έπαιξε τρεις φορές με ισάριθμα στόπερ και σε δύο περιπτώσεις πήγε σε τετράδα στην άμυνα. Φαίνεται μια πιο ασφαλής επιλογή ειδικά για τα μεγάλα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Αυτό που με προβληματίζει και σε αυτήν την περίπτωση είναι αν μπορεί να λειτουργήσει σωστά τριάδα Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα και Οικονόμου με δεδομένο πως μιλάμε για βαριά κορμιά στις δύο περιπτώσεις και τον Ουκρανό με δεδομένη την επιβάρυνση που έχει. Ίσως να δούμε και τον Λάτσι, ενώ υπάρχει πάντα η επιλογή του Μπακάκη σε τριάδα. Ακόμα ακόμα και του Λόπες.

Και μετά το καλοκαίρι;

Το πρόβλημα βέβαια για μετά είναι ήδη εκεί και υπάρχει. Η ΑΕΚ θα πρέπει να βγει στην αγορά ώστε να βρει ποδοσφαιριστή με παρόμοια χαρακτηριστικά που είχε ο Βόσνιος. Ο Τσιγκρίνσκι και το αν μπορεί να συνεχίσει αποτελεί ερώτημα. Με την αποχώρηση Βράνιες προκύπτει ένα σημαντικό κενό που θα πρέπει να καλυφθεί κι ενώ ήδη κατά την άποψη της στήλης ένας αριστερός στόπερ να χρειαζόταν έτσι κι αλλιώς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x