Strictly Football

Μπορεί η Τσέλσι να μπει σφήνα σε Λίβερπουλ και Σίτι;

Η στήλη Strictly Football αφήνει στην άκρη για λίγο τα εντός συνόρων και προσπαθεί να εκτιμήσει αν η πρόβλεψη του Πεπ πως Τσέλσι του χρόνου μπορεί να είναι ανταγωνιστική για τίτλο, έχει βάση.

Μετά το τέλος του χθεσινοβραδινού που έκρινε οριστικά τον τίτλο στην Αγγλία ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μάντσεστερ Σίτι όλες οι ερωτήσεις αφορούσαν την φετινή μάχη του τίτλου που κατέληξε, όπως αναμενόταν, στην τροπαιοθήκη της Λίβερπουλ. Κάπου εκεί, με αφορμή ερώτηση, κάποιου ρεπόρτερ, εντέλει κάποιος αναφέρθηκε και στη νικήτρια του αγώνα.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δίχως περιστροφές τόνισε πως η λονδρέζικη ομάδα είναι ικανή τη νέα σεζόν να ανταγωνιστεί για τον τίτλο. Πόσο βάσιμος μπορεί να είναι αυτός ο ισχυρισμός ή απλά επρόκειτο για ένα κολακευτικό σχόλιο του τεχνικού της Σίτι μένει να φανεί. Έχει όμως βάση αυτή η αίσθηση του Πεπ;

Η Τσέλσι ήδη βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση φέτος. Βρίσκεται στην 4η θέση με μόλις έναν πόντο λιγότερο από την Λέστερ, ενώ έχει μια απόσταση πέντε πόντων από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με ένα ρόστερ ήδη που έχει πολλά και σημαντικά όπλα από την μέση και μπροστά και με μεγάλη πίεση στον αντίπαλο , αυτό το 2-1 μοιάζει μικρό, με βάση την εικόνα του αγώνα στην επανάληψη όπου οι μπλε είχαν πολλές κ απίθανες ευκαιρίες να φτάσουν σε πιο άνετη επικράτηση.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ήδη έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που λειτουργεί πολύ καλά. Γνωρίζοντας τις αμυντικές αδυναμίες που έχει, ο παλιός μεγάλος άσος των "μπλε" και νυν τεχνικός , παίζει με ένα επιθετικό 4-3-3 και ασκεί πίεση στα τρία τέταρτα του γηπέδου, δίνοντας την δυνατότητα στην ομάδα του καθηλώνει τον αντίπαλο στο δικό του μισό. Λίγο διαφορετική η προσέγγιση σε κάποια εκτός έδρας ματς όπου οι Λονδρέζοι δίνουν χώρο και προσπαθούν να παίξουν στην κόντρα. Φτάνει η φετινή εκπαίδευση ωστόσο να μετατρέψει του χρόνου την Τσέλσι σε μια ομάδα που θα χτυπάει τίτλο κόντρα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι;

Οι Λονδρέζοι ήδη έχουν κλείσει από τον Φεβρουάριο τον Ζιγιεκ από τον Άγιαξ, ενώ πριν από μερικές μέρες έκαναν δικό τους και τον Τίμο Βέρνερ, δημιουργώντας από την μέση και μπροστά ένα πανίσχυρο ρόστερ. Αυτοί οι δύο μαζί με Πουλισιτς, Χάτσον Οντοι, Ειμπραχαμ, Μάουντ και Ζιρου η μεσοεπιθετική γραμμή μπορεί να χαρακτηριστεί πληρέστατη. Ο Καντέ κι ο Μπάρκλεϊ αποτελούν δύο πολύ σημαντικές επιλογές στο κέντρο. Για τον Μάουντ που αναφερθήκαμε πιο πάνω, οι περγαμηνές του είναι τέτοιες που μπορεί να παίξει παντού στον άξονα. Μέχρι εδώ λοιπόν η Τσέλσι μοιάζει με αυτό το ρόστερ, ικανή να πάει τη νέα σεζόν να χτυπήσει τίτλο ή τουλάχιστον να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική.

Υπάρχουν όμως και σημαντικά θέματα για τα οποία ο Φρανκ Λάμπαρντ θα κληθεί να δώσει λύσεις. Ο Ζορζίνιο βρίσκεται στο στόχαστρο της Γιουβέντους κι οι φήμες λένε που η Κυρία θα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο για τους μπλε του Λονδίνου είναι το κέντρο της άμυνας, όπου η Τσέλσι θέλει οπωσδήποτε μια ηγετική μορφή, αφού από το υπάρχον ρόστερ, απουσιάζει ο παίκτης, που να μπορεί να σηκώσει το βάρος και να δεσπόζει. Είναι απαραίτητη η προσθήκη λοιπόν δύο σέντερ μπακ. Επιπλέον καθόλου σίγουρο δεν είναι πως ο Κέπα θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από την εστία τη νέα σεζόν, αφού ο Λάμπαρντ επιθυμεί κάποιον πιο αξιόπιστο.

Η δυναμική της Τσέλσι με βάση τους παίκτες που έχει μαζέψει από την μέση και μπροστά, δείχνει πως αν θα υπάρξει τρίτος πόλος διεκδίκησης μπορεί να είναι εκείνη, αρκεί βέβαια να σουλουπώσει, τις αμυντικές της αδυναμίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x