Strictly Football

ΟΦΗ: Η ομάδα που φέτος είχε να πει πολλά για το ποδόσφαιρο

Η στήλη Strictly Football προσπαθεί να αναλύσει τα θετικά σημεία της φετινής προσπάθειας των Κρητικών οι οποίοι έχουν αποσπάσει τα εύσημα για το ωραίο τους ποδόσφαιρο!

Πέρα από κάθε αμφιβολία η φετινή πορεία του μπορεί να κριθεί απόλυτα επιτυχημένη. Από την στιγμή που κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα, εξασφάλισε και την ευρωπαϊκή του έξοδο και τερμάτισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος 5ος, στην ισοβαθμία με τον Άρη. Ο ΟΦΗ στα περισσότερα φετινά του παιχνίδια, αποτελούσε μια ομάδα που ευχαριστιόσουν να παρακολουθείς, είτε στο γήπεδο, είτε στην τηλεόραση, με το επιθετικό πνεύμα που είχε εμφυσήσει από την αρχή ο Γιώργος Σίμος. Μια ομάδα που είτε κέρδιζε, είτε έχανε, είχες πάντα όρεξη και διάθεση να την παρακολουθήσεις. Μια ομάδα που προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, να παίξει ποδόσφαιρο και ανταμείφθηκε με την συμμετοχή στα πλέι-οφ.

Οι Ηρακλειώτες αποτέλεσαν μια από τις πολύ ευχάριστες καθαρά ποδοσφαιρικές εκπλήξεις της σεζόν που τρέχει ακόμα. Μια ομάδα που είχε ικανότατους ποδοσφαιριστές από την μέση και μπροστά και με εξαιρετικά γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, μπόρεσε να κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Στην πορεία βέβαια προέκυψαν και αρκετά προβλήματα που κυρίως είχαν να κάνουν με τον τρόπο και το σκεπτικό με το οποίο αγωνίστηκε η ομάδα του Γιώργου Σίμου. Ενα σκεπτικό προπονητή που αγκάλιασε και στήριξε η διοίκηση του ΟΦΗ που αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν το καλό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης και ο Γιώργος Σαμαράς όπως και ο Ηλίας Πουρσανίδης είναι αυτοί που θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα τέτοιο πρότζεκτ με έναν προπονητή που προσπαθεί να διδάξει και να κάνει την ομάδα του να παίζει σωστό ποδόσφαιρο.

Ο ΟΦΗ έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα χάρη στο 4-2-3-1 και φαίνεται πως ταίριαξε πολύ στους Κρητικούς και χρησιμοποιήθηκε ειδικά στην εκκίνηση της σεζόν. Ένα γεγονός που βοήθησε το συγκρότημα του Σίμου να κάνει μια εκκίνηση πολύ καλή με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό το πολύ καλό ξεκίνημα άλλωστε έδωσε και την ώθηση στον ΟΦΗ να καταλάβει μια από τις πρώτες έξι θέσεις.

Η εκκίνηση ηταν καταπληκτική γιατί ο ΟΦΗ παρουσίασε ένα σύνολο με πάρα πολύ κάθετο παιχνίδι. Με τον Νειρα στα πρώτα στάδια να παίζει δίπλα στον Μεγιαδο και τον Ναμπί πίσω από τον Μάνο έχοντας στα άκρα τους Τσιλιανίδη και Σεμέντο ο ΟΦΗ αιφνιδίασε και έκανε πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα πρώτα οκτώ παιχνίδια όπου μια φορά παρουσίασε και 4-4-2 με τρεις δυάδες πέρα από την τετράδα της άμυνας.

Η δυνατότητα να κουβαλάει γρήγορα την μπάλα και με ικανότατους παίκτες στο ένας εναντίον ενός δημιούργησε αέρα για μια πολύ καλή σεζόν από νωρίς.Ο Σακορ θα βοηθήσει επίσης στο διάστημα του τραυματισμού του Μεγιάδο, βοήθεια θα δώσει από δεξιά και η παρουσία του Μπράουν που ανέβαινε όπως και ο Κοροβέσης.

Ωστόσο η αμυντική ισορροπία δεν ήταν ανάλογη της επιθετικής με αποτέλεσμα η μεγάλη επιθυμία του ΟΦΗ και του προπονητή του για επιθετικό παιχνίδι από ένα σημείο και μετά να προσδώσει την ομάδα του Ηρακλείου. Κομβικής σημασίας γεγονός για την μεγάλη κοιλιά που έκαναν οι Κρητικοί στο μέσον του πρωταθλήματος ήταν ο τραυματισμός του Μεγιάδο. Του παίκτη βαρόμετρο για την ομάδα του Σίμου.

Ο Αργεντινός μέσος έλειψε από εννέα σερί ματς όπου ο ΟΦΗ γνώρισε έξι ήττες και πέτυχε μόνον δύο νίκες. Λίγο μετά το μέσον του πρωταθλήματος ο Σίμος δοκιμάζει και το 4-3-3 προκειμένου να μην προσθέσει ένα ακόμα χαφ στον σξονα, ωστόσο οι συνεχείς εναλλαγές σε πρόσωπο στον μεσοαμυντικο χώρο μοιραία χάλασαν την οποιαα χημεία υπήρχε πίσω.Για αυτό και οι Κρητικοί στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές επέστρεψαν στο γνώριμο 4-2-3-1 και με δύο νίκες και μία ισοπαλία σε αυτό το διάστημα μπήκαν στην πρώτη εξάδα.

Οι καινοτομίες στο επιθετικό παιχνίδι με τον Ναμπί, τον Τσιλιανίδη και τον Σεμέντο να εναλλάσσονται έξοχα δημιούργησαν μια εξαιρετική ομάδα στο να βγάζει φάσεις και να προσφέρει θέαμα και γρήγορο ποδόσφαιρο. Βέβαια πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις και αν δεν έχεις μια συμπαγή και σταθερή σε πρόσωπο άμυνα να χάσεις και πολλά παιχνίδια.Γιαννούλης και Μαρινάκης που έπαιξαν στόπερ σε πολλά ματς δεν είναι τέτοιοι ο ΟΦΗ είχε χτυπητή έλλειψη από έναν στυλοβάτη στην άμυνα και δεν υπήρχε αξιόπιστη λύση στα γκολπόστ.

Το συν

Ο ΟΦΗ έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα φέτος από τη μέση και μπροστά. Φυσικά θα είναι δύσκολο να κρατήσει τον Σεμεντο για παράδειγμα που φαίνεται να έχει κινήσει το ενδιαφέρον κι άλλων ελληνικών ομάδων, ωστόσο έχει καλή χημεία και έναν τρόπο παιχνιδιού που μπορεί του χρόνου με την κατάλληλη στήριξη να πάει ακόμα καλύτερα.

Το πλην

Οι Κρητικοί έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους στο κομμάτι της άμυνας και για αυτό οφείλουν να πάνε σε λύσεις σημαντικές για το κέντρο της άμυνας και σε ανασταλτικούς παίκτες για τη μεσαία γραμμή σίγουρα θα χρειαστεί η προσθήκη αξιόπιστου πορτιερε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x