Ελλάδα

Συμβιβασμός Κοντονή-FIFA: Αρχίζει το Κύπελλο - Αποφεύχθηκε το Grexit

Βρέθηκε λύση! Συμφώνησαν Κοντονής και FIFA. Το Κύπελλο θα αρχίσει ξανά και ο κίνδυνος του Grexit απομακρύνεται.

Ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα ο Σταύρος Κοντονής ήταν κάθετος. Για να αρχίσει ξανά το κύπελλο θα έπρεπε να τελειώσουν εδώ και τώρα από το ποδόσφαιρο, οι ποινικά διωκόμενοι της ΕΠΟ.

Σύμφωνα όμως με τα όσα δήλωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ο υφυπουργός Αθλητισμού αρκέστηκε στη δέσμευση ότι η FIFA από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επαφές για την εναρμόνιση του καταστατικού πλαισίου.

Όσα έλεγε δηλαδή η ΕΠΟ στην ανακοίνωση της το μεσημέρι.

Άλλο ένα σημείο που φαίνεται να υποχωρεί ο Σταύρος Κοντονής είναι το θέμα της επανεξέτασης των νόμων που ο ίδιος έχει περάσει. Ενώ λοιπόν ο ίδιος εμφανιζόταν αμετακίνητος, ο κ. Κουτσοκούμνης ανέφερε ότι ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα κοιτάξει τους νόμους του 2015 και του 2016 και το ενδεχόμενο αλλαγών σε αυτούς όπου υπάρχει θέμα με το αυτοδιοίκητο.

Αποφεύγεται -λοιπόν- όπως φαίνεται το Grexit. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και η ΕΠΟ, παρουσία του εκπροσώπου της FIFA συμφώνησαν σε σειρά από ενέργειες που θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή για να μην υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κ.Κουτσοκούμνης αποχωρώντας από τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό έκανε γνωστά τα σημεία της συμφωνίας αυτής...

1. Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου.
2. Ο υφυπουργός δέχεται το αίτημα αυτό και αποφασίζει την επανεκκίνηση του θεσμού.
3. Η FIFA από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά επαφές για την πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΠΟ με αυτό της FIFA.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πρόκειται για σημεία στα οποία συμφώνησαν και οι δύο πλευρές με τον υφυπουργό όμως να κρατά ένα μικρό ενδεχόμενο διαφοροποίησης καθώς θέλει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

«Έχει συμφωνηθεί με τον υπουργό ότι η ΕΠΟ θα αποσύρει την υπόθεση που έχει καταθέσει στο ΣτΕ. Η ΕΠΟ θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και μέχρι την Παρασκευή το υπουργείο θα την κάνει αποδεκτή και θα δώσει τη συγκατάθεσή του, αφού πρώτα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές με τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι αγώνες έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ασφάλειας. Η FIFA, από την πλευρά της, έχει δεσμευτεί ότι ξεκινά εργασία στο κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ, θέτοντας ως προτεραιότητα την επιτροπή δεοντολογίας», ανέφερε -αρχικά- ο κ.Κουτσοκούμνης, ο οποίος επεσήμανε ότι πλέον η Επιτροπή Δεοντολογίας θα μπορεί να καλέσει άτομα προς απολογία για ζητήματα διαφθοράς που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Σε περίπτωση που δεν έχουν κληθεί άτομα που θα έπρεπε, τώρα θα κληθούν. Μετά την 1η Ιουλίου, θα έχουμε μια νέα Επιτροπή Δεοντολογίας με νέους κανονισμούς. Είναι μια ευκαιρία και για τα άτομα αυτά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδείξουν την αθωότητά τους. Δεν τέθηκε θέμα ατόμων, είπαμε ότι θα πρέπει η FIFA να κοιτάξει διάφορα θέματα της ΕΠΟ. Κρίνουμε πως ο νόμος του 15 και του 16 περιέχουν διατάξεις που προσβάλουν το αυτοδιοίκητο και δεσμεύτηκε πως οι διατάξεις που εμείς πιστεύουμε ότι προσβάλουν το αυτοδιοίκητο θα τις κοιτάξει», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι αγώνες του Κυπέλλου: «Μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι δικό μας θέμα, η ΕΠΟ θα στείλει τις προτάσεις στο Υφυπουργείο. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η δέσμευση να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Θα δούμε πως θα γίνει ο τελικός. Ισως εκτός Αθήνας, ίσως χωρίς κόσμο, ίσως με παιδιά στις εξέδρες. Mέχρι την Παρασκευή ο κ.Κοντονής αποφασίζει οριστικά την επανέναρξη του Κυπέλλου», τόνισε και συνέχισε:

«Αυτά που σας έχω πει είναι συμφωνηθέντα. Μόνο που κράτησε ένα μικρό ενδεχόμενο να μιλήσει με τον πρωθυπουργό. Είναι θέμα ασφάλειας. Η ΕΠΟ να στείλει προτάσεις για το πώς θα γίνουν οι αγώνες. Θα γίνουν οι αγώνες. Αυτό δεσμεύτηκε και μας είπε ότι θα μιλήσει και με τον πρωθυπουργό».

Μετά τον κ.Κουτσοκούμνη μίλησε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. «Ήμουν και εγώ παρών στη συνάντηση αυτή. Αυτά ελέχθησαν που σας είπε και ο εκπρόσωπος της FIFΑ και δεν είναι κάτι περισσότερο», ανέφερε -αρχικά- ο Γιώργος Γκιρτζίκης ο οποίος συνέχισε:

«Ας μην βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Εμείς υποστηρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να σταματάει αλλά να παίζεται. Ελπίζω ότι το Grexit να έχει αποφευχθεί», ανέφερε και κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για την προσφυγή της στο ΣτΕ:

«Το να αποσύρουμε την προσφυγή μας δεν είναι θέμα από την στιγμή που αρχίσει και πάλι το Κύπελλο».

Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός ότι εκτός κάδρου μένει ο Γιώργος Γκιρτζίκης που αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις για την υπόθεση της κάρτας Υγείας όπως και η υπόθεση Koriopolis.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x