Το στίγμα για το πώς θα κινηθεί μέσα στην ομάδα έδωσε από την πρώτη μέρα του στον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν χρειάστηκε να μιλήσει πολύ στα αποδυτήρια της ομάδας, για να γίνει κατανοητός στους ποδοσφαιριστές του. Ήταν πολύ συγκεκριμένος και θέλησε με το «καλημέρα» να ξεκαθαρίσει τους ρόλους που υπάρχουν στην ομάδα. «Ήρθα εδώ και με ενδιαφέρει να δουλέψω πολύ. Θέλω το 100% του εαυτού σας μέσα στο γήπεδο, είτε όταν βρισκόμαστε στην προπόνηση είτε την ώρα του αγώνα. Όταν βρισκόσαστε στις υποχρεώσεις της ομάδας, θέλω να έχετε σβήσει από το μυαλό σας ό,τι άλλο σας απασχολεί. Θέλω να αφοσιωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτό που κάνουμε εδώ», είπε ο Φερνάντο Σάντος στους ποδοσφαιριστές του, σε αρκετά αυστηρό ύφος. «Πρέπει να παίζουμε για τη νίκη και να αποδεικνύουμε πως τα δίνουμε όλα γι΄ αυτόν τον σκοπό», συμπλήρωσε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
Αυτό που εντυπωσίασε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι η ετοιμότητα που παρουσίασε ο Σάντος και οι τέσσερις συνεργάτες του. Ο προπονητής του «Δικεφάλου» παρουσιάστηκε με λίστα για τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να βγάλει τις προπονήσεις, κάτι που συνέβη και με τους συνεργάτες του. Επίσης, ζήτησε να γίνουν γραμμές στα βοηθητικά γήπεδα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, κάτι που έγινε μέχρι να επιστρέψει στη Σουρωτή το απόγευμα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει πολύ ήρεμος και δεν πιέζει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ πάνω σε κανένα ζήτημα.
Νέα δεδομένα έφερε στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος. Κάθε παίκτης είναι υποχρεωμένος να ζυγιστεί πριν από κάθε προπόνηση και να γράψει σε μία λίστα που έχει ετοιμαστεί το βάρος του και την ώρα που έφτασε στην προπόνηση. Αν δεν είναι στη Σουρωτή μισή ώρα πριν από το ξεκίνημα της προπόνησης, θα επιβάλλεται πρόστιμο. Ο βοηθός του Ροζάριο θα είναι αυτός που θα ελέγχει τη λίστα και θα ενημερώνει τον Σάντος. Στην προπόνηση ο Πορτογάλος έδωσε βάση κυρίως στην τακτική, στοιχείο που ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώτες ώρες του Σάντος ως προπονητή του ΠΑΟΚ έζησε από κοντά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, που παρακολούθησε και τις δύο χθεσινές προπονήσεις.
Η προπόνηση της Παρασκευής
Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων επέστρεψε την Παρασκευή ο Ιφεάνι Ουντέζε, ενώ ατομικά προπονήθηκαν και πάλι οι Γεωργιάδης και Γλύκος. Απόντες ήταν και πάλι οι διεθνείς Χαραλάμπους (Εθνική Κύπρου), Μπαλάφας, Ηλιάδης, Κυριακίδης, Χριστοδουλόπουλος (Εθνική Ελπίδων). Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα προπονηθούν και το Σάββατο στις 10:00, ενώ εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για την Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στο τουρνουά που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή ΑΕΚ και Λάρισας.
Περιμένουν χρήματα από Σικαμπάλα
Στον ΠΑΟΚ επαληθεύονται αυτοί που επέλεξαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στην περίπτωση Σικαμπάλα. Ο νεαρός Αιγύπτιος, παρά τα όσα ισχυρίστηκε, δεν προέβη σε καμία απολύτως πράξη που να επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα η ΠΑΕ απλώς περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης. Όσον αφορά τα χρήματα που περιμένει να πάρει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, θα είναι περίπου 400 χιλιάδες ευρώ.
Σχέδια επί χάρτου για τους οπαδούς
Με αφορμή την επικοινωνία του Αντώνη Ρέμου με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, για να δοθούν εισιτήρια στους φίλους του Ηρακλή για το επερχόμενο ντέρμπι στην Τούμπα, οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ συζήτησαν για το ενδεχόμενο φιλοξενίας οπαδών. Για τα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ η κατ΄ αρχήν στάση της διοίκησης είναι αρνητική. Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Αποφασίστηκε ότι αν συναινέσει η Αστυνομία και είναι τεχνικά εφικτό, θα δοθεί η θύρα 8 στους φιλοξενούμενους και η είσοδος των «ασπρόμαυρων» φιλάθλων που έχουν διαρκείας στη θύρα 7 θα γίνεται από τη θύρα 6.
Στο μεταξύ, αναζητείται τρόπος να τοποθετηθούν στη θύρα 4 καρεκλάκια χωρίς πλάτη, όπως ζητούν οι ίδιοι οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Ποτέ την Κυριακή
Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και το εντυπωσιακότερο στοιχείο που εμφανίζεται είναι ότι δίνει εννέα από τα δεκατέσσερα παιχνίδια Σάββατο. Αυτή η εξέλιξη δεν είναι και η πλέον ευχάριστη, συν το γεγονός ότι τα πέντε από τα εννέα, που θα γίνουν Σάββατο, είναι στις 16:45, ώρα όχι ιδιαίτερα εμπορική.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






