Την προσφυγή της ΑΕΚ στον αθλητικό δικαστή, για να τιμωρηθεί ο Εντόι για διακωμώδηση του αθλήματος στη φάση της αποβολής του Δέλλα, επιβεβαίωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη. «Πρότεινα στη Σούπερ Λίγκα να τιμωρούνται όσοι παραπλανούν τους διαιτητές και για αυτό έγινε η κίνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, που τόνισε πως στην καταγγελία της η «Ένωση» δεν θέτει θέμα αλλοίωσης του αποτελέσματος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν επιβεβαίωσε το αν έγινε καταγγελία σε βάρος των «πρασίνων» για παρέμβαση στη ΝΕΤ. Παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα, για τα επεισόδια της φυσούνας! Καμία ουσιαστικά συζήτηση για το γήπεδο στη συνάντηση. «Εύχομαι να αποκτήσει η ΑΕΚ ένα γήπεδο-κόσμημα», τόνισε ο Γ.Ιωαννίδης. «Μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», το μήνυμα του Φερέρ στους ποδοσφαιριστές.
Προεδρική επιβεβαίωση
Την προσφυγή της ΑΕΚ στον αθλητικό δικαστή, για να τιμωρηθεί ο Εντόι για διακωμώδηση του αθλήματος στη φάση της αποβολής του Δέλλα, επιβεβαίωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης που είχε το πρωί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη. «Πρότεινα στη Σούπερ Λιγκ να τιμωρούνται οι παίκτες που παραπλανούν τους διαιτητές και για αυτό έγινε η κίνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, που τόνισε πως στην καταγγελία της η «Ένωση» δεν θέτει θέμα αλλοίωσης του αποτελέσματος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό», απάντησε σε ερώτηση για το αν ισχύει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ καταγγέλλει την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού για «δάκτυλο» στην κρατική τηλεόραση, προκειμένου να μην προβληθεί η φάση που προηγήθηκε της αποβολής του Δέλλα.
Στα της συνάντησης, οι δύο άνδρες δεν συζήτησαν για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. «Το Υπουργείο Πολιτισμού θα ασχοληθεί αργότερα με την υπόθεση. Στην παρούσα φάση, με το θέμα ασχολείται το Υπουργείο Οικονομικών και το ΥΠΕΧΩΔΕ», δήλωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης, που είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Γιάννη Ιωαννίδη για το ποδόσφαιρο. Ο τελευταίος αναφερόμενος στον ισχυρό άνδρα της «Ένωσης», είπε πως είναι «… ιδεολόγος, που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για να βρει το ποδόσφαιρο την αξιοπιστία του. Ενστερνίζομαι τις απόψεις του εδώ και χρόνια», ενώ ευχήθηκε να αποκτήσει σύντομα η ΑΕΚ «ένα γήπεδο-κόσμημα».
Κατσάδα και… πίστη
Παρατηρήσεις, αλλά και… αισιοδοξία για ανάκαμψη περιελάμβανε το μενού στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ έκανε έντονες παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του για την εμφάνιση στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναiκό, λογόφερε με τον Μαρσέλο Μορέτο και στο τέλος εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα του είναι εκείνη που θα χαμογελάσει στο τέλος της περιόδου και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.
«Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα σας ήταν κακή. Ήταν σαν να μην είχαμε μπει στον αγώνα. Δεν μπήκατε με πάθος, δεν είχατε πείσμα, δεν δείξατε εγωισμό, δεν παίξατε με δύναμη, δεν είχατε συγκέντρωση. Ειδικά στα πρώτα 30 λεπτά δεν ήσασταν στο γήπεδο. Δεν κάνατε τίποτε από όσα σας ζήτησα. Η εικόνα μας θύμιζε μια φοβισμένη ομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φοβηθήκαμε αυτό το ματς», είπε ο Ισπανός τεχνικός απευθυνόμενος στους παίκτες που ήταν στην αποστολή και πρόσθεσε: «Χάσαμε όλες τις προσωπικές μονομαχίες, πηγαίναμε φοβισμένοι και πάντα δεύτεροι πάνω στην μπάλα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτούμε δύο γκολ. Στη συνέχεια, φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και –ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι την αποβολή του Δέλλα– είχαμε περιορίσει τον αντίπαλο, κυκλοφορούσαμε σωστά την μπάλα και φτάναμε εύκολα στην αντίπαλη εστία. Όμως, και σ' αυτό το διάστημα μας έλειψαν η συγκέντρωση και η ηρεμία. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς και η διακοπή θα μας κάνει καλό σ' αυτό το θέμα. Όμως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητη αυτή η ήττα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα λάθη που κάναμε σ' αυτό το ματς. Θα δουλέψουμε σκληρά και να είστε σίγουροι ότι θα τα διορθώσουμε».
Επίσης, ο 54χρονος τεχνικός έψεξε τους παίκτες του για τις «διαρροές» των αγωνιστικών του πλάνων στον Τύπο. «Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε στον αντίπαλό μας όλα τα στοιχεία που προσπαθούμε να του αποκρύψουμε για να τον αιφνιδιάσουμε. Αυτό είναι αδιανόητο και δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτεστε και πώς ενεργείτε μ' αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει να μένει μεταξύ μας και τι όχι. Δεν είναι δυνατόν να λέμε τα πάντα στον Τύπο».
Ο Φερέρ έκλεισε την ομιλία του με ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Γνωρίζετε καλά ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Είμαστε μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρώτη θέση και θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στην κορυφή. Δεν χρειάζεται να θεωρούμε καταστροφή αυτό το αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Γι' αυτό από το επόμενο παιχνίδι, αυτό απέναντι στον ΟΦΗ, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες. Σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει ένα ντέρμπι και για βαθμολογικούς λόγους και για λόγους πρεστίζ, αλλά κυρίως για τον κόσμο μας. Όμως, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε από δικά μας λάθη. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Μπορούμε να το διεκδικήσουμε και να το κατακτήσουμε. Το πιστεύω και θέλω κι εσείς να σκέφτεστε το ίδιο».
«Εμείς φταίμε»
Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επωμίστηκαν την ευθύνη της κακής εμφάνισης και της ήττας στο ντέρμπι. Ο Ροδόλφο Μαρτίν Αρουαμπαρένα τόνισε στη «SportDay»: «Το ντέρμπι πιστεύω ότι χάθηκε για εμάς στα πρώτα 15-20 λεπτά. Η εικόνα μας σ' αυτό το διάστημα ήταν πολύ κακή, κάναμε πολλά λάθη. Δεν γνωρίζω γιατί μπήκαμε έτσι στον αγώνα. Αυτό θα το συζητήσουμε με τον προπονητή μέσα στην εβδομάδα για να μην επαναλάβουμε άλλη τέτοια εμφάνιση. Πρέπει να συζητήσουμε στα αποδυτήρια για την εμφάνιση αυτή, να επισημάνουμε τα λάθη που κάναμε και να τα αποφύγουμε στα επόμενα παιχνίδια. Εμένα δεν με πείραξε η ήττα. Δεν πρέπει να υπάρχει προβληματισμός τώρα που δεν είμαστε πρώτοι. Είμαστε μόλις στην όγδοη αγωνιστική και υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Πρέπει, όμως, να μας προβληματίσει, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, η εμφάνιση».
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ανέφερε: «Έπειτα από μία ήττα όλοι έχουν τη συνήθεια να αποδίδουν το φταίξιμο στον προπονητή. Όμως, εμείς φταίμε. Οι φταίχτες είναι οι παίκτες που παίζουν. Όπως και σε μία νίκη το μεγαλύτερο μερίδιο πάει στους παίκτες, έτσι πρέπει να γίνεται κι έπειτα από μία ήττα. Πιστεύω ότι τη διαφορά στο παιχνίδι την έκανε το γεγονός ότι δεν μπήκαμε δυνατά, ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά. Αν είχαμε μπει στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερο πάθος και ήμασταν συγκεντρωμένοι, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».
Ώρα για ξεκούραση
Ημέρα ανάπαυσης είναι η Τρίτη για την ΑΕΚ, καθώς ο Λορένσο Σέρα Φερέρ έδωσε ρεπό στους παίκτες. Την Τετάρτη θα αρχίσει χαλαρά η προετοιμασία εν όψει ΟΦΗ, χωρίς όμως τους διεθνείς Δέλλα, Λυμπερόπουλο (Εθνική Ανδρών), Κονέ, Πλιάτσικα, Παπασταθόπουλο (Εθνική Ελπίδων), Μάχο (Αυστρία), Τόζερ (Ουγγαρία), Χετεμάι (ελπίδες Φινλανδίας) και Τόφα (ελπίδες Κύπρου).
*Ο Γιώργος Αλεξόπουλος θα αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα για το Βέλγιο, προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο άτυχος αμυντικός θα επιστρέψει για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και θα ξαναπάει στο Βέλγιο για να συνεχίσει το πρόγραμμά του.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






