Stoiximan Super League

Χαμένη ευκαιρία

Απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού για το δεύτερο συνεχές στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα μετά τη λευκή ισοπαλία απέναντι στη Skoda Ξάνθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Δυσαρέσκεια για τη μη υπόδειξη πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη, αλλά και κατηγορίες για αντι-ποδόσφαιρο σε βάρος των ακριτών από τους «πράσινους». «Δεν υπερασπίζεται το ποδόσφαιρο», τόνισε ο Ζοσέ Πεσέιρο για τον ομόλογό του των φιλοξενουμένων, Νίκο Κεχαγιά, με τον οποίο είχε θερμό τετ-α-τετ. «Αξίζαμε τη νίκη. Θα πρέπει να δουλέψουμε για να βρίσκουμε λύσεις απέναντι σε τέτοιες άμυνες», πρόσθεσε ο Πορτογάλος προπονητής. «Μπορούμε να καλύψουμε την απώλεια σε άλλο ματς», είπε ο Νίνης. Στον αγώνα της Τετάρτης με τη Λοκομοτίβ Μόσχας στρέφουν την προσοχή τους οι παίκτες του «τριφυλλιού». «Θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο και θα παλέψουμε για τη νίκη», είπε ο Σαλπιγγίδης. Βόλφσμπουργκ για Τζιόλη.

Απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού για το δεύτερο συνεχές στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα μετά τη λευκή ισοπαλία απέναντι στη Skoda Ξάνθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Δυσαρέσκεια για τη μη υπόδειξη πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη, αλλά και κατηγορίες για αντι-ποδόσφαιρο σε βάρος των ακριτών από τους «πράσινους». «Δεν υπερασπίζεται το ποδόσφαιρο», τόνισε ο Ζοσέ Πεσέιρο για τον ομόλογό του των φιλοξενουμένων, Νίκο Κεχαγιά, με τον οποίο είχε θερμό τετ-α-τετ. «Αξίζαμε τη νίκη. Θα πρέπει να δουλέψουμε για να βρίσκουμε λύσεις απέναντι σε τέτοιες άμυνες», πρόσθεσε ο Πορτογάλος προπονητής. «Μπορούμε να καλύψουμε την απώλεια σε άλλο ματς», είπε ο Νίνης. Στον αγώνα της Τετάρτης με τη Λοκομοτίβ Μόσχας στρέφουν την προσοχή τους οι παίκτες του «τριφυλλιού». «Θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο και θα παλέψουμε για τη νίκη», είπε ο Σαλπιγγίδης. Ενδιαφέρον Βόλφσμπουργκ για Τζιόλη.

Πίκρα για το αποτέλεσμα

Απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού για το δεύτερο συνεχές στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα μετά τη λευκή ισοπαλία απέναντι στη Skoda Ξάνθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να περάσουν στην κορυφή αξιοποιώντας τυχόν στραβοπάτημα και της ΑΕΚ, ωστόσο τη σπατάλησαν, αφού βραχυκύκλωσαν και δεν βρήκαν διαδρόμους για να περάσουν το αμυντικό τείχος των ακριτών. Οι παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο διαμαρτύρονται για το μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη στο πρώτο ημίχρονο, καθώς επίσης για αντι-ποδόσφαιρο και συνεχείς καθυστερήσεις της Skoda Ξάνθης, ωστόσο κανείς δεν παραβλέπει πως η απόδοσή τους δεν ήταν η δέουσα.

«Χάσαμε δύο βαθμούς, αν και θεωρώ ότι αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ουσιαστικά, ούτε στο δάχτυλο του ενός χεριού δεν μετριούνται οι φάσεις που η Ξάνθη βγήκε στην κόντρα. Είναι δύσκολο να παίξεις μπάλα με μια ομάδα που αγωνίζεται τόσο πίσω», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Ζοσέ Πεσέιρο και πρόσθεσε: «Τα ματς ως συνήθως κρίνονται όταν η ομάδα μπορέσει την πρώτη ευκαιρία να την κάνει γκολ. Αυτή δεν την είχαμε σήμερα. Θα πρέπει να βρούμε κι άλλες φάσεις να δουλέψουμε στην προπόνηση για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τέτοιες δυσκολίες και έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε αυτό».

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες. «Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Προσπαθήσαμε να αναπτυχθούμε όσο καλύτερα γίνεται, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας», τόνισε, ενώ στάθηκε στην παρουσία του κόσμου, που δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Ο Σωτήρης Νίνης, που αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή, επιστρέφοντας μετά από τρεις μήνες απουσίας τόνισε με τη σειρά του. «Μας σόκαρε η ισοπαλία. Έχουμε όμως πολλά παιχνίδια για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να πάρουμε κάπου αλλού τους δύο βαθμούς που χάσαμε. Κάναμε ευκαιρίες και πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από τον έναν βαθμό».

Επεισόδιο Πεσέιρο-Κεχαγιά

Ο Ζοσέ Πεσέιρο ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος θεωρώντας πως οι φιλοξενούμενοι έκαναν καθυστερήσεις και μετά τη λήξη πλησίασε τον ομόλογό του της Ξάνθης, Νίκο Κεχαγιά, εκφράζοντάς του παράπονα. Αρχικά ο Έλληνας τεχνικός δεν ήθελε να ακούσει τον Πορτογάλο συνάδελφό του, στη συνέχεια οι δύο άνδρες φάνηκε να τα βρίσκουν, αλλά στο τέλος οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι με αποτέλεσμα να αλληλοσπρωχτούν.

«Δεν νομίζω ότι υπερασπίζεσαι το ποδόσφαιρο με το να πέφτουν συνέχεια οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Όταν βλέπω παίκτη στο έδαφος, τρελαίνομαι και του λέω να σηκωθεί. Τώρα, όταν ένας προπονητής μιλάει με τον διαιτητή επειδή έδειξε δύο λεπτά καθυστερήσεις, ενώ το παιχνίδι αυτό θα έπρεπε να είχε άλλα 15-20 λεπτά ποδόσφαιρο, εγώ ρωτώ αν με αυτό τον τρόπο υπερασπίζεται το άθλημα», δήλωσε ο Ζοσέ Πεσέιρο μετά το τέλος του αγώνα και πρόσθεσε: «Θέλησα να μιλήσω μαζί του με ήρεμο τρόπο. Αυτός μου συμπεριφέρθηκε άσχημα, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα. Του είπα ότι δεν πρέπει να παρουσιάζεται αυτό το θέαμα. Γι' αυτό και στην Αγγλία και σε άλλα χώρες υπάρχει θέαμα. Και στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει, αλλά με τέτοια παραδείγματα όχι. Εγώ προπονώ τον Παναθηναϊκό, αλλά έχω δουλέψει στην Πορτογαλία σε ομάδες όπως η Ξάνθη και θεωρώ ότι είναι ντροπή. Στα τελευταία 15-20 λεπτά σε κάθε μπαλιά που γινόταν, έπεφτε παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Κανένας δεν είχε την υπομονή να δει ένα τέτοιο παιχνίδι. Η Ξάνθη θεωρούσα ότι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στις αντεπιθέσεις. Εξακολουθώ να το πιστεύω, αλλά σήμερα δεν το έκανε. Αυτό που έχω να του πω είναι ότι ως νέος προπονητής έχει να δώσει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, πρέπει να υπερασπιστεί το ποδόσφαιρο, το θέαμα και ουσιαστικά το επάγγελμά του».

Βλέπει Λοκομοτίβ

Από σήμερα η προσοχή όλων στον Παναθηναϊκό στρέφεται στην αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης (21:45) απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας για το Κύπελλο UEFA. Οι «πράσινοι» μπορεί να έχουν προκριθεί και μαθηματικά στους «32» του θεσμού, ωστόσο θέλουν την τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες, αφού στόχος είναι να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου. Σε αυτή την περίπτωση θα αναμετρηθούν στην επόμενη φάση με μία από τις ομάδες των άλλων επτά ομίλων που τερμάτισαν τρίτες (οι δεύτεροι των ομίλων μονομαχούν με μία από τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στη φάση των ομίλων του Champions League). «Στην Ευρώπη δεν μπορείς να παρουσιαστείς ποτέ και πουθενά αδιάφορος. Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν είναι αδιάφορος σε οποιοδήποτε παιχνίδι και θα παλέψουμε για τη νίκη. Άλλωστε θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο του UEFA», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x