Stoiximan Super League

Και τώρα… Αλβανία

Πανέτοιμοι για τον αγώνα της Τετάρτης με την Αλβανία είναι οι Έλληνες διεθνείς. Ελάχιστες οι πιθανότητες συμμετοχής του Δέλλα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε», ο Ζιοβάνι

Στο παρελθόν ανήκει για την Εθνική ομάδα η μεγάλη νίκη με 3-1 απέναντι στη Γεωργία στην Τιφλίδα που την εδραίωσε στη δεύτερη θέση του ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έδειξε χαρακτήρα και πραγματοποίησε ολική επαναφορά νικώντας με 3-1 κατακτώντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς σε μια έδρα από την οποία δύσκολα θα αποδράσουν αλώβητοι οι ανταγωνιστές της. Περιθώρια για πανηγύρια, ωστόσο, δεν υπάρχουν, αφού προέχει ο αγώνας της προσεχούς Τετάρτης (30/3, 21:30, MEGA) με αντίπαλο την Αλβανία, που σηματοδοτεί την έναρξη του δευτέρου γύρου για τον δεύτερο προκριματικό όμιλο. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης είναι απαγορευτικό, αφού έτσι θα ακυρωθεί και η επιτυχία της Τιφλίδας, ενώ επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες είναι και η ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο, που αποτελεί το πιο μελανό σημείο στην μετά-EURO πορεία των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Μετά από ξεκούραση μιας περίπου ημέρας (οι διεθνείς έκαναν χαλάρωμα στον Άγιο Κοσμά το μεσημέρι της Κυριακής γνωρίζοντας την αποθέωση από 400 περίπου φιλάθλους) επιστρέφουν το απόγευμα της Δευτέρας στις επάλξεις με προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά και θα είναι ανοικτή στο κοινό. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, πλην του Δέλλα, που εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις στο ισχίο. Ο αμυντικός της Ρόμα επιθυμεί να αγωνιστεί και θα δοκιμάσει να λάβει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα, αν και οι πιθανότητες είναι εναντίον του.

Η τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 20:00 στο «Γ.Καραϊσκάκης» και θα είναι κλειστή για φιλάθλους και Τύπο.

«Κίτρινος» πυρετός

Πέντε παίκτες της Εθνικής ομάδας έχουν δεχθεί από μια κίτρινη κάρτα στην μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε περίπτωση που δεχθούν και δεύτερη θα απουσιάσουν από τον επόμενο αγώνα. Ο λόγος για τους Ζαγοράκη, Κατσουράνη, Γκούμα, Δέλλα και Χαριστέα, στους οποίους ο Ότο Ρεχάγκελ ούτε καν σκέφτηκε να δώσει εντολή να «κιτρινιστούν», κάτι που αποδεικνύει το πόσο υπολογίζει την Αλβανία.

Χαμόγελα για Καψή

Πίσω από το καθοριστικό-όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια-γκολ της ισοφάρισης του Μιχάλη Καψή στον αγώνα με τη Γεωργία κρύβεται ένα μυστικό. Ο Μιχάλης Καψής μπορεί να έχει γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη ως εξολοθρευτής των κορυφαίων επιθετικών, ωστόσο όταν αγωνίζεται με την Εθνική Ενόπλων ή στο πρωτάθλημα των σωμάτων ασφαλείας, αρέσκεται στο να προωθείται και να παίζει ακόμη και σέντερ φορ.

«Έχω μάθει να τελειώνω με αυτόν τον τρόπο τις φάσεις (γέλια). Δουλειά του ποδοσφαιριστή είναι να διώχνει, να κόβει, να σκοράρει, να κάνει τα πάντα, ό,τι χρειάζεται. Έρχονται στιγμές που εμείς βοηθάμε τους επιθετικούς ή οι επιθετικοί βοηθούν εμάς», δηλώνει ο ίδιος στη Sportday και δηλώνει έτοιμος να προσφέρει και πάλι με όποιον τρόπο μπορεί στην Εθνική στον αγώνα της προσεχούς Τετάρτης με αντίπαλο την Αλβανία:

«Δώσαμε ένα καθοριστικό μας για την ομάδα. Είναι θετικό ότι έβαλα το γκολ με το οποίο ισοφαρίσαμε, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συνδυάστηκε με νίκη. Μακάρι να γίνει και την Τετάρτη. Εύχομαι να βοηθήσω να μη δεχτούμε γκολ. Έχουμε πολύ ικανούς επιθετικούς για να σκοράρουν. Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που παίζω για την Πυροσβεστική ευχαριστιέμαι πάρα πολύ αυτό που κάνω. Είναι από τις πιο απολαυστικές στιγμές. Δεν υπάρχει το άγχος που νιώθουμε στα επίσημα ματς. Κακά τα ψέματα, όταν είσαι επαγγελματίας δεν μπορείς να ευχαριστηθείς το ποδόσφαιρο. Στο πρωτάθλημα των Ενόπλων έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι ελεύθερα, να κάνω το κάτι παραπάνω. Δεν παίζω αναγκαστικά άμυνα. Μπορώ να βγω και μπροστά».

Η προϊστορία κόντρα στην Αλβανία

Δώδεκα φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν Ελλάδα και Αλβανία με το ελληνικό συγκρότημα να μετρά πέντε νίκες έναντι τεσσάρων των γειτόνων, ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Επί ελληνικού εδάφους σε πέντε αγώνες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρά τέσσερις νίκες και μια ήττα.

27/2/1985 Ελλάδα-Αλβανία 2-0 (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου)
30/10/1985 Αλβανία-Ελλάδα 1-1 (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου)
18/1/1989 Αλβανία-Ελλάδα 1-1 (φιλικός)
5/9/1990 Ελλάδα-Αλβανία 1-0 (φιλικός)
4/9/1991 Ελλάδα-Αλβανία 0-2 (φιλικός)
29/1/1992 Αλβανία-Ελλάδα 1-0 (φιλικός)
14/8/1996 Ελλάδα-Αλβανία 2-1 (φιλικός)
18/11/1998 Αλβανία-Ελλάδα 0-0 (Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος) 6/10/1999 Ελλάδα-Αλβανία 2-0 (Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος)
11/10/2000 Αλβανία-Ελλάδα 2-0 (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου)
2/6/2001 Ελλάδα-Αλβανία 1-0 (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου)
4/9/2004 Αλβανία-Ελλάδα 2-1 (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου)

*Σημειώνεται πως διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος Μπερτράν Λαγιέκ.

**Η εθνική ομάδα των Ελπίδων που προετοιμάζεται για τον αντίστοιχο αγώνα με την Αλβανία που θα γίνει την Τρίτη στις 16:15 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στις 18:00 στο γήπεδο του Πανιωνίου.

***Την Τρίτη 29/03/2005 και ώρα 14:30 θα παραχωρήσει ο κ. Ότο Ρεχάγκελ συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα Ελλάδα-Αλβανία. Για το αντίστοιχο παιχνίδι των Ελπίδων, ο κ. Στέλιος Αποσπόρης θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου αύριο Δευτέρα 28/03/2005 και ώρα 13:00. Αμφότερες οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στα γραφεία της ΕΠΟ στο Ελληνικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x