Ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογική υποστήριξη του Αντώνη Νικοπολίδη έχουν δώσει άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, αφού θεωρείται βέβαιο πως ο πρώην «πράσινος» γκολκίπερ θα τύχει όχι και της καλύτερης υποδοχής στη "Λεωφόρο". Οριστικά νοκ-αουτ ο Καφές, πολύ δύσκολα του Σούρερ. Καθήκοντα γενικού αρχηγού ανέλαβε ο Θεοδωρίδης και θα ηγηθεί της ερυθρόλευκης αποστολής.
Βέβαιος πως ο Αντώνης Νικοπολίδης θα αντέξει στην πίεση και θα σταθεί στο ύψος του στην πρώτη επίσκεψή του ως αντίπαλος στο «Απ.Νικολαΐδης» δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Πιστεύω ότι ο Νικοπολίδης έχει το δικό του τρόπο να αντιμετωπίσει όσα πιθανώς γίνουν στη Λεωφόρο. Είναι δυνατός, ήρεμος και ξέρει τι να κάνει και πώς να αντιδράσει. Πρέπει να είναι έτοιμος για αυτό το παιχνίδι και είμαι σίγουρος πως θα είναι. Θα τον βοηθήσουμε όλοι, αν και πιστεύω πως από μόνος του είναι δυνατός. Δεν πρέπει να σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός από το παιχνίδι», δήλωσε ο Σερβοέλληνας τεχνικός, ενώ χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Κυριακής παιχνίδι της χρονιάς για την ομάδα του: «Μπορούμε να πούμε πως είναι το παιχνίδι της χρονιάς, αφού θα κρίνει πολλά για το πρωτάθλημα.
Εν μέσω ντέρμπι, το Δ.Σ. του Ουμπιακού αποφάσισε ομόφωνα την τοποθέτηση του Σάββα Θεοδωρίδη στη θέση του γενικού αρχηγού της ομάδας. Ο Θεοδωρίδης ήταν μέλος του Δ.Σ. των "ερυθροελύκων", ενώ μετά την τελευταία εξέλιξη θα ηγηθεί της αποστολής του πειραϊκού συλλόγου, στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό.
Αρνούνται να καθίσουν στα δημοσιογραφικά οι επίσημοι
Μπορεί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να απουσιάζουν από τις εξέδρες του «Απ.Νικολαΐδης» το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο δέκα μέλη της διοίκησης θα δώσουν το «παρών». Αν και δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν ο Σωκράτης Κόκκαλης θα είναι ένας εξ’αυτών, το βέβαιο είναι πως η ΠΑΕ θα εκπροσωπηθεί από τους Θεοδωρίδη, Κουντούρη και Παπαθανασίου. Όσο για το πού θα τοποθετηθούν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πρότεινε για την αποφυγή παρατράγουδων να καθίσουν σε δημοσιογραφικό μπουθ, ωστόσο επιθυμία των «ερυθρολεύκων» είναι να καθίσουν στα επίσημα και υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Πίσω από τον πάγκο θα βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ θα ζητηθεί ειδική προστασία στον Αντώνη Νικοπολίδη.
Πολύ δύσκολα παίζει ο Σούρερ
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είδε με ικανοποίηση να μην προκύπτουν νέες απώλειες από την αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό. Βέβαιος απών από την αναμέτρηση της προσεχούς αγωνιστικής θα είναι ο Παντελής Καφές, που υποφέρει από ιλίγγους και παραμένει στο σπίτι του ακολουθώντας θεραπευτική αγωγή, ενώ θα επανεξεταστεί την Πέμπτη. Εξαιρετικά αμφίβολη έως απίθανη είναι και η συμμετοχή του Γκαμπριέλ Σούρερ στο ντέρμπι, αφού ο Αργεντίνος αναμένεται να συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες ατομικό πρόγραμμα με ελαφρύ τρέξιμο. Μόνος του προπονήθηκε και ο Ιβάν Ρέζιτς, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους. Εξάλλου όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν απέναντι στον Ιωνικό ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ Ζιοβάνι και Καστίγιο έκαναν κανονικό πρόγραμμα. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη στις 16:30, οπότε και θα αρχίσει η προετοιμασία για το ντέρμπι.
*Δόσεις συμβολαίων και οφειλόμενα ύψους 1,7 εκατ. ευρώ κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών σε μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των παικτών ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι. Παράλληλα εντός της εβδομάδας αναμένεται να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να μιλήσει στους παίκτες της ομάδας για τον μεγάλο αγώνα. Αντίθετα απομακρύνεται το ενδεχόμενο να γίνει ανοικτή προπόνηση, για να βρεθούν στο πλευρό των παικτών οι οπαδοί της ομάδας.
**Φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα των Νέων του συλλόγου θα παίξει αύριο η «πρώτη» ομάδα του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και θα αρχίσει στις 18:00. Σ' αυτό θα παίξουν οι εξής: Βάλλας, Γιάννου, Κουλουχέρης, Λισγάρας, Μενδρινός, Ντακόλ, Πάντος, Ρέζιτς, Ταραλίδης, Φιλιππάκος, Μπιμπής και Χοβνανισιάν.
***Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός και των αντίστοιχων της ΑΕΚ για να αποφασιστεί ο αριθμός των εισιτηρίων που θα παραλάβει κάθε ομάδα για τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος (20/4 στο ΟΑΚΑ, 27/4 στο «Γ.Καραϊσκάκης»).
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






