Stoiximan Super League

Δεν άρεσε, αλλά πέρασε

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas On Line προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τον Ηρακλή, στο «Καυταντζόγλειο» και σε συνδυασμό με τη νίκη τους (2-0) στον Πειραιά, πήραν το «εισιτήριο» για την τετράδα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον , που έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τη Λάρισα νικώντας και στο «Αλκαζάρ», με 3-1. Δυναμικά μπήκαν στο ματς οι πρωταθλητές, παίρνοντας προβάδισμα 2-0 με τέρματα των Νούνιες (11’) και Μήτρογλου (23’). Ωστόσο, η χαλαρότητα τους στη συνέχεια, έφερε τον «Γηραιό» στο προσκήνιο. Νίγκεθ (42’) και Ριμπέιρο (88’) σημείωσαν τα τέρματα των Θεσσαλονικιών. Αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά θα είναι ο Θρασύβουλος, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στη Φυλή στις 2 Απριλίου.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas On Line προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τον Ηρακλή, στο «Καυταντζόγλειο» και σε συνδυασμό με τη νίκη τους (2-0) στον Πειραιά, πήραν το «εισιτήριο» για την τετράδα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον Θρασύβουλο, που έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τη Λάρισα νικώντας και στο «Αλκαζάρ», με 3-1. Δυναμικά μπήκαν στο ματς οι πρωταθλητές, παίρνοντας προβάδισμα 2-0 με τέρματα των Νούνιες (11’) και Μήτρογλου (23’). Ωστόσο, η χαλαρότητα τους στη συνέχεια, έφερε τον «Γηραιό» στο προσκήνιο. Νίγκεθ (42’) και Ριμπέιρο (88’) σημείωσαν τα τέρματα των Θεσσαλονικιών. Αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά θα είναι ο Θρασύβουλος, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στη Φυλή στις 2 Απριλίου.

Το ματς

Το ματς στα πρώτα λεπτά δεν ήταν αναγνωριστικό και καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε διάθεση να κυνηγήσει πρώτη το γκολ. Αυτό βέβαια δεν χαλούσε τον Ολυμπιακό, αφού είχε το προβάδισμα για την πρόκριση με τη νίκη 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκείνος που έπρεπε να επιδιώξει ένα γρήγορο τέρμα ήταν ο Ηρακλής. Όμως πριν προλάβει να επιχειρήσει κάτι τέτοιο, η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Λιονέλ Νούνιες.

Ο Αργεντινός με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαντή και εν συνεχεία αυτή χτύπησε στην πλάτη του πορτιέρο για να καταλήξει στα δίχτυα και να γίνει το 0-1 για τον Ολυμπιακό. Αυτή η εξέλιξη ουσιαστικέ «σφράγισε» την πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αφού πλέον ο «Γηραιός» κυνηγούσε τέσσερα γκολ, δηλαδή… ένα «θαύμα».

Και επειδή θαύματα δεν γίνονται συχνά στο ποδόσφαιρο, οι γηπεδούχοι έπαιξαν για να ικανοποιήσουν με την απόδοση τους, τους φίλους τους που έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες. Δεν τα κατάφεραν. Στο 23’ ο Κωνσταντίνου με ωραία πάσα, έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Μήτρογλου, ο νεαρός μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή και με ιδανικό πλασέ, έκανε το 0-2 για την ομάδα του. Ταυτόχρονα έγινε και ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου, φτάνοντας τα 3 τέρματα.

Τα άλλα δύο τα είχε πετύχει απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου. Με διαφορά δύο γκολ από το πρώτο 25λεπτο, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, προσέχοντας τα μετόπισθεν. Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα των φιλοξενούμενων, δημιουργώντας κάποιες μικροευκαιρίες. Στο 42’ ο Νίγκεθ μείωσε σε 1-2 με πλασέ που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή των πρωταθλητών και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά με τους ποδοσφαιριστέ των δύο ομάδων να δείχνουν ότι θέλουν να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το ματς, για να πάνε σπίτια τους. Η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί υπέρ του Ολυμπιακού και το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ. Ο Ηρακλής δεν τα παράτησε και εάν κάποιος έδινε χρώμα στη συνάντηση ήταν εκείνος. Η δυναμική συμπαράσταση που έτυχε από τους φίλους του, ανάγκαζε τους παίκτες του Πεντράθα να το ανταποδώσουν εντός αγωνιστικού χώρου.

Ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια έχασε στο 60ο λεπτό ο Φονσέκα. Ο άσος του «Γηραιού» ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη λάθος συνεννόηση μεταξύ αμυντικών του Ολυμπιακού και του Σηφάκη, στέλνοντας άουτ τη μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 73’ με τον Ντομί να σεντράρει από τα αριστερά, ο Γκαλέτι έπιασε την κεφαλιά όμως ο Μπαντής απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια κρατώντας το 1-2. Ο Χοσέ Σεγούρα βλέποντας την κακή απόδοση της ομάδας του, αποφάσισε να κάνει κάποιες αλλαγές.

Πέρασε στον ματς τον Μπελούτσι, όπως και τον Ραούλ Μπράβο, ο οποίος έκανε την επανεμφάνιση του με την ερυθρόλευκη φανέλα μετά από μεγάλο διάστημα αποχής. Τίποτα δεν άλλαξε ουσιαστικά παρά αυτές τις κινήσεις του Ισπανού. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση στο 88ο λεπτό από τον Ριμπέιρο, ο οποίος με δυνατό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σηφάκη. Στο 2-2 έληξε το ματς, με τους Πειραιώτες να παίρνουν αυτό που ήθελαν, δηλαδή την πρόκριση για την τετράδα του Κυπέλλου.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Άνχελ Πεντράθα): Μπαντής, Μαλαγκουένιο, Ραγκουέλ (78' Δράμπης), Κατσαμπής, Γιαννούλης (62' Εντίνιο), Μαυρογενίδης, Πουρσανίδης, Παπαστεργιανός (71' Ριμπέϊρο), Φονσέκα, Γκαρσία, Ααρόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Σεγούρα): Σηφάκης, Σέζαρ, Ζεφλάκοφ, Πάντος, Ντομί (77' Ραούλ Μπράβο), Λεντέσμα, Πατσατζόγλου, Μενδρινός, Νούνιες, Κωνσταντίνου (81' Μπελούτσι), Μήτρογλου (62' Γκαλέτι).

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x