Stoiximan Super League

Πίστη για τίτλο

Αποφασιστικότητα και πάθος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος επικρατεί στον Παναθηναϊκό. «Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι στο τέλος εμείς θα πανηγυρίσουμε», το μήνυμα του Ζοσέ Πεσέιρο, που έκανε λόγο για πέντε τελικούς και έστειλε μήνυμα στον Έκι Γκονζάλες, λέγοντας πως «πάνω από όλα είναι η ομάδα». «Εμείς είμαστε πρώτοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θέλουμε πέντε νίκες για να παραμείνουμε πρώτοι εκεί αλλά και στις καρδιές των αγνών φιλάθλων», η αιχμηρή τοποθέτηση του Αργύρη Μήτσου. Χωρίς Μανούτσο πιθανότατα το Σάββατο απέναντι στον Ηρακλή οι «πράσινοι». Σκέψεις για Καραγκούνη ως κεντρικό χαφ κι έναν εκ των Ρομέρο, Νίνη στα δεξιά κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός. Στις 31 Μαρτίου στην Αθήνα ο Μουν για να δοκιμαστεί. «Είμαι έτοιμος για την πρόκληση», δηλώνει ο Νοτιοαφρικανός μπακ.

Αποφασιστικότητα και πάθος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος επικρατεί στον Παναθηναϊκό. «Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι στο τέλος εμείς θα πανηγυρίσουμε», το μήνυμα του Ζοσέ Πεσέιρο, που έκανε λόγο για πέντε τελικούς και έστειλε μήνυμα στον Έκι Γκονζάλες, λέγοντας πως «πάνω από όλα είναι η ομάδα». «Εμείς είμαστε πρώτοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θέλουμε πέντε νίκες για να παραμείνουμε πρώτοι εκεί αλλά και στις καρδιές των αγνών φιλάθλων», η αιχμηρή τοποθέτηση του Αργύρη Μήτσου. Χωρίς Μανούτσο πιθανότατα το Σάββατο απέναντι στον Ηρακλή οι «πράσινοι». Σκέψεις για Καραγκούνη ως κεντρικό χαφ κι έναν εκ των Ρομέρο, Νίνη στα δεξιά κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός. Στις 31 Μαρτίου στην Αθήνα ο Μουν για να δοκιμαστεί. «Είμαι έτοιμος για την πρόκληση», δηλώνει ο Νοτιοαφρικανός μπακ.

«Εμείς θα πανηγυρίσουμε στο τέλος»

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι δεν κρατά πλέον την τύχη στα χέρια του, εξέφρασε ο Ζοσέ Πεσέιρο την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου. «Χρωστάμε να παίξουμε πέντε τελικούς. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά, αρχής γενομένης με το παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι στο τέλος εμείς θα πανηγυρίσουμε», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός, ενώ ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, λέγοντας πως «... οι παίκτες την έχουν ανάγκη».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αργύρης Μήτσου, που έδωσε το «παρών», συμμερίστηκε την άποψη του Πεσέιρο και άφησε αιχμές κατά του Ολυμπιακού, λέγοντας: «Εμείς είμαστε πρώτοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θέλουμε πέντε νίκες για να παραμείνουμε πρώτοι εκεί αλλά και στις καρδιές των αγνών φιλάθλων». Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ακούγονται διάφορα ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό, ο Αργύρης Μήτσου παρέπεμψε σε συνέντευξη του Νέρι Καστίγιο (που είχε πει πως ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από την ομάδα της Βοιωτίας, συνδυάζοντας το γεγονός αυτό με την παρουσία του Τάκη Λεμονή στον πάγκο), ενώ για τον διαιτητή της συγκεκριμένης αναμέτρησης, Λάζαρο Πολατιάν, είπε «ελπίζω να μην ξεχάσει το χρονόμετρό του», με αφορμή το γεγονός ότι ο εν λόγω ρέφερι δεν είχε κρατήσει καθυστερήσεις στο ματς πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ηρακλή.

Όσο για τους άλλους διεκδικητές, ο προπονητής του «τριφυλλιού» είπε: «Δεν αμφισβητούμε την αξία και την ποιότητά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Αυτή η αίσθηση, όμως, που υπάρχει ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τον τίτλο, μένει έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, καθώς θέλουμε να έχουμε την αυτοπεποίθησή μας ψηλά. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Πέντε παιχνίδια έχουμε εμείς, πέντε παιχνίδια κι αυτοί. Θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο ποιος θα έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα και ποιος θα τα καταφέρει».

Ερωτηθείς για τον Έκι Γκονζάλες, που τιμωρήθηκε με 15.000 ευρώ πρόστιμο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για αυτή την απόφαση της διοίκησης, ο Ζοσέ Πεσέιρο ήταν ξεκάθαρος: «Πάνω από όλα είναι ο Παναθηναϊκός. Όλοι οι παίκτες είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα, αλλά η ομάδα είναι πάνω από όλους και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ειδική μεταχείριση σε κανέναν».

Με «Κάρα» δεκάρι

Να πραγματοποιήσει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα, ώστε να διορθώσει κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν στην Ξάνθη, σκέφτεται ο Ζοσέ Πεσέιρο. Αρχικά, μετά από αρκετό καιρό, είναι πιθανή η αλλαγή τερματοφύλακα, με τον Αρκάντιους Μάλαρτζ να θεωρείται φαβορί για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Από κει και πέρα, ο Νίλσον θα ξεκινήσει δεξιά, ο Σπυρόπουλος αριστερά, ενώ ο Σαριέγκι θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Μόρις, δίπλα στον Γιάννη Γκούμα. Αλλαγές θα υπάρξουν και στη μεσαία γραμμή, αφού σίγουροι θεωρούνται οι Μάτος και Καραγκούνης, με τον «τυπάρα» να παίζει ως επιτελικός μπροστά από τον Βραζιλιάνο. Για το δεξί άκρο φαβορί είναι ο Νίνης, με εναλλακτική περίπτωση τον Ρομέρο που πήγε καλά στην Ξάνθη, ενώ στα αριστερά ο Ίβανσιτς, με αουτσάιντερ τον Σιμάο. Στην επίθεση, λογικά, θα παίξουν οι Σαλπιγγίδης και Ποστίγκα, αλλά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είχε τετ α τετ με τον Εντόι, αφήνει κάποιες πιθανότητες για συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται το απόγευμα και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή, τα μέλη της οποίας θα αποσυρθούν στο ξενοδοχείο των εγκαταστάσεων της Παιανίας.

Χωρίς Μανούτσο


Οριστικά χωρίς τον Μανούτσο θα υποδεχθεί αύριο τον Ηρακλή ο Παναθηναϊκός. Ο Ανγκολέζος επιθετικός ένιωθε και χθες ενοχλήσεις στο κουντεπιέ και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρίσκεται εκτός αποστολής. Πλέον, αυτό που απασχολεί τον παίκτη είναι η κλήση του στην εθνική, καθώς την Κυριακή πρέπει να αναχωρήσει για την Ανγκόλα, για το φιλικό που θα δώσει με την Ιαπωνία στο Τόκιο και ο ίδιος σκέφτεται να ζητήσει εξαίρεση.

Έρχεται σύντομα ο Μουν

Στις 31 Μαρτίου θα έρθει στην Ελλάδα ο Μπράις Μουν. Ο Νοτιοαφρικανός δεξιός μπακ-χαφ θα δοκιμαστεί στις προπονήσεις της ομάδας και αν παρουσιάσει τα στοιχεία που έχουν δει οι άνθρωποι των «πρασίνων» από βίντεο, τότε η απόκτησή του θεωρείται δεδομένη. «Ελπίζω να εκμεταλλευτώ σωστά το χρόνο μου στον Παναθηναϊκό και να κερδίσω ένα συμβόλαιο. Είμαι ενθουσιασμένος για τις εξελίξεις και έτοιμος για την πρόκληση», δήλωσε ο 22χρονος άσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής λογίζεται ως ξένος, ωστόσο είναι πολύ πιθανό μέχρι το καλοκαίρι να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς και να θεωρούνται κοινοτικοί και οι Αφρικανοί.

Ικανοποίηση για Πετρόπουλο

Απόλυτα ευχαριστημένοι με την παρουσία του Αντώνη Πετρόπουλου είναι όλοι στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός φορ κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στον ΟΦΗ, όπου έχει παραχωρηθεί δανεικός, και αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό, τότε θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του στην Παιανία το καλοκαίρι.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x