Να εκδώσει την απόφαση για την υπόθεση Βάλνερ πριν τη λήξη του πρωταθλήματος επιθυμεί το CAS, σύμφωνα με τον Κρις Γεωργιάδη. Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο θεωρεί προτεραιότητά του το συγκεκριμένο θέμα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τη Δευτέρα θα πρέπει οι δύο αντίδικοι να έχουν καταθέσει τα σχετικά υπομνήματα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το ερχόμενο Σάββατο, αφού η Επιτροπή θέλει να προλάβει την τελευταία αγωνιστική της Super League. Ο κ. Γεωργιάδης επιθυμεί να ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση, κάτι που θεωρεί πως θα έχει γίνει μέχρι αύριο.
Επίσης, θα υπάρξει ψηφοφορία για το κατά πόσο η Επιτροπή είναι αρμόδια να εκδικάσει μια τέτοια υπόθεση. Εφόσον η γνωμοδότηση είναι θετική, τότε θα προχωρήσει κανονικά στην εκδίκασή της υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυρώσεις για την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ή ακόμα και την ΕΠΟ, η οποία εξέδωσε το δελτίο του Αυστριακού.
Ποιος είναι ο Γεωργιάδης:
Μετά την παραίτηση από την υπόθεση, για προσωπικούς λόγους όπως επικαλέστηκε, του Αγγλου δικαστή Μάικλ Μπέρκοφ και την αντικατάστασή του από τον συμπατριώτη του Μαρκ Χόβελ, η τριμελής επιτροπή που θα ασχοληθεί με την εξέταση της υπόθεσης απαρτίζεται πλέον από τον προεδρεύοντα Ισραηλινό Εφρέμ Μπαράκ και τον Κύπριο Κρις Γεωργιάδη.
Ο 51χρονος παράγοντας είναι ένας από τους πλέον επιφανείς στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Μεγαλονήσου, έχοντας διατελέσει αντιπρόεδρος της εκεί ομοσπονδίας, στην οποία πλέον αποτελεί νομικό σύμβουλο, προεδρεύει της κυπριακής Πειθαρχικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Κολύμβησης και Ιστιοπλοΐας, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, αλλά κατέχει ρόλο και στη σχετική Επιτροπή Εφέσεων της ΟΥΕΦΑ. Εύλογα, ο ρόλος του Κύπριου αξιωματούχου είναι εξαιρετικά σημαντικός, διότι η απόφαση του CAS ενδεχομένως να μεταβάλει τα δεδομένα του φετινού πρωταθλήματος.
Η ταυτότητα των άλλων δύο της επιτροπής
Πρόεδρος: Εφρεμ Μπαρακ
Γεννημένος το 1957, είναι πρώην πρόεδρος της δικηγορικής εταιρείας D. Mirkin, μέλος της Επιτροπής Αθλητικών Νόμων του Ισραήλ, καθηγητής εργατικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μακάμπι Τελ Αβίβ, πρώην πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής αντιντόπινγκ στο Ισραήλ.
Μέλος: Μαρκ Χόβελ
Γεννημένος το 1968 στο Μάντσεστερ, έχει διατελέσει πρόεδρος της βρετανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, εργάζεται στη δικηγορική εταιρεία George Davis και είναι σύμβουλος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (PFA) και της βρετανικής ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






