Stoiximan Super League

«Δεν κλώτσησα, δεν έβρισα…»

Μπέρδεμα ποδιών το χτύπημα του Καστίγιο στον Χατζί κατά τον Σ.Θεοδωρίδη που εκπροσώπησε τον άσο του Ολυμπιακού στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ. «Καμία αθλητική δικαιοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον διαιτητή» τόνισε, ενώ επέκρινε τον αθλητικό δικαστή επειδή στηρίχθηκε σε δημοσίευμα της «Αθλητικής Ηχούς» και δεν κάλεσε σε απολογία για ανάλογο παράπτωμα τον Μόρις. Δίκην παραπόνου και όχι ύβρεως η συνομιλία Νικολαϊδη-Τσίκινη στον αγώνα με τη Skoda, όπως τόνισε ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Χ.Γρηγορίου. «Τα εύσημα ή τα παράπονα πρέπει να εκφράζονται άμεσα», δήλωσε. Προσγειωμένοι οι «ερυθρόλευκοι», παρά το υπέρ τους . «Αν παίξουμε στη ρεβάνς, όπως στο β’ ημίχρονο, μπορούμε να προκριθούμε» τόνισε ο Φ.Σάντος
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μπέρδεμα ποδιών το χτύπημα του Καστίγιο στον Χατζί κατά τον Σ.Θεοδωρίδη που εκπροσώπησε τον άσο του Ολυμπιακού στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ. «Καμία αθλητική δικαιοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον διαιτητή» τόνισε, ενώ επέκρινε τον αθλητικό δικαστή επειδή στηρίχθηκε σε δημοσίευμα της «Αθλητικής Ηχούς» και δεν κάλεσε σε απολογία για ανάλογο παράπτωμα τον Μόρις. Δίκην παραπόνου και όχι ύβρεως η συνομιλία Νικολαϊδη-Τσίκινη στον αγώνα με τη Skoda, όπως τόνισε ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Χ.Γρηγορίου. «Τα εύσημα ή τα παράπονα πρέπει να εκφράζονται άμεσα», δήλωσε. Προσγειωμένοι οι «ερυθρόλευκοι», παρά το υπέρ τους 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Με την τύχη και τα δοκάρια τα έχουν στην «Ένωση», αλλά ελπίζουν. «Αν παίξουμε στη ρεβάνς, όπως στο β’ ημίχρονο, μπορούμε να προκριθούμε» τόνισε ο Φ.Σάντος.

Παράπονα σε κόσμιο ύφος

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε ο νομικός σύμβουλος της «Ένωσης», Χάρης Γρηγορίου, που ισχυρίστηκε πως μεταξύ του Ντέμη Νικολαΐδη και του Ηρακλή Τσίκινη υπήρξε συνομιλία σε ευπρεπές ύφος και με τη μορφή παραπόνου και σε καμία περίπτωση υβριστική επίθεση, όπως διογκώθηκε, από μερίδα του Τύπου. Μάλιστα ο κ.Γρηγορίου ισχυρίστηκε πως είναι προτιμότερο τα παράπονα προς τους διαιτητές να γίνονται άμεσα και κατά πρόσωπο και όχι μέσω ανακοινώσεων που μπορεί να δυναμιτίσουν το κλίμα. Όσο για την παρουσία του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα με την Ξάνθη, σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή ο κ.Γρηγορίου ανέφερε πως είθισται οι πρόεδροι να κατεβαίνουν στα αποδυτήρια και να δίνουν συγχαρητήρια ή να διατυπώνουν τα παράπονά τους στο διαιτητή λέγοντας πως κάθε πρόεδρος έχει το δικαίωμα να φορά την ειδική κάρτα που του επιτρέπει την είσοδο στα αποδυτήρια και πως απλά ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν φορούσε το συγκεκριμένο καρτελάκι. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της πλευράς της ΑΕΚ ήταν και ο πρότερος έντιμος βίος του προέδρου της, ενώ ως μάρτυρας έδωσε το «παρών» ο παρατηρητής του αγώνα, Παναγιώτης Κουντούρης, που είπε πως το μόνο που έκανε ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν να ζητήσει την εξαίρεση του διαιτητή λέγοντάς του παράλληλα πως έπρεπε να ντρέπεται που δεν έδειξε κάρτες στην Ξάνθη. Το πιθανότερο είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης να τιμωρηθεί με αυστηρή έγγραφή επίπληξη, ενώ αν ο αθλητικός δικαστής θελήσει να εξαντλήσει την αυστηρότητά του ίσως τον τιμωρήσει με ημερολογιακή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

«Έμπλεξαν τα μπούτια τους»

Όσον αφορά στην υπόθεση Καστίγιο, τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο αρχηγός της αποστολής της ομάδας, Σάββας Θεοδωρίδης, που απέδωσε σε μπέρδεμα των ποδιών του Ουρουγουανού με τον Χατζί το χτύπημα στον Αλβανό μέσο της Καλαμαριάς επικαλούμενος και τις δηλώσεις του… θύματος πως δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό στη φάση. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως «…αν διαπιστώσω ποτέ πως κάνει κάτι τέτοιο, εγώ πρώτος θα πιάσω τον Καστίγιο από το αυτί και θα τον πετάξω έξω». Παράλληλα ο «ερυθρόλευκος» εκπρόσωπος επικαλέστηκε την εγκύκλιο της FIFA που αναφέρει πως από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν τιμωρήσει κάποιον παίκτη στη διάρκεια του αγώνα, ουδείς άλλος μπορεί να το κάνει. «Καμία αθλητική δικαιοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει το διαιτητή όταν είναι στα πέντε μέτρα», τόνισε σχετικά ο κ.Θεοδωρίδης, που παράλληλα άσκησε κριτική στον αθλητικό δικαστή λέγοντας: α) «Κακώς στηριχθήκατε σε δημοσίευμα της Ηχούς, που είναι η μεγαλύτερη εχθρός του Ολυμπιακού» και β) «Γιατί δεν καλέσατε σε απολογία τον Μόρις του Παναθηναϊκού που έσυρε τον αντίπαλό του στον αγώνα με τον Αρη;».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x