Χωρίς επιπλέον προβλήματα συνεχίστηκε με πρωινή προπόνηση την Παρασκευή η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον ΟΦΗ στο «Θ.Βαρδινογιάννης». Πέραν του Χρήστου Μπούρμπου που παραμένει τραυματίας και ακολούθησε για πολλοστή φορά ατομικό πρόγραμμα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν σε εντατικούς ρυθμούς.
Όσον αφορά στην ενδεκάδα και με δεδομένες τις απουσίες των Μπρούνο Αλβες και Πάολο Ασουνσάο που είναι τιμωρημένοι (ο πρώτος επιστρέφει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο δεύτερος στο ματς με τον Ιωνικό) ο Φερνάντο Σάντος ετοιμάζει κάποιες αλλαγές. Στη θέση του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού θα αγωνιστεί πιθανότατα ο Βαγγέλης Μόρας με παρτενέρ τον Νίκο Κωστένογλου, ενώ το δεξί άκρο θα καλύψει ο Χρήστος Κόντης (στα αριστερά θα παραμείνει ο Μάλμπασα). Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου μέσου, αυτός θα είναι ένας εκ των Κυριακίδη ή Ίβιτς που θα πλαισιώσουν τους Κατσουράνη και Πετκόφ. Οι υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας είναι γνωστές. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χιώτης, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Λυμπερόπουλος, Σέζαρ και Σοάρες.
"Θα χαμογελάσουμε στο τέλος"
Ψηλά κρατούν το κεφάλι τους παίκτες και τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό που ψαλίδισε τις ελπίδες πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Αν και κανείς θα περίμενε μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα τα σκυμμένα κεφάλια να ήταν πολλά, η πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και η αναγνώριση της προσπάθειας από τους φιλάθλους της ομάδας έχουν τονώσει την ψυχολογία της ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μέχρι τη διακοπή του Πάσχα μεσολαβούν δύο καθοριστικοί αγώνες, ένας για το πρωτάθλημα απέναντι στον ΟΦΗ και ο επαναληπτικός του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, στους οποίους η νίκη είναι επιτακτική προκειμένου να παραμείνει η «Ένωση» ζωντανή στους δύο της στόχους.
«Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Παίξαμε μόνο το πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό. Έχουμε ένα ακόμη μπροστά μας. Δεν έχει χαθεί τίποτα. Ήταν άδικο το αποτέλεσμα, αξίζατε κάτι παραπάνω με βάση την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Μπορούμε να προκριθούμε, το κάναμε και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου ανατρέψαμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και περάσαμε. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα χαμογελάσουμε σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Συγχαρητήρια για την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει, είναι ότι και πάλι πετάξαμε στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο. Βγάλτε το άγχος από πάνω σας, είδατε πως σας συμπεριφέρεται ο κόσμος. Πρέπει να ξεχάσουμε το ματς του Κυπέλλου και να αφοσιωθούμε στο ματς με τον ΟΦΗ. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του Φερνάντο Σάντος στους παίκτες του στην προπόνηση της Πέμπτης.
Με 1.800 οπαδούς στην Κρήτη
Η ΑΕΚ ΠΑΕ παρέλαβε 1.800 εισιτήρια (Θύρα 1) για τον αγώνα πρωταθλήματος ΟΦΗ-ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24/04 και ώρα 20:00 στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης». Η διάθεση των εισιτηρίων, που τιμώνται 20 ευρώ, θα ξεκινήσει σήμερα στις 18:00 το απόγευμα από το κλαμπ της Αλικαρνασσού (Ηροδότου 171, Ηράκλειο Κρήτης - Πληροφορίες στο τηλ: 6945951895).
Πόρτο και Βέρντερ για Κατσουράνη
Σύμφωνα με το ιταλικό σάιτ calciomercato η Πόρτο είναι έτοιμη να παραχωρήσει την ελευθέρας των Αλβες και Ασουνσάο στην ΑΕΚ για την απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη, ενώ την ίδια ώρα τα πορτογαλικά δημοσιεύματα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη θεωρώντας δεδομένη την επιστροφή των δύο δανεικών παικτών στους «δράκους». Για την απόκτηση του 25χρονου μέσου αναμένεται να κινηθεί και η Βέρντερ Βρέμης. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας κατασκόπευσαν μέσω του Βόλφγκανγκ Ρολφ, συνεργάτη του Τόμας Σάαφ, τον 25χρονο μέσο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ωστόσο θεωρούν πολύ υψηλές τις απαιτήσεις της «Ένωσης» (3,5 εκατ. ευρώ). Η απόκτηση του Βράνιες (από τη Στουτγκάρδη) που αγωνίζεται στην ίδια περίπου θέση με τον Κατσουράνη δεν αναμένεται να απομακρύνει τους Γερμανούς από τον διεθνή άσο της ΑΕΚ.
Δοκιμάζεται νεαρός Σενεγαλέζος
Με τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ και υπό τις οδηγίες του Τόνι Σαβέφσκι προπονείται τις τελευταίες ημέρες ένας νεαρός Σενεγαλέζος. Ο 19χρονος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και μέχρι στιγμής έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, οπότε δεν αποκλείεται σύντομα να δοκιμαστεί και με την πρώτη ομάδα, όπως έκανε ο Λεονάρντο. Πάντως, ακόμη και αν αποκτηθεί, θα παραχωρηθεί ως δανεικός σε άλλη ομάδα για να «ψηθεί», αφού οι θέσεις των μη κοινοτικών είναι καλυμμένες.
*Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ την Κυριακή θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί από το Supersport 2.
**Σε αναζήτηση τσάρτερ για να επιστρέψει την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα από το Ηράκλειο βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού ο ορισμός του αγώνα στις 20:00 δεν επιτρέπει στην αποστολή της «Ένωσης» να προλάβει την τελευταία πτήση της ημέρας, ενώ η ΕΠΑΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημά της για έναρξη του αγώνα με τον ΟΦΗ νωρίτερα.
***Στις θύρες 26-27 θα φιλοξενηθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ που θα προμηθευτούν τα 1.547 εισιτήρια για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη». Κενές θα μείνουν οι Θύρες 25 και 28, ενώ η πλευρά της «Ένωσης» ζήτησε να γίνει κάτι ανάλογο και με τη Θύρα 24, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τους «ερυθρόλευκους», αφού η χωρητικότητα του φαληρικού σταδίου δεν μπορεί να δεχθεί επιπλέον «εκπτώσεις». Οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί, ο Ντέμης Νικολαΐδης και τα μέλη του Δ.Σ θα μεταβούν με ναυλωμένους συρμούς του ηλεκτρικού στο γήπεδο.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






