Stoiximan Super League

Επιστρέφει ο «Μπίδης»

Με τον Χαραλαμπίδη στην αρχική ενδεκάδα και τον Βόουτερ φαβορί αντί του Παπαδόπουλου, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Κυριακή την Χαλκηδόνα στην άδεια «Λεωφόρο». Ένα γρήγορο γκολ ο στόχος των «πράσινων», που θέλουν νίκη για την διατήρηση της κορυφής και καλή εμφάνιση. Δεν αλλάζει το 3-4-3 ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ολισαντέμπε και Χένρικσεν.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο πρώτος «τελικός» ξεπεράστηκε σχετικά εύκολα. Το Παγκρήτιο δεν φάνηκε ικανό να σταματήσει την πορεία του Παναθηναϊκού προς τον τίτλο. Η καλή απόδοση των «πράσινων» κόντρα στον Εργοτέλη και το κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο που απέδωσαν, ήταν ίσως τα πιο σημαντικά στοιχεία της περασμένης Κυριακής. Το 3-4-3 που δοκίμασε ο Μαλεζάνι στους δύο τελευταίους αγώνες έδειξε να ταιριάζει γάντι στην ομάδα του και ο Ιταλός δεν σκοπεύει να το αλλάξει ούτε με αντίπαλο την Χαλκηδόνα.

Άλλωστε, το γρήγορο γκολ θα είναι και πάλι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, ώστε να φύγει το άγχος και να «ζεστάνει» το κλίμα της «Λεωφόρου», που θα είναι ψυχρό από το γεγονός ότι οι πόρτες θα είναι κλειστές και ο κόσμος θα λάμψει δια της... απουσίας του.

Μέσα ο «Μπίδης», φαβορί ο Βόουτερ

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, μετά από περίπου δύο μήνες παρουσίας στον «πράσινο» πάγκο, δείχνει να έχει καταλήξει σε έναν βασικό κορμό της ενδεκάδας, που αποτελείται από 9 ποδοσφαιριστές. Στο 3-4-3 του Ιταλού, το οποίο επίσης έχει φανεί πως θα είναι το σύστημα που θα στηρίζεται τις περισσότερες φορές, δύο θέσεις είναι αυτές που δείχνουν να προβληματίζουν - ευχάριστα - τον 51χρονο τεχνικό. Αυτή του τρίτου προωθημένου και αυτή του δεξιού μεσοαμυντικού, που φαίνεται πως συνδέονται μεταξύ τους.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Βόουτερ ήταν αυτός που έβγαινε από τα αριστερά της επίθεσης και ο Χαραλαμπίδης επιλέχτηκε για την δεξιά πλευρά. Μία εβδομάδα αργότερα, στο Παγκρήτιο, ο Ολλανδός έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Παπαδόπουλος, δίπλα στους Κωνσταντίνου και Γκέκα. Ο Μαλεζάνι θέλοντας να διαφυλάξει και τα «νώτα» του, επέλεξε τον Βύντρα αντί του Χαραλαμπίδη, μιας και θα χρησιμοποιούσε τρεις «καθαρούς» επιθετικούς.

Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν και πάλι. Την Κυριακή με την Χαλκηδόνα ο Χαραλαμπίδης θα επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα από την δεξιά πλευρά και αυτό γεγονός χρίζει τον Βόουτερ ως φαβορί αντί του Παπαδόπουλου, με προφανή στόχο να είναι δυνατές επιθετικά και αμυντικά τόσο η δεξιά, όσο και η αριστερή πλευρά. Ο Μαλεζάνι δείχνει ξεκάθαρα τον τελευταίο καιρό πως θα αγωνίζονται μαζί Παπαδόπουλος και Βύντρα ή Βόουτερ και Χαραλαμπίδης, χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάποιος άλλος συνδυασμός μεταξύ των τεσσάρων ποδοσφαιριστών.

Εκτός Ολισαντέμπε, Χένρικσεν

Όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας, αυτές είναι λίγο πολύ γνωστές και φαίνεται ότι, εκτός απροόπτου, δεν θα αλλάξουν σε κανένα από τα ματς που απομένουν. Ο Γκαλίνοβιτς θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και οι Κώτσιος, Γκούμας, Μόρις θα αποτελούν την αμυντική τριάδα. Στα αριστερά θα αγωνιστεί ο Μινχ, ενώ στην μεσαία γραμμή θα βρίσκονται και πάλι οι Μπασινάς και Γκονζάλες, με τον «Έκι» να παίζει λίγο πιο μπροστά. Στην επίθεση, ο Γκέκας θα βγαίνει από τα δεξιά και ο Κωνσταντίνου θα αγωνιστεί στην κορυφή.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που συμπεριελήφθησαν στην αποστολή είναι οι Κοτσόλης, Άντριτς, Κωνσταντινίδης, Ρουμπάκης, Σκάτσελ, Σανμαρτεάν και Μπικόφσκι. Δύο από αυτούς θα μείνουν εκτός 18αδας. Εκτός αποστολής έμεινε και πάλι ο Ολισαντέμπε, που την Πέμπτη παραπονέθηκε και πάλι για ενοχλήσεις, όπως είχε γίνει και παραμονές του ματς με τον Εργοτέλη, ο Χένρικσεν, που έχει πόνους στη μέση, ο Μάριτς, που έχει πρόβλημα στον δικέφαλο και οι Σαπάνης, Άντερσον και Τζόρβας.

Επιμέλεια: Βασίλης Μοιρώτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x